bezár
 

gyerek

2016. 12. 07.
Gyerekrajzokból nyílt kiállítás a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ambulanciáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás nyílt az Őrzők Alapítvány által kiírt, Karácsony a családban című rajzpályázatra érkezett alkotásokból szerdán Budapesten a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ambulanciáján, ahol a legjobb alkotóknak díjakat adtak át.

Az Őrzők Alapítvány által kiírt pályázatra 62 gyermek rajzokat, festményeket és montázsokat készített. A kiállítás megnyitója és a díjátadó előtt Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a pályázat fővédnöke meglátogatta az intézményben gyógyuló gyerekeket.
    

prae.hu

"Ritka esemény, hogy ilyen magas szintű állami képviselet ellátogat az intézményünkbe, amely az itt folyó munka, az itt kezelt gyerekek iránti társadalmi szolidaritásnak a jele és jelentőséggel bír a gyermekek számára is" - hangsúlyozta Szabó András, a klinika igazgatója.
    

Elmondta: a klinikán kezelt gyerekek komoly és kemény harcon keresztül küzdenek meg az egészségükért. "Intézményünk megpróbálja biztosítani számukra azt az élményt és azt hangulatot, amellyel el tudjuk terelni a gyerek figyelmét a betegségükről és visszahozzuk őket a társadalmi létbe" - mondta.
    

Felhívta a figyelmet arra, hogy advent idején, karácsony előtt ez a kiállítás olyan erkölcsi, szellemi és hangulati töltetet ad a beteg gyerekeknek, amely segíti őket abban, hogy jó hangulatban éljék meg az idei ünnepet.
    

A díjakat három kategóriában - óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolások között - osztották ki. Minden kategóriában három díjat adták át. Az alkotások három tagú zsűri bírálta el, amelynek tagjai Rofusz Kinga, gyermekkönyv-illusztrátor, Mészáros Tamás Endre és Sebők Alexandra gyógyult fiatalok voltak.
    

A különdíjakat ugyancsak három kategóriában Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége nyújtotta át a gyerekeknek. A gyerekek rajzait bemutató kiállítás január közepéig tekinthető meg a klinika ambulanciáján.
    

Az Őrzők Alapítvány célja, hogy a klinika fejlesztését, az osztályok felújítását, a korszerű eszközök beszerzését támogassa. Ezen kívül támogatja a kutatómunkát, valamint baba-mama és családi lakásokat tart fent a vidéken élő családok számára. Az alapítvány fontos küldetése, hogy a klinikán kezelt gyereknek, családoknak értékteremtő és kulturális programokat is szervezzen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés