bezár
 

irodalom

2017. 04. 23.
Játékok manókkal és könyvekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Manó Könyvek Kiadó szerzői játékos könyvbemutatót tartottak gyermekek számára, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál D épületében, péntek délelőtt. 

A kiadó célja a mindenki számára elérhető, jó minőségű gyerekkönyvek megjelentetése külföldi és magyar szerzőktől – kiváló illusztrátorokkal dolgozva együtt. A Manó Könyvek Kiadó könyvei lefedik az egészen kicsi gyerekek és a kiskamaszok érdeklődési körét is.

prae.hu

Gyerekek

A kiadó új könyvsorozatot indított A hős olvasó címmel, mely kötetekkel az éppen olvasni tanuló gyermekeknek nyújt segítséget. A Radnóti Blanka illusztrációival megjelent öt kötetből álló sorozat rövid meséket tartalmaz barátságról, családról, szerelemről, hőstettekről. A vízisiklók királya című kötetet Tóth Krisztina, a Dodó és Dodó címűt Nyulász Péter, a Hahó tesó! címűt Nógrádi Gergely, a Lencsi és az Égigérő című mesét Tamás Zsuzsa, a Nagyi sütije című kötetet pedig Edinger Katalin írta.

Tamás Zsuzsa

A megjelent gyermekközönséget az interaktív játékot vezető szerzők csapatokra osztották. Minden csapat kapott egy borítékot, melyben szavak voltak, ezeket kellett a gyerekeknek értelmes mondatokká alakítaniuk, amelyből így kijött egy-egy idézet a sorozat egy-egy kötetéből. Ezután Tamás Zsuzsa kislányával az ölében részleteket olvasott fel a Lencsi és az Égigérő című könyvéből.

Közönség

Erdős Virág olyan interaktív dobókockás játékra invitálta a gyerekeket, mely szorosan kapcsolódik új könyvéhez: a szorzótáblát öntötte versbe, hogy könnyebb legyen a számokhoz társuló rímpárok segítségével megtanulni a szorzótáblát. A program végére a gyerekek Hős olvasókká váltak, amit egy-egy kitűző jelzett a ruhájukon.

Fotó: Bach Máté

nyomtat

Szerzők

-- Szekáry Zsuzsanna --


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés