bezár
 

irodalom

2016. 06. 06.
A PéterPál Könyvkiadó a Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A PéterPál Könyvkiadó a Könyvhéten A PéterPál Könyvkiadó Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványa

Új kiadványukkal közös barangolásra hívják a szerzők az erdélyi tájak rajongóit. 42 honismereti és irodalmi fotóalbum elkészítése után saját kutatói munkáik titkaiba engednek bepillantást, ahogy hónapról hónapra, évről évre járták az utat Veszprém és Erdély különböző tájai között. Veszprémben élnek, ott dolgozzák fel az Erdélyben gyűjtött természeti-történelmi ismereteket, s a közben bemutatják a szerzett barátságok történetét, megnevezik segítőiket, pártfogóikat, a gyűjtőmunka szépségét, buktatóit, eredményeiket. Miközben bemutatják gyermekkorukat, az album valóságos korképet nyújt a 2. világháborútól napjainkig. Szól a „Küs magyar időről”, a moldvai „szellemi gulág” történéseiről, az átélt ország- és hatalomváltás buktatóiról, az ’50-es évek visszásságairól, az ’56-os eseményekről, a határon túl rekedtek nehézségeiről, a 2005. december 4-i népszavazás okozta sérülésekről. A könyv különlegessége, hogy első két fejezetét Lőwey Lilla lánya, Soós Andrea írta, aki állandó versmondója könyvbemutatóiknak, a gyűjtőmunkának is aktív szemlélője lehetett. 

prae.hu

Az albumhoz lemezmelléklet tartozik, mely a szerzőpáros legkedvesebb, erdélyi költőktől származó verseit tartalmazza, Soós Andrea tolmácsolásában. Ráadásként hallható a cd-n Perjés Klára 2010-ben, Erdélyben készített Arcvonások c. riportja a szerzőkkel. 

Erdély hattyúdalocska

Erdély hattyúdalocska

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés