bezár
 

irodalom

2016. 03. 31.
Kláris Kiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kláris Kiadó a Könyvfesztiválon A Kláris Kiadó a Gyermekeink játékai című könyv újbóli kiadásával jelentkezik: a nagy érdeklődésre való tekintettel kifejezetten a könyvfesztiválra időzítve, harmadik alkalommal jelenik meg a könyv  

Kim John Payne: Gyermekeink játékai
A játékok és a sport hatása a gyerekek fejlődésére 


A szerző szakavatottan követi nyomon a gyermeki személyiség fejlődését 3-18 éves kor között. Elemzi, hogyan járulhatnak hozzá a különböző játékok a gyermekek lelki fejlődéséhez. Segítségükkel megérthetjük, hogy mi a szerepe az egyes életkorokban a játékoknak. értékes segítséget nyújthat minden tanárnak, szülőnek, mozgásszakértőnek, mozgással foglalkozónak. És persze a játszani szeretőknek kifogyhatatlan kincsestára.

prae.hu

Teljességében kell megélnünk a világot, mivel a gyermeki lét jellemzője a teljes jelenlét. Milyen azonban az a világ, amelybe a mai gyermek belép? S miért kell ma az egykor spontán megtanult dolgok nagy részét tudatosan kifejleszteni: mi több, tanítani a gyerekeknek? Lelkiismeretesen és tudatosan csak akkor állíthatjuk össze az iskolai tantervet, ha minden egyes évfolyamnál felmérjük, mi az, amit a gyerekek nem hoztak magukkal. Ha igazán odafigyelünk arra, hogy milyen területeken van szükségük irányításunkra, a gyerekektől megtudhatjuk, mire kell megtanítanunk őket. Ma ezeket a területeket az olyan könyvek segítségével térképezhetjük fel legpontosabban, amilyen például a Gyermekeink játékai című könyv is. Ma már ugyan is látjuk, hogy a gyerekeknek meg kell tanítani, milyen kapcsolatban áll testük a világgal, s ami a legfontosabb: a többi emberrel. Az olyan világban például, ahol a nézés nem feltétlenül jelenti a látást, a látni tudást tanítani kell, de legalábbis fejleszteni, hogy a tanuló eljusson az igazi látásig, ami a látó és a látott dolog közt kreatív kölcsönhatást feltételez. Ennek kialakulására nem ad lehetőséget a tévén vagy a számítógép képernyőjén megjelenő képek látszatvilága.

Kim John Payne: Gyermekeink játékai - könyvborító

Kim John Payne: Gyermekeink játékai
A játékok és a sport hatása a gyerekek fejlődésére 

Paidagogos könyvek
Felelős Kiadó: Lendvay Miklós
Kláris Kiadó és Művészeti Műhely
Budapest, 2016
Kötés:  Kartonált, ragasztott, cérnafűzött
Ár: 3300 Ft
Méret:165x240 mm 
Oldal:332 
ISBN:  978-615-5003-06-6
Megrendelhető:
kiado@klaris.hu 
www.klaris.hu
Tel: 06 1/ 489 00 30
Mobil: 70/ 282 68 98

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés