bezár
 

irodalom

2016. 06. 06.
A Trivium Kiadó az Ünnepi Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Trivium Kiadó az Ünnepi Könyvhéten A Trivium Kiadó Könyvhétre megjelenő újdonságai

A TRIVIUM KIADÓ gondozásában 2016. júniusban megjelenő újdonságok

 

Richard Koch: A 80/20 elv

A titok, hogyan érjünk el többet, kevesebbel

 

Richard Koch amerikai közgazdász, korunk egyik legtermékenyebb menedzsment írója. Nevéhez fűződik a 80/20 szabály, a korábbi Pareto-elv újraértelmezése és továbbfejlesztése.

prae.hu

Több mint egy évszázada annak, hogy Pareto megfigyelte a ráfordítás és eredmény közötti állandóan fennálló aránytalanságot. A 80/20 elv szerint a munkánk eredményének 80 százaléka a ráfordított idő 20 százalékából keletkezik. Így ráfordításaink négyötöde gyakorlatilag haszontalan, és ez természetesen ellentétes azzal, amit elvárnánk.

A 80/20 szabály kimondja, hogy létezik egy belső egyenlőtlenség az okozatok és az eredmények, a ráfordítás és a produktum, az erőfeszítés és a jutalom között. A 80/20 arányszám jó mércéje ennek az egyenlőtlenségnek. Az üzleti életben is sok példa igazolja: a termékek 20 százaléka hozza a bevételek 80 százalékát; a termékek vagy vevők 20 százalékának köszönhető a vállalatok és szervezetek profitjának 80 százaléka.

A könyv abban új, hogy kiterjesztette a 80/20 elvet más területekre is. Felismeri az elv kettős, egymást kiegészítő természetét a hatékonyság fokozása és az életminőség javulása között.

Segít azoknak, akik többet szeretnének kihozni az életükből, ki akarnak tűnni a tömegből és növelni akarják tevékenységük hatékonyságát.

A könyv egymillió példányban kelt el, és 34 nyelvre fordították le.

Richard Koch: A 80/20 elv

ISBN 978-615-5334-26-9

Fűzve, 135 x 200 mm, 344 oldal

Fogyasztói ára: 3490 Ft

 

Dolores Redondo: Áldozat a viharnak

Navarra trilógia III. kötete

 

Legjobb spanyol regény díjazottja. Az I. kötet A láthatatlan őrző 29, a II. kötet A csontok öröksége 12 kiadásban, a mostani kötet 7 kiadásban jelent már meg.

A sorozatot 33 országban adták ki.

A trilógia befejező részében a Pireneusok mondavilága, egy szekta több évtizedes tevékenysége és alantas pszichológiai játszmák teszik még érdekfeszítőbbé  Amaia Salazar nyomozását  és családjának történetét.

Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A jelentés bölcsőhalálról szól, de a nő gyanúsnak tartja az apa viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét. Az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben alszik. A nyomozás kimutatja, hogy Navarrában rendkívül magas a csecsemőhalálozás, de a gyermekek maradványait  nem találják a sírokban.

Amaia döbbenten tapasztalja, hogy a halálesetek a Baztán folyó völgyének településeihez kötődnek. Szembe kell néznie a vidéket rettegésben tartó bűncselekmények valódi okával, a szülők hallgatása miatti  társadalmi felháborodással és a kollegák bizalmatlanságával. 

Az esetet bonyolítja, hogy felbukkan egy, a fekete mágiával kapcsolatban álló  titokzatos férfi is, aki felborzolja Amaia  lelkét. A felderítésben az FBI mellett a katolikus szervezet, az Opus Dei is hadba száll.

Eközben iszonyatos hóvihar zúdul a völgyre, mely végleg betemetni látszik az igazságot…

A trilógia alapján már forgatják a filmet.

Dolores Redondo: Áldozat a viharnak

ISBN 978-615-5334-80-1

Fűzve, 135 x 200 mm, 432 oldal

Ára: 3690 Ft

Megjelenés: 2016. június 6.

 

 

Laurent Gounelle: Az ember, aki boldog akart lenni

Az vagy, amit gondolsz. A világodat a gondolataidból építed fel.

 

Bali, napsütés, pálmafák, tenger - minden, ami a boldogsághoz kell, itt van egy helyen, de hősünk e földi Paradicsom ellenére mégsem találja helyét és lelki békéjét.

Felkeresi a szigeten élő híres gyógyítót, aki megállapítja: látogatója egészséges, csak éppen boldogtalan. Így kezdődik Julian különleges utazása, mely nem lenyűgöző tájakra, hanem a lélek rejtelmeinek mélységébe vezeti el.

A bölcs spirituális vezető leckéi végtelen kalandokra hívják hősünket. A találkozások során olyan kérdések és életfeladatok kerülnek előtérbe, melyek ráébresztik élete valódi értelmére. Rádöbben arra, mi is valójában az ok, mik azok a hiedelmek, beidegződések, belső gátlások, melyek megakadályozzák abban, hogy meglássa az élet napos oldalát, és boldog legyen.

Ráébred, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és amiben hiszünk, az valósággá válhat.

Utazzunk mi is vele, hiszen melyikünknek ne volnának rossz pillanatai, nehéz időszakai, amikor kilátástalannak tűnik az élet. Nyissuk ki mi is lelkünk ablakát és engedjük be a gyógyító fénysugarat.

Laurent Gounelle szakterülete a személyiségfejlesztés. Könyvei az emberi kapcsolatokat és lelki fejlődést hivatottak segíteni, fejleszteni. Kiadója szerint Coelho Alkimistája hódította meg utoljára így az olvasókat.

Előkészületben: Az Isten inkognitóban jár

Laurent Gounelle: AZ EMBER, AKI BOLDOG AKART LENNI

ISBN 978-615-5334-78-8

Fűzve, 125 x 200 mm, 200 oldal

Ára: 2990 Ft

Megjelenés: 2016. május 31. (Megjelent!)Fatima Melek

 

Szulejmán szíve
Szulejmán sorozat 8. kötet - Folytatódik a Hürrem boszorkánya

 

A fényességes Szulejmán szultán Magyarországon tért meg a Mindenhatóhoz. Hiába aratott diadalt a török sereg Szigetvárnál, a padisah nem élte túl a háborút. A haldokló különös dolgot parancsolt a hűséges nagyvezírnek, Szokoli Mehemednek. Az utasítás szerint Szulejmán szívét Magyarország földjén kell örök nyugalomra helyezni. De vajon mire gondolt a Törvényhozó?

Utódja, fia Szelim szultán elrendeli, hogy épüljön síremlék az apjának Isztambulban. A  hárem két legbefolyásosabb asszonya, a két nagy cselszövő, Mihrimah szultána és Nurbanu, az új szultán első ágyasa is megdöbbenve értesül arról, hogy Szulejmán nem egy, hanem két síremléket is kapott.

A magyar földön az elhunyt Szulejmán szívének épített türbéhez hamarosan évről évre zarándokok ezrei érkeznek. Szulejmán szíve azonban nem csupán a tiszta lelkű, igazságot kereső embereket vonzza magához.

E közben Nurbanu arra készül, hogy leszámoljon Hürrem leányával és a birodalom legerősebb emberével, az idős fővezírrel. Indiából titokzatos utazók érkeznek a birodalomba. Mindenáron ki akarják deríteni Szulejmán szívének titkát, de nem számolnak azzal, hogy a magyar földön ősi erők várják a betolakodókat.

A véres játszmába nem csak az isztambuli háremhölgyek keverednek bele, de Gyöngyi, Musztafa és Jutka is, akik a saját bőrükön tapasztalják, mivel jár, ha elnyel a perzsa sah, az indiai fejedelmek és török szultán hatalmi harcának örvénye. Az összeesküvések sorozata próbára teszik Gyöngyi és Musztafa kapcsolatát is, amin azonban nem fog az átok, a  járvány, se a küzdelmes harcok.

Szulejmán szíve

ISBN 978-615-5334-75-7

Keménytábla, 155 x 240 mm, 416 oldal

Fogyasztói ára: 4490 Ft

Megjelenés: 2016. június 6.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés