bezár
 

irodalom

2015. 06. 06.
HVG Könyvek az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HVG Könyvek az ünnepi könyvhéten A HVG Könyvek Könyvheti újdonságai

Hogyan lehet mindenki másnál jobb terméket előállítani és megtalálni a „kreatív zseniket”, akik képesek kitalálni a jövőt?  Könyvheti újdonságaik közül ajánlják a Google ikonikus vezetőinek könyvét a cég egyedülálló módszereiről, Alain de Botton „felhasználói kézikönyvét” a hírekhez, valamint Dan Ariely (pszichológus és viselkedési közgazdász) kötetét önbecsapásról és hazugságról.

prae.hu

Megjelent egy látványos-okos új ismeretterjesztő gyerekkönyvük, Edward de Bono „új klasszikusa”, A laterális gondolkodás, és egy üzleti könyv, az Egyszerűség.

 

 

Eric Schmidt - Jonathan Rosenberg: Google

Így vezetünk mi

 

 

Eric Schmidt és Jonathan Rosenberg már sokat tapasztalt és elismert vezetők voltak, amikor több a Google-hez kerültek. Hamar rájöttek azonban: ha ennél a cégnél sikereket szeretnének elérni, mindent újra kell tanulniuk az üzleti menedzsmentről. A Google vezérigazgatója és a cég igazgatótanácsának elnöke könyvében bemutatja a vállalatvezetési elvekről - kultúra, toborzás, kommunikáció, stratégia, innováció – alkotott formabontó nézeteit.

Google - könyvborító

Bolti ár: 4 200 Ft

 

Dan Ariely: Az (őszinte ) igazság a hazugságról

Hogyan csapjuk be önmagunkat és másokat?

 

Bár szeretünk becsületes emberként gondolni magunkra, valójában mindnyájan csalunk vagy

hazudunk néha. Dan Ariely, pszichológus és viselkedési közgazdász, könyvében a tisztességtelen viselkedést állítólagosan kiváltó költség-haszon elemzést vizsgálja, és arra a következtetésre jut, hogy gyakran azok az irracionális erők – pszichológiai és környezeti tényezők – hatnak a cselekedeteinkre, amelyeknek általában nem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

Így csapjuk be önmagunkat - könyvborító

Bolti ár:  3900 Ft

 

Alain de Botton: A hírek

Felhasználói kézikönyv

 

Hogyan lehetséges, hogy a katasztrófabeszámolók sokszor felemelőek? Miért lelünk élvezetet a politikusok bukásában? Mitől olyan érdekes a híres emberek szerelmi élete? A sajtó olyan domináns helyet foglal el társadalmunkban, mint egykoron a vallás, mégsem vagyunk tisztában életünkre gyakorolt hatásaival. Az író-filozófus De Botton a repülőgép-szerencsétlenségektől a gyilkosságokon, celebinterjúkon át a politikai botrányokig a hírek huszonöt alaptípusát teszi szokatlanul beható vizsgálat tárgyává. Nyugalmat, megértést és némi józan mérlegelést hoz a hírgépezetekkel való állandó érintkezésünkbe.

A hírek - könyvborító

Bolti ár: 3600 Ft

 

Mi az igazság?

Meglepő tények, megdöbbentő tévhitek

 

Izgalmas világunkban számos meglepő tény és tévhit kering a köztudatban. Derítsd ki, mi az igazság!

– A fekete lyuk mindent elnyel, ami a közelébe kerül.

– A T-rex volt a legnagyobb dinoszaurusz.

– Testünk 75%-a víz.

– A spenóttól erősebbek leszünk.

Igaz vagy hamis?

Mi az igazság - könyvborító

Bolti ár: 4 200 Ft

 

Jiri Scherer - Michael Hartschen – Chris Brügger: Egyszerűség

Hatékony stratégiák az üzleti sikerhez

 

A fejlesztők egyre bonyolultabb funkciókkal látják el termékeket, a cégek folyamatosan bővítik a már meglévő szolgáltatásaikat és üzleti modelljeiket, miközben egyre kevésbé veszik figyelembe a fogyasztók egyszerűséget preferáló igényeit. Pedig ma még inkább igaz, mint bármikor: az üzleti siker titka az egyszerűség. A szerzők 5 alapelvet és 14 stratégiát mutatnak be a termékek, a szolgáltatások és az üzleti folyamatok egyszerűsítésére.

Egyszerűség - könyvborító

Bolti ár: 2 900 Ft

 

Edward de Bono: Laterális gondolkodás

 

Mit tehetünk, ha a bevált módon nem találunk megoldást egy problémára? A kreatív gondolkodás szaktekintélye bestseller könyvében bemutatja a laterális gondolkodás alapjait. Kiderül, miként sajátíthatjuk el ezt a készséget, amelynek segítségével újszerű látásmóddal, egyszerűen és hatékonyan oldhatunk meg problémákat, valamint könnyedén gyárthatunk új ötleteket. De Bono az Oxfordi, a Cambridge-i Egyetemen és a Harvardon is tart előadásokat, Nobel-díjas kiválóságok és a világ vezetői egyaránt szívesen fordulnak hozzá tanácsért.

Laterális gondolkodás - könyvborrító

Bolti ár: 3 200 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés