bezár
 

irodalom

2015. 06. 04.
Holnap Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Holnap Kiadó az ünnepi könyvhéten A Holnap Kiadó újdonságainak bemutatója és dedikálásai az Ünnepi Könyvhéten

Varró Zsuzsa: Áfonyka

A haja bogyókék, a szeme levélzöld, az orra fitoska; fitoska orra körül pedig temérdek világszép szeplő virít" -ő az aprócska, gömbölyded erdei tündér, Áfonyka. Egy „zúzmarázos, télutói reggelen"vidám fütyörészéssel indul a történet; s máris benépesül az erdő. Ám egyszer csak szél kerekedik, felemeli Áfonykát a magasba, és röpíti messze-messze az erdő fölött...

prae.hu

Varró Zsuzsa ÉdesAnyanyelvünk pályadíjas, Domján-Udvardy Melinda bájos rajzaival illusztrált első mesekönyve Varró Dániel versbetéteivel,játékos nevek, könnyed szójátékok, a szereplőket jellemző stílusfordulatok, nyelvi ötletek sokaságával vezeti végig ifjú olvasóitÁfonyka nem mindennapi kalandjain: találkozását a Rettenetes (Krucifix) Rinaldóval, a négyfejű sárkánnyal, egy igazi királykisasszonnyal és a rettegett erdőnyelővel, mígnem az első tavaszi reggelen sok viszontagság után visszatér a Gyöngyvi rágós Tölgyesbe.

Áfonyka - könyvborító

Ar: 2700 Ft

Könyvhéten: 1890Ft

 

Varró Zsuzsa és Domján-Udvardy Melinda június 7-én, vasárnap 16 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál

 

Tarbay Ede: A hattyúk tava

 

Pjotr lljics Csajkovszkij 11376-ban komponálta első balettjét, A hattyúk tavát. A régi orosz népmesei Ihletésű történet az Igaz szerelemnek a gonosz bűverejét Is legyőző* hatalmát mutatja be. A kötet a legifjabbaknak szóló klasszikus mese mellett Ismeretterjesztő * * részeket Is tartalmaz az Idősebb olvasók számára, melyek bevezetnek Csajkovszkij és a balettmesterség világába Is. Tarbay Ede írásáí Gyöngyösi Adrienn kedves rajzai Illusztrálják és a balettzene részleteit tartalmazó CD melléklet kíséri.

Hattyúk tava - könyvborító

Ár: 2700 Ft
Könyvhéten: 1890Ft

 

Gyöngyösi Adrienn június 7-én, vasárnap 16 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál

 

Borsa Kata: Szotyi és Tarhonya

 

Újságos minden lakótelepen van, de olyan újságos, akit a kutyája reggeltől estig hűségesen őriz, olyan kevés. Az meg már tényleg Igazán különlegesen ritka, hogy annak a kutyának, akit ebben a történetben Szotylnak hívnak, és aki el se mozdul az újságosbódé mellől egész nyáron, mindezek ellenére még beszélgetőtársa Is akad. Tarhonya, egyjátékmackószínű, túlsúlyos, vidéki kutyalány aki mindent sokkal jobban tud ennél a bizonytalan városi ebnél, kiváltképpen jogi kérdésekben lehengerlően járatos, nagy tervekkel és biztos énképpel érkezett vidékről, tájékozott és szobatiszta, pontos napirend szerint él és tartja magát az elveihez. Igazán nem csoda, ha Ilyen jó társaságban, úgy elrepül a nyár, hogy észre se vesszük...

Szotyi és Tarhonya - könyvborító

Ár: 2700 Ft

Könyvhéten: 1890Ft

 

Borsa Kata és Germán Fatime június 6-án, szombaton 19 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál
 

Thimar Attila: „Budának szemtanúja vagyok"

 

Ottlik Géza huszonöt éve távozott közülünk, de regényei és elbeszélései, vagy még Inkább mondatai és bekezdései ma Is eleven élettől lüktetők. Időszerű gondolatai, őszinte és Izgalmas írástechnikája és a nagyon mélyen átélhető hangulatok, amelyeket megformált írásaiban, most, a 21. század elején Is éppen úgy lebilincselik (vagy éppen felszabadítják?) az olvasókat, mint korábban. Az ő művelt lapozva nem érezzük az azóta eltelt negyed századot.

Ez a könyv tiszteletből és szeretetből született, azokat a gondolataimat gyűjtöttem össze benne, amelyek az utóbbi húsz év során Ottlik művel nek olvasásakor, Illetve egyetemi pályámon a regényeinek, elbeszéléseinek tanítása közben születtek meg. Az ő varázslatos írásművészetét szeretném megismertetni az olvasókkal többféle utat, módot felhasználva erre.

Ár: 2900 Ft

Könyvhéten: 2030Ft

 

Thimár Attila június 6-án, szombaton 14 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál

 

Holnap-antológia 2014

 

Milyen ez a kötet? Színes, izgalmas, szerteágazó, mint kortárs irodalmunk. Az írások sokféle történetmeséléssel, különleges szereplőkkel és mindannyiunk számára ismerős élethelyzetekkel, emberi sorsokkal szembesítenek bennünket. Hatalom és kiszolgáltatottság, kulturálisan különböző terek és közösségek érintkezése, a család megtartó szerepe, a valóság korántsem áttetsző szerkezete - ezek a témák adják e könyv csomópontjait.

A Holnap-antológiában olyan elbeszéléseket adunk közre, melyek korábban nem jelentek meg sem papír alapú, sem digitális formában. Frissen, lendületesen lépnek itt elénk hogy bemutassák az elkövetkező idő irodalmát.

Thimár Attila szerkesztésében.

Holnap-antológia 2014 - könyvborító

Ár: 2700 Ft

Könyvhéten: 1890 Ft

 

A kötet szerzői június 6-án, szombaton 14 órától dedikálnak

 

Virtuózok

 

Valljuk be, régóta ki voltunkéhezve egy Igazánjótelevízlóműsorra. Hiányzott az elegancia, a melegség, az őszinteség a képernyőről.

Amikor elindult a Virtuózok, a lelkesedés mlndannylunkat magával ragadott. Vártuk a péntek estéket, végre volt miért bekapcsolni a tévét, mert a Virtuózok Inspirált, felemelt, meghatott, hitet adott és példaképeket. Nekünk, műsorkészítőknek küldetéssé vált, hogy a televízió által sokakkal szerettessük meg az addig csak kevesek által hallgatott klasszikus zenét.

A műsorban szereplő tehetséges fiatal zenészek most Interjúkban mesélnek arról, hogyan vált életük részévé a zene, amely számukra sikerélményt és önbizalmat ad. Beavatnak mindennapjaikba: kiderül, egyikük sem csodabogár, terveik, álmaik aligha különböznek más gyerekek vágyaitól. Megszólalnak a szülők és a tanárok Is, akik nem hallgatják el a zenetanulással járó nehézségeket, kétségeiket sem. A zsűritagok és a televíziósok pedig a beszélgetésekben Is a komolyzenét körbevevő falakat lebontva teszik mindenki számára közérthetővé, szerethetővé a klasszikus muzsikát.

A műsor emlékezetes pillanatait csodálatos fotókkal és zenei válogatással Idézzük föl, Ily módon Is feledhetetlenné téve a Virtuózokban átélt élményt.

Az Interjúkat olvasva, remélem, hogy az olvasók Is úgy vélik majd, a zenetanulás, a gyakorlás komoly munkája ellenére, lélekemelő elfoglaltság, s hogy a klasszikus zene nem a kiváltságosak jutalma, nem csak a vájtfülűeké, hallgatásához különleges zenei műveltségre sincs szükség, csupán nyitott fülre és szívre. (Varga Edit)

Virtuózok - borító

 

Varga Edit a kötet szerzőjejúnius 5-én, pénteken 18 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál.

A Virtuózok közül Gyöngyösi Ivett és Lugosi Dániel Ali június 6-án, szombaton 16 órától, Boros Misi 7-én, vasárnap 11 órától lesznek a vendégeink.

 

Fráter Zoltán: Szerelmes Budapest

 

Ki ne olvasott volna Ady Endre és Léda, vagy Ady és Csinszka szerelméről? KI nem hallott már Karinthy Frigyes érzelmi viharokban gazdag házasságáról? KI nem tudja, hogy Bródy Sándor és Krúdy Gyula elbűvölte a nőket?

Kevesebbet beszélünk azonban arról, hogy Ady Endrének volt harmadik nagy szerelme Is, hogy Krúdy leendő anyósával tartott fenn heves viszonyt, hogy a huszonkét esztendős Kosztolányi Dezsőnek tizennégy éves kislányért lángolta szíve. KI gondolná, hogy Harmos Ilona színésznő, Kosztolányi későbbi felesége a fiatal Karinthy kedvese volt? KI hinné, hogy az életvidám Karinthy Frigyes sohasem tudta elfelejteni korán elhunyt első nejét,Judlk Etelt?

Ebben a kötetben maguk az érintettek, a szerelmi történetek szereplői beszélnek hiteles dokumentumok alapján. 

Fráter Zoltán az eredeti levelezések, naplófeljegyzések, vallomások nyomán Izgalmas olvasmányt állított össze, párbeszélgetésekké alakítva hét legendás háromszögtörténetet.

Szerelmes Budapest - könyvborító

Ár: 2900 Ft
Könyvhéten: 2030Ft

 

Fráter Zoltán június 6-án, szombaton 14 órától dedikál a Holnap Kiadó 123-as standjánál

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés