bezár
 

irodalom

2015. 06. 04.
Tilos az Á Könyvek Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tilos az Á Könyvek Kiadó az ünnepi könyvhéten A Tilos az Á Könyvek Kiadó könyvheti újdonságai

Laboda Kornél: mátéPONTindul

 

Valóban létezik olyan nevű város, hogy Keszthely?_– merül föl a kérdés Kőkuti Mátéban (17) egy nyári reggelen. Ám ahelyett, hogy választ kapna erre a látszólag könnyen megválaszolható kérdésre, Máté újabb és újabb rejtélyek hálójába keveredik. Ráadásul szülei távollétében véletlenül megismerkedik eltitkolt nagybátyjával, Simonnal, és a valóság egy pillanat alatt a feje tetejére áll.

prae.hu

Eltelhet-e egy nap alatt két nap? És évek alatt két hét? Hogyan éljünk túl egy unalmasnak ígérkező nyarat? Hogyan kell élvezni a holdfényt? Mit tegyünk, ha félénkek és szerelmesek vagyunk? De a nagy kérdés persze ez marad: boldogok leszünk-e attól, ha engedelmeskedik nekünk a tér és az idő? Na jó, egyszerűbben: összejön-e egy tökéletes randi Annával? Máté mindenesetre pont elindul, hogy kiderítse.

Milyen legyen egy tizenhét éves, ha nem reménytelenül szerelmes? Sokszor gondolok úgy magamra, mint cirkuszi attrakcióra. »Tessék, csak tessék, itt látható Kőkuti Máté, a világ legátlagosabb tizenhét évese, a kamaszkor minden vonása jól kivehető rajta, tessék, csak tessék, lépjenek közelebb, vegyék szemügyre ezeket a pörsenéseket, pattanásokat, ezeket a kiforratlan vonásokat, ezt a zavaros tekintetet, ezt a teljesen semmilyen frizurát, ezt a hiteltelen magabiztossággal leplezett rettegést, tessék, csak tessék, világszám!«

mátéPONTindul - könyvborító

Ajánlott korosztály:14+
ISBN: 978-963-410-053-9
Méret: 130X170 mm
Ár: 2490 Ft

 

 

Eric Elfman–Neal Shusterman: Edison csapdája


Nick hiába igyekszik titokban tartani, az Akcelerátus is tudomást szerez róla, hogy a padlásukon talált különös tárgyak valójában Nikola Tesla találmányának, a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátónak az alkatrészei. Ha ez a szerkezet működni kezd, képes ingyenes energiát biztosítani az egész bolygó számára, és Nick elhatározza,hogy összerakja. A fiú azonban tudja, hogy ehhez minden egyes, a garázsvásáron eladott tárgyat vissza kell szereznie, de azt is gyanítja, hogy a tárgyak nem véletlenül jutottak ki a világba, mert akikkel kapcsolatba kerültek, azok valamilyen módon mind részei Tesla nagy tervének. Nick dolgát számos akadály nehezíti. Rá kell jönnie például, hogy Caitlin közelsége egészen különös hatással van rá; a lány barátja, Theo pedig egyre jobban az agyára megy. És közben az Akcelerátus sem tétlenkedik…

Edison csapdája - könyvborító

Ajánlott korosztály:14+
ISBN: 978-963-410-024-9
Méret: 145X215 mm
Ár: 2990 Ft

 

Dávid Ádám: Millenium expressz 2. – A fogoly


Mikor Zsiga résnyire nyitotta a szemét, úgy érezte, menten megvakul, mert a felkelő nap fényét visszaverte fölötte a Szabadság-szobor aranyozott fáklyalángja.

A Millennium expressz utasai Zsiga után kutatva ismét végzetes kalandokba sodródnak. Az eltűnt fiú a New York-i Szabadságszoborból üzen, ahol egy fekete lánnyal együtt raboskodik. Ott ismerik meg Houdinit, az ifjú szabadulóművészt, aki meg akarja szöktetni a foglyokat. Túl tudnak-e járni Randássy és a többi gengszter eszén? Viszontlátja-e Zsiga a szerelmét? És mi lesz a titokzatos kincs sorsa, amit Kazán, a Millennium masinisztája még az aranyláz idején talált Kaliforniában?

Dávid Ádám trilógiájának második része az európai izgalmak után az Egyesült Államok kultikus helyszínein vezet keresztül a századfordulós New Yorktól Chicagón át Los Angelesig.

Megjelent: Millennium expressz 1. – A potyautas
Előkészületben: Millennium expressz 3. – A tudósító

Millenium expressz 2. - A fogoly - könyvborító

Ajánlott korosztály:14+
ISBN: 978-963-410-038-6
Méret: 140X200 mm
Ár: 2490 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés