bezár
 

zene

2011. 03. 17.
Új Bródy János-album jelenik meg ősszel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy évtized után új albummal jelentkezik ősszel Bródy János, előtte tavasszal pedig három régi lemeze is megjelenik újramaszterelt változatban - közölte az EMI csütörtökön az MTI-vel.

prae.hu

A lemezkiadó tájékoztatása szerint a Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművésszel, akit az idén (Szörényi Leventévele gyütt) Fonogram-életműdíjjal is kitüntettek, a napokban írtak alá szerződést. A közeli tervek között szerepel Az utca másik oldalán, a Volt egyszer egy Bródy János és a Kockázatok és mellékhatások című lemez hangzásban felújított változatainak megjelentetése, valamint egy új album.

Bródy János, a magyar könnyűzene meghatározó alakja, a legendás Illés együttes és a Fonográf egykori tagja több mint harminc éve kezdett szólókarrierbe, amelynek során eddig hat sikeres albumot jelentetett meg.

A Hungarian Blues (1980), a Ne szólj szám (1985), a Hang nélkül (1989), Az utca másik oldalán (1994), a Volt egyszer egy Bródy János - Koncert a Budapest Sportcsarnokban (1995) és Kockázatok és mellékhatások (2001) című lemezeken olyan örök slágerek szerepelnek, mint a Mama kérlek, a Filléres emlékeim, a Földvár felé, félúton vagy a Ha én rózsa volnék.

A tavalyi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra Ne várd a
májust címmel jelent meg több mint száz darabos válogatás "versként is olvasható dalszövegeiből" egy ötszámos CD-melléklettel. Mint akkor az MTI-nek elmondta, negyvenöt éves zenei pályafutása alatt mintegy 450 dalszöveget írt saját maga és egykori zenekarai mellett olyan előadóknak, mint Zorán, Koncz Zsuzsa vagy Halász Judit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés