bezár
 

irodalom

2016. 04. 07.
A Móra Kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Móra Kiadó  fesztiváli újdonságai

Hohol Ancsa-Boris Juli: Terka és Gyurmuki a városban

Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek. Gondoltátok volna, hogy egy ilyen kislányunatkozni is szokott? Pedig ez a történet pontosan így indul. De szerencsére Terka gyorsan feltalálja magát, és nyakába veszi a nyüzsgő várost. Újdonsült barátjával, Gyurmukival együtt igazi móka villamosra vagy éppen buszra ülni. De vajon mindketten épségben hazaérnek?

prae.hu

Hohol Ancsa-Boris Juli: Terka és Gyurmuki a városban - könyvborító

40 oldal, Boris Juli illusztrációival

1699 Ft


Vig Balázs: Todó kitálal az oviról – nem csak óvodásoknak

Az első magyar ovis könyv, amit férfi írt!

Anyukám arra tanított, hogy a finomfőzeléket és a tojáslevest nem utáljuk, hanem legfeljebb azt mondjuk róla, hogy nem a kedvencünk. Én nem utálom a Tilda nénit, csak nem a kedvencem.” – Todó

Ki állítaná, hogy az óvodában könnyű az élet? Todó, a nagy igazságérzetű ovis saját bőrén tapasztalja meg a Méhecske csoport (fiúknak Zümi) örömteli és kevésbé vidám hétköznapjait. Akár verekedésről, szégyenlősségről, büntetésről, bekakilásról, vagy mócsingos menzaebédről van szó, Todó kiapadhatatlan mesélőkedvvel avat be minket vélt vagy valós sérelmeibe, és kitálal ovisoknak, szüleiknek, sőt az óvó néniknek egyaránt.

Vig Balázs: Todó kitálal az oviról – nem csak óvodásoknak - könyvborító

80 oldal, Vidák Zsolt illusztrációival

2499 Ft
 

Lázár Ervin: Bab Berci kalandjai    

Bab Bercinek sokszor savanyú a képe, mert túlméretezett uborkaorrába folyton befészkeli magát a nátha. Magányosan éldegél erdei háncsházikójában, de aztán minden mesében találkozik valakivel. Egy tünkány (vagy boszordér) titokzatos szelencével ajándékozza meg. A szomszédja, Rimapénteki Rimai Péntekh megszállottan keresi a csodanektár receptjét, amely minden embert jóvá varázsolna, de csak nem akar neki sikerülni. Megismerkedik egy kővel, és virágot farag belőle. Aztán az erdőbe téved Pálinkós Gyurka, a titkos költő és repülőgép-építő; a hirtelen haragú Rév Zoli és Nuuszi Kuuszi, a kacifántosan szerencsétlen varázsló. Az utolsó történetben Lapázi Lopez ellentolvajnaggyal együtt veszik fel a harcot Utolsó Szaurella zsarnoki hatalma ellen, és mindegyikük tehetségére szükség lesz, hogy megmentsék a gyönyörű Bedebunk Sária életét.

Lázár Ervin IBBY-díjjal kitüntetett klasszikus kötete ezúttal Buzay István humoros grafikáival jelenik meg, és a Móra Kiadó hangoskönyvet is készített belőle Mikó István tolmácsolásában.

Lázár Ervin: Bab Berci kalandjai - könyvborító

120 oldal, Buzay István illusztrációival

2799 Ft
 

Kiss Ottó: Ne félj, apa!
Nagy kislánykönyv

A ruhásszekrény tartalma, a porhó, vagy a szánkózás éppúgy varázslatos jelenség egy gyermek szemében, mint az öregedés és az elmúlás. A rácsodálkozás naivitásából sok szépség és humor fakad. Kiss Ottó legújabb gyerekversei egyszerű, hétköznapi megfigyeléseken alapulnak, főhőse lassan cseperedik, és a világ egyre szélesebbre tágul körülötte. Apa, Anya és a nagyszülők, a játékok, a természet, az élet és a halál is belefér ebbe a táguló világba.

"Amióta megszülettem, eléggé megváltoztam. De nemcsak én, apa is. Szegény nem tudja, hol lakik bennünk az álom, nem tudja, hová lesz a szivárvány a tócsa tetejéről, hogy porhóból nem lehet hóembert gyúrni, és nem tudja, milyen finom a habcsókos lecsó.Ne félj, apa! Ezek csak versek. Pont olyanok, mint a mesék."

Mindenki gyűjt valamit.Én például sebeket gyűjtök a térdemen.

Már elég sok van.

Kiss Ottó: Ne félj, apa! - könyvborító

80 oldal, Kismarty-Lechner Zita rajzaival

2699 Ft
 

Susie Morgenstern: Szerelem első tüsszentésre

(Már tudok olvasni)

Ha-ha-ha-hapci! Filoména hercegkisasszony rosszul érzi magát. Könnyezik a szeme, folyik az orra, kapar a torka, szédül, és nem bír talpon maradni. Épp a tiszteletére rendezett nagy bál napján dönti le a lábáról a megfázás. Hogyan táncoljon ilyen állapotban, amikor az minden vágya, hogy háborítatlanul ücsöröghessen egy félreeső helyen, ahol… hapci!... békében tüsszöghet?

Susie Morgenstern: Szerelem első tüsszentésre - könyvborító

48 oldal, fordította Pacsovszky Zsolt, Rippl Renáta illusztrációival

1999 Ft
 

Ivona Březinová: Add a mancsod!

Az első tanítási napon egy kerekesszékes fiú száguld be az iskola kapuján. Juleknek hívják, tavaly még mankóval közlekedett, idén azonban már ezzel az elektromos „versenygéppel”. Ugyanezen a reggelen Julek kutyája, Cézár is iskolába indul. Ő máshol tanul: egy olyan intézményben, ahol segítő kutyákat képeznek ki. Ha Cézár levizsgázott, ő vigyáz majd Julekre, és segít könnyebbé tenni a fiú életét. Addig azonban még sok kaland vár rájuk: kerekesszék-verseny a parkban, nyomozás egy eltűnt osztálytárs után, végül egy rejtélyes teniszlabda titkának megfejtése. A cseh írónő története az elfogadásról és a barátságról szól, megismerhetjük belőle egy különleges fiú és egy különleges kutya humoros, megható hétköznapjait.

Ivona Březinová: Add a mancsod! - könyvborító

64 oldal, fordította Balázs Andrea, Radnóti Blanka illusztrációival

2499 Ft


Janikovszky Éva: Zoli tortája   

Zoli tizedik születésnapjára készül. A családban mindig nagymama süti meg az ünnepeltet köszöntő éljen-tortát, idén azonban Hévízre kell utaznia. A szülők úgy döntenek, inkább elhalasztják az ünnepséget. Zoli születésnapja mégis izgalmasan alakul, sok félreértéssel, tortával és szeretettel.

Janikovszky Éva írása 1967-ben jelent meg Az egytagú őrs című novellafüzér részeként, most az írónő születésének 90. évfordulóját köszöntik azzal, hogy önálló kötetben, Kárpáti Tibor humoros illusztrációival adják közre.

Janikovszky Éva: Zoli tortája - könyvborító

32 oldal, Kárpáti Tibor humoros illusztrációival

1999 Ft


Timothée de Fombelle: Perle könyve

Egy távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba?
Timothé de Fombelle napjaink egyik legelismertebb ifjúsági szerzője, könyvei ragos irodalmi díjakban részesülnek és a sikerlisták élén szerepelnek. Történeteinek többsége a fantázia és a valóság egymást átható világában játszódik, akár a Perle könyve.

Timothée de Fombelle: Perle könyve - könyvborító

248 oldal, fordította Pacskovszky Zsolt

2999 Ft
 

Samir Senoussi - Jérôme Petit - Emmanuel Cerisier: Indiai tudományok és találmányok nagy könyve

Ez a könyv az indiai civilizáció gazdag történetét a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be. Indiában a matematikai problémákat versbe szedett költeményben fogalmazták meg, a táncot tudománynak tartották, és a meghalt hitves iránti szerelemből gyönyörű palotát építettek.

Mi ’arab számoknak’ mondjuk őket, az 1, 2, 3, 4 … számsor tagjai azonban Indiából származnak! Akárcsak a nulla, amely új távlatokat nyitott a matematika történetében.

A szinusz elnevezés pedig, amelyet szögmérésre használunk, az ’íjhúr’ jelentésű szanszkrit dzsiva szóból ered.

A nagy tudású matematikusok, csillagászok és orvosok mellett az indiaiak a hétköznapibb találmányokban is remekeltek: már 5000 évvel ezelőtt pamutot szőttek; több mint 2000 év óta ebből készülnek a ragyogó színű szárik. A játékokat se felejtsük el! A 6. században az indiai hercegek egy csaturanga nevű játékkal szórakoztak, amely Nyugatra is eljutott, és sakk néven vált ismertté.

Az olvasót térkép, időrendi táblázat és szómagyarázat segíti ismeretei elmélyítésében.A kötet szaklektora Bangha Imre indológus.    

Samir Senoussi - Jérôme Petit - Emmanuel Cerisier: Indiai tudományok és találmányok nagy könyve - könyvborító

64 oldal, fordította Tüske-Hegedüs Andrea, szaklektor: Bangha Imre indológus

2999 Ft
 

Simkó Anna    Kakapara - Nagy dolog? Kis dolog? Te hogyan gondolod?    

(Móra családi iránytű)    

Mi lehet az oka, hogy sok gyermek visszatartja a székletét, vagy csak pelenkába hajlandó székletet üríteni? A Kakapara című kötet erre a sok család életét megkeserítő kérdésre keresi a választ. Az első, szülőknek szóló fejezet a gyermek egészséges székletürítési szokásainak kialakításában segít. A második fejezet 4-10 éves korosztály számára érthető nyelven magyarázza el a tápcsatorna működését. A rövid leírások erősíthetik a gyermek önkontrollját.

Az utolsó fejezetben a gyermekek székrekedését három relaxációs mese oldja, amelyek a a Móra Kiadó weboldaláról, a könyvhöz kapcsolódó HALLGASS BELE-re kattintva letölthetők, meghallgathatók

Simkó Anna a Heim Pál Kórházban dolgozó pszichológusként és három gyermek édesanyjaként évek óta foglalkozik székletvisszatartással kapcsolatos problémákkal. A Kakapara az első könyve.

 „Gyermekünk viszonyát a világ dolgaihoz legfőképpen mi alakítjuk. Érdemes végiggondolni, mi magunk mennyire kezeljük természetesen a székletet, a kakilást, undorodunk-e tőle, vagy kizárólag viccelődve beszélünk róla.

Simkó Anna    Kakapara - Nagy dolog? Kis dolog? Te hogyan gondolod? - könyvborító

48 oldal, Kőszeghy Csilla rajzai és fotók illusztrálják a kötetet

2499 Ft
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés