bezár
 

gyerek

2015. 11. 05.
Gyermekek a fejlődő világban – tanulmánybemutató és slam poetry est
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit gondol a híres slammer Pion István vagy éppen Kemény Zsófi a gyermekéhezésről? Fiatal slammerek globális problémákról szövegelnek a Demnet Alapítvány és a HAND Szövetség slam poetry esttel egybekötött tanulmánybemutatóján, november 6-án, 17.30-kor az Európa Pontban. a Millenárison.

90 millió öt éven aluli gyermek továbbra is alultáplált, de közben az iskolába járó gyermekek száma egyre nő – az este folyamán a Demnet Alapítvány bemutatja Gyermekek a fejlődő világban című tanulmányát, amely a Millenniumi Fejlesztési Célok hatását vizsgálja a gyermekek helyzetére. A szakmai beszélgetésben részt vesz Bördős Éva (Demnet Alapítvány), Baczkó Zsuzsanna (Baptista Szeretetszolgálat), Borbély Enikő (TAITA Alapítvány) és Hamvas Bálint (Afrikáért Alapítvány). A beszélgetés után fellép majd számos ismert hazai slammer, akik a nemzetközi fejlesztés egy-egy témakörét dolgozzák fel szövegeikkel.

prae.hu

A gyakran provokatív szövegű slammerek dolgozzák fel az olyan súlyos globális kihívásokat, mint a gyermekszegénység, az éhezés, a csecsemőhalandóság, a tiszta ivóvíz vagy az oktatás hiánya. A meghívott fellépők ezen kívül készülnek további egy-egy slammel a környezeti fenntarthatóságról, a nők és gyermekek jogairól, a világ különböző pontjain dúló fegyveres konfliktusokról. Lesz slam az óriáscégek adóelkerüléséről is, ami hatalmas károkat okoz a fejlődő országokban.

A Demnet Alapítvány tanulmányának fókuszában álló Millenniumi Fejlesztési Célok megalkotása minden kétség nélkül a nemzetközi közösség legjelentősebb próbálkozása a szegénység felszámolására és az egyenlőtlenségek csökkentésére az elmúlt két évtizedben. Az olyan globális kihívások, mint a gyermekmunka, a gyermekházasság és a gyermekkatonaság elleni küzdelem csak egy olyan összetett stratégiával lehet sikeres, amely egyidejűleg kezel más társadalmi és gazdasági kérdéseket is. A meghívott szakértők ezeket a témákat járják majd körül, ezen kívül pedig lehetőség nyílik a felmerülő kérdések megvitatására.

A Demnet Alapítvány a Fejlesztés Európai Évében, a HAND Szövetség koordinációjával, több más magyar partnerszervezettel együtt összehangolt figyelemfelhívó kampányt folytat a globális egyenlőtlenségek felszámolásáért. Ez összhangban áll az ENSZ által 2015 őszén indított Millenniumi Fejlesztési Célokat felváltó Fenntartható Fejlesztési Célok keretprogrammal is.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés