bezár
 

gyerek

2015. 07. 31.
800 gyerekrajz érkezett a Mesterecset pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolcszázharmincöt alkotás érkezett a Magyar Államkincstár (MÁK) által meghirdetett Mesterecset gyerekrajz-pályázatra, amelynek legjobbjait pénteken díjazták Budapesten.

Az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek rajzok, és bár a felhívás a 6-14 éves korosztályt célozta meg, még kétévesektől is kaptak pályamunkát - mondta el Fojt Dániel fotóművész, a zsűri elnöke.
    

prae.hu

A gyerekek már fiatal korukban foglalkoznak a megtakarítással és megtanulnak bánni kiadásaikkal és bevételeikkel. Nagy esély van rá, hogy felnőve tudatos befektetővé váljanak - mondta el Dancsó József, a MÁK elnöke. Hozzátette, hogy a rajzok száma azt mutatja, hogy ezzel a küldetéssel az államkincstárnak mindenképpen érdemes foglalkoznia.
    

A felhívásra a legkisebbektől a Kincstár avagy a kincsek birodalma témában várták a rajzokat, a 9-11 éveseknek a zsebpénzek védelmezőit, míg a legnagyobbaknak a megtakarítások őrzőit kellett képi formába önteniük.
    

A 6-8 évesek között Török Barnabás, a 9-11 évesek között Kun Zsolt, a 12-14 éves korosztályból pedig Hollósi Ágnes érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. Minden kategóriában a három legjobb munkát díjazták, de több különdíjat is osztottak.
    

A pályázaton mindenki egy tetszőleges technikával készített munkával indulhatott, az alkotásokat a díjátadón a kincstár épületében ki is állították.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés