bezár
 

irodalom

2016. 04. 12.
Rézbong Kiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rézbong Kiadó a Könyvfesztiválon A Rézbong Kiadó könyvfesztiváli újdonságai

Bognár Zalán: EB Párizstól Párizsig

Bodnár Zalán (Az Aranycsapat kincseskönyvének társszerzője, a FourFourTwo futballmagazin és a Népszabadság sportrovatának munkatársa) könyve az Európa-bajnokságok történetét veszi végig a kezdetektől napjainkig olvasmányos formában, érdekességekkel, gazdag képanyaggal.

prae.hu

Bognár Zalán: EB Párizstól Párizsig - könyvborító

Rézbong Kiadó

2016. április 18.    

Tematika    Sporttörténet    

ISBN    978-615-5475-12-2    

Fogyasztói ár  (ÁFA-s)    1,990 Ft    

Kötés    ragasztott gerinc, puhafedél    

Méret cm-ben szélesség     25x21 cm (fekvő)    

Illusztráció    fényképek    

Terjedelem (oldalszám)    52    

 

Ősi János: A Lovagkirály öröksége

Könyves Kálmán regénye

A Lovagkirály-trilógia

   
Ősi János regénytrilógiájának első két kötete, A Lovagkirály keresztje valamint a Kard és kódex Szent László király életét és uralkodását, annak dilemmáit dolgozza fel, a zárókötet, A Lovagkirály öröksége pedig az őt a trónon követő Könyves Kálmán történetét, miközben tovább bontakozik a kardra és a kódexre vonatkozó cselekményszál. Talán az is kiderül, vannak-e boszorkányok.
***
Saját magával kapcsolatban voltak kétségei. A napnál is világosabbnak tűnt, hogy öccse, Álmos herceg – aki épp olyan délceg, erős és egészséges, mint ez a Zoránd fia Ugocsa – alkalmasabb a trón betöltésére. Nagybátyjuk, László király őt választotta utódjának. És vajon nem a Szentlélek sugallatára tett így? Miért akar ő, Géza király elsőszülött, de nyomorék fia Isten akaratával szemben Magyarország királya lenni?

Ezekre az újra és újra előtolakodó kérdésekre Kálmánnak régóta megvoltak a válaszai, mégsem tudott megnyugodni bennük.
A hatalom nem csábította, a gazdagságot megvetette. Meg akarta azonban mutatni… meg kellett mutatnia országnak-világnak, hogy képes megállni a helyét a szálfaegyenes, nagyhangú, életerős férfiak között. Sőt, ocsmány púpja, görnyedt teste, halk beszéde ellenére első tud lenni közöttük. Első, ismételte magában vágyakozva. Első harcos, első hadvezér, első férfi.
” (Részlet a regényből)

Mint tudjuk, László a halálos ágyán mégis Kálmánra hagyta a koronát, ebből az alaphelyzetből pedig a magyar történelem egyik klasszikus, húsz éven át tartó testvérviszálykodása burjánzott ki, és itt a viszály szó egy határozott eufemizmus.” (index.hu)

Könyves Kálmán alakja kivételesnek számít a magyar uralkodók hosszú sorában. A régebbi történeti feldolgozások, különösen a tizenkilencedik században írottak, kiemelték azt, hogy Magyarország, és különösen az Árpádok, nemcsak hódítókat adtak a világnak, hanem olyan széles látókörű és művelt férfiakat is, mint Könyves Kálmán. A király történelmi megítélése mégis sokáig ellentmondásos maradt, hiszen a ránk hagyományozódott kevés forrásból igen eltérő képet kaphattunk a személyiségéről és a tetteiről.” (ujkor.hu)

Az első kötet, amiről nagy lelkesedéssel írtam, megtette a hatását: mint a következő bizonytalan adagját várja a drogfüggő, úgy vártam én is Szent László történetének folytatását… s nagyjából olyan tempóban hágtam a nyakára!" (A librarius.hu a trilógia első és második kötetéről, a Lovagkirály keresztjéről és a Kard és Kódexről)

Mintha a dokumentumokból leszűrhető részletek egy hatalmas mozaik apró darabkái lennének, az író pedig legjobb tudása szerint kiegészíti őket a korba illő, de fikciós elemekkel. Szem előtt kell tartania az olvasmányosságot, a sodró történetet, az ifjú olvasók figyelmének fenntartásához nélkülözhetetlen kalandot is.” (A Magyar Nemzet a trilógia második kötetéről, a Kard és Kódexről)

Szokatlan érzés felnőtt fejjel szurkolni egy magyar történelmi regény emberarcú főhősének” (A librarius.hu a trilógia második kötetéről, a Kard és Kódexről)

Ősi János: A Lovagkirály öröksége - könyvborító

Megjelenés     2016. május 2.    

Rézbong Kiadó    

Tematika    Történelmi kalandregény    

ISBN    978-615-5475-13-9    

Fogyasztói ár  (ÁFA-s)    2,900 Ft    

Kötés    P. Szathmáry István keménytáblás    

Méret cm-ben     13x19,5    

Illusztráció    10 oldal tusrajz    

Terjedelem (oldalszám)    281    
 

Könyvmegjelenés - Őrsi

Könyvfesztiváli megjelenések, dedikálások

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés