bezár
 

zene

2011. 03. 17.
Tavaszi fesztivál Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója és a magyar uniós elnökség jegyében rendezik meg idén a Kecskeméti Tavaszi Fesztivált, amelyen számos kiállítással, koncerttel és több "minifesztivál" programjaival is várják a közönséget.

prae.hu

A XXVI. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nemzetközi hírű művészeket is felvonultató eseménysorozata egy Liszt Ferenc zenéje ihlette kiállítással, a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének tárlatával, valamint az 50 éves Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus koncertjével vette kezdetét szerdán este.

Az április 4-ig tartó rendezvénysorozat 18 helyszínen összesen 42 programmal várja az érdeklődőket. A kiállítások mellett komolyzene, népzene és könnyűzene is színesíti a kínálatot. Fellép a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Fellegini Klezmer Gipsy Band, valamint a Borbély Műhely. Miklósa Erika latinos zenei világba helyezett koncertet ad A szenvedély útjain címmel, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar pedig Liszt-Wagner-estre várja Ránki Dezső zongoraművésszel együtt a közönséget.

A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők: a Ciróka Bábszínházban például szabadkai, rozsnyói és nagyváradi gyermek- és ifjúsági színházak vendégeskednek a tavaszi fesztivál idején, de Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda is fellép Kecskeméten.

A tavaszi fesztivál programjában szerepelnek irodalmi estek, design-konferencia, színházi előadások és táncprodukciók is, fellép például a Forrás Néptáncegyütes, a Kecskemét Táncegyüttes és a Szegedi Kortárs Balett, amely Liszt Dante-szimfóniájára készített koreográfiájával lép a közönség elé.

Ebben az évben három "minifesztivált" is rendeznek a programsorozaton belül: az ötéves múltra visszatekintő Fringe Fesztiválon amatőr művészek mutathatják meg tudásukat, a Bohém Ragtime és Jazz Fesztiválra az Egyesült Államokból és Kanadából is érkeznek művészek, míg a Színművészeti Egyetemek Találkozóját második alkalommal rendezik meg Kecskeméten.

Az ökormányzat tájékoztatása szerint az idei programsorozat költségvetése 60 millió forint, ebből 12 millió a város támogatása, a többi a belépőjegyek értékesítéséből, valamint az intézményektől és szponzoroktól kapott támogatásokból áll össze.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés