bezár
 

irodalom

2015. 06. 03.
Trivium Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Trivium Kiadó az ünnepi könyvhéten A Trivium Kiadó újdonságai a 86. Ünnepi Könyvhéten

Dolores Redondo: A láthatatlan őrző

A legjobb spanyol regény 2013; Ezüsttoll Díj 2014

A láthatatlan őrző 14 hónapja a spanyol bestseller-listán szerepel.

Méltatások:

Dolores Redondo a legutóbbi időszak egyik legnagyobb irodalmi meglepetése és üstököse. Megteremtette a detektívregény új típusát, amely ötvözi a pszichológiai thriller, a bűnügyi történet és a legenda elemeit.” - Mía
„Dolores Redondót a spanyol regény egyik mérföldkövének tekinthetjük
” – El Mundo

prae.hu

Kemény és brutális. Ne hagyd ki!” - El Periódico

Izgalmas, csábító, szakértelemről tanúskodik, jól szerkesztett, visszafogott, egyedülálló és friss” - El Periódico

A félelemhez való visszatéréstől való félelem regénye” - La Vanguardia

 

Díjak és elismerések:

A legjobb spanyol regény, 2013 (la Vanguardia spanyol újság)
A nyár 10 legjobb krimije (Le Figaro francia magazin)
Ezüsttoll (Silver Quill) Díj, 2014 (Baszk Könyvterjesztők Egyesülete)
A legjobb regény, 2013 (irodalmi blogokon folytatott szavazás eredménye, Creatio Social Media)
Az év legjobb spanyol regénye, 2013 (Continuará - a Spanyol Televízió /TVE kulturális programja)

A spanyol krimi-trilógia első kötete a baszk Pireneusokban fekvő Baztan-völgy falvainak sajátos világát mutatja be, melyben keveredik az ősi baszk mitológia, a kereszténység és a mágia. A thriller műfaj klasszikus elemein túl olyan természeti leírásokkal, pszichológiai elemekkel ötvözve, mellyel a műfaj kereteit feszegeti. Megjelenése után hazájában azonnal sikerkönyv lett, azóta 25 országban adták ki. A megfilmesítés jogait Peter Nadermann (A tetovált lány) és a Constantin Film (A parfüm; Pompeii) vette meg.

Egy kis navarrai településen kamaszlány meztelen holttestére bukkannak. A nyomok bonyolult indíttatású, misztikus elemekkel fűszerezett rituális gyilkosságra vallanak. Kiderül, a környéken sorozatgyilkos szedi áldozatát. Salazar felügyelőnő vállalkozik arra, hogy fényt derítsen az igazságra, ám közben harcba kell szállnia saját gyermekkori tragédiájában gyökerező félelmeivel. Ráadásul kollégái és nővére féltékenységével, és saját médiumi képességeivel is szembesülnie kell.

Ahogy a történetbe újabb és újabb szálak fonódnak, Amaia nemcsak hivatását teljesíti, de önnön problémáinak megoldásához is közelebb kerül.

A thriller, mitológia és családtörténet e keveréke teszi eredetivé a könyvet, és a végkifejletig fenntartja az olvasó érdeklődését. Ha várod a folytatást, keresd a következő kötetet A csontok öröksége címmel.

A láthatatlan őrző - könyvborító

 

Robert Lawson: A lélek útja

 

- Miért kell újra és újra visszatérnünk ide, mi történik velünk életeink között?
- Mi dönti el, hol és milyen testben fogunk élni, kik lesznek a családtagjaink?
- Tényleg mi alakítjuk a sorsunkat vagy csak bábuk vagyunk egy sakktáblán?
- Miért hagyja Isten, hogy ennyi szenvedés és gonoszság legyen a világon?
- Mi a lelki társak titka, létezik-e az örökké tartó szerelem?
- Miért követjük el életről-életre ugyanazokat a hibákat?
- Mi a megvilágosodás titka, hogyan érhetjük el?

Te mit tennél, ha minden, amit szeretsz, ami értelmet ad az életednek – eltűnne?

Egy tragikus balesetet követően David Becker nyugodt, boldog élete darabokra hullik. A szerelmét elveszítő, mély depresszióba zuhanó férfi csupán egy megoldást lát maga előtt – az öngyilkosságot. Azonban egy rejtélyes látogató felbukkanása mindent megváltoztat.

Egy angyalszerű jelenés, egy ragyogó fénylény siet David segítségére. A férfi lehetőséget kap, hogy bepillantson rég elfeledett múltja árnyai közé, hogy megértse, miért kellett ekkora csapást elszenvednie, s a fájdalmon keresztül meglássa az Élet örökké vibráló fényét.

Hosszú, a történelem évezredeit felölelő utazásra indulnak, az Út-ra, mely a legváltozatosabb helyszíneket, eseményeket és élethelyzeteket eleveníti fel David előtt – saját egykori életei drámáit, örömeit, s kínjait.

A lélek útja egy szerelemmel, fájdalommal és megbékéléssel teli tanító erejű történet, mely nem csupán okító jellegű, hanem hátteréül és gyógymódjául szolgál egy összetört, haraggal és szenvedéssel teli léleknek.

Az Út a legsötétebb perctől – a megvilágosodás örökké tartó fényéig vezet…

Jó szívvel ajánlom ezt a művet azoknak, akiket izgatnak létünk mélyebb kérdései.” (Dr. Domján László)

 

A regényből készült anime 2007-ben többek között elnyerte az év animéje és a legjobb eredeti történetért járó díjat.

A világhírű japán író mindmáig legnépszerűbb regényének hőse egy tizenöt éves, középiskolás lány. Kazuko egy napon megdöbbenve tapasztalja, hogy képes visszamenni az időben. A fiatal lány életét egy csapásra felborítja ez a megdöbbentő felfedezés. Csupán a legjobb barátai hiszik el, mikor beszámol hátborzongató kalandjairól.

Kazuko úgy dönt, megpróbálja kideríteni, hogyan tett szert erre a szuperképességre. Ehhez azonban vissza kell mennie az időben. Az iskola sötét fizikaszertárban akarja tetten érni azt a titokzatos árnyalakot, akivel ez az egész hátborzongató kaland elkezdődött.

Időugrásai során nemcsak a tér és az idő korlátjait szakítja át, de egy olyan világban mozog, ahol nincs éles határvonal az álmok és a valóság között.

A kötetben található második kisregény, A rémálmok fogságában főszereplőnője számos dologtól fél. Maszako nem mert átmenni a régi hidakon, viszont habozás nélkül felmászik az iskolai óratorony tetejére, ha úgy gondolja, hogy ezzel legyőzheti félelmeit. Legjobb barátja segítségével megpróbál rájönni, hogy mitől vannak visszatérő rémálmai. Egyre inkább úgy érzi, hogy múltjában egy nagyon sötét titok rejtőzik. A bátor lány útra kel, hogy szülőfaluja határán, a zubogó hegyi folyó fölött áthidaló hídon szembeszálljon a rémálmokkal.

Cucui Jaszutaka világhírű művét most olvashatják először magyarul a hazai olvasók. A szerzőt nem véletlenül tartják napjaink legnépszerűbb japán tudományos-fantasztikus írójának. Kisregényei azoknak is tetszeni fognak, akik kedvelik a száraz humort és szeretnének többet megtudni a japán középiskolások különös világáról.

Cucui lenyűgöző művet alkotott. Könnyed hangvételű írásaiban pontosan úgy dolgozza fel a komoly kérdéseket, ahogy azt Italo Calvino javasolta” (Philipp Hensher, The Daily Telegraph)

Idézzük fel magunkban a mániákus J. G. Ballardot. Cucui olyan, mint ő, ám a japán írónak jóval sötétebb múltat kellett feldolgoznia”. (Micholas Lezard, The Guardian)

Ajánljuk mindazoknak, akiknek tetszett a díjnyertes Az idő felett járó lány című anime.

A lélek útja - könyvborító

 

Ann Chamberlin: Szafije, a Szultán háremhölgye
Szulejmán sorozat III. kötet

 

Ann Chamberlin regényében valódi történelmi személyek kelnek életre egy egzotikus 16. századi - leginkább cselszövéssel és fényűzéssel jellemezhető oszmán világban - amit a törökök a női szultánok korszakának hívnak. Ennek az időszaknak Hürrem volt az egyik sarokköve.

A történetben megismerhetjük Sofia Baffót, egy velencei nemesúr gyönyörű lányát. A nagyravágyó fiatal hölgy élete 1562-ben vesz drámai fordulatot, mikor elrabolják a Földközi-tengeren garázdálkodó kalózok. A fiatal nőnek nem esik bántódása, de örökre le kell mondania a szabadságról.

A nemes kisasszonyból rabszolga lesz. Szépségével azonban felkelti azok figyelmét, akik magának a török birodalom nagyhatalmú urának, az idős Szulejmán szultánnak keresnek háremhölgyeket. Szafije azonban nem kerül be a szultán háremébe. Egy titokzatos úrihölgy veszi meg elképesztően magas árért. Nurbanu szultána a fiának - Hürrem unokájának- a leendő szultánnak szánja a lányt.

Az elszánt ifjú nő nem adja meg magát a sorsnak. Semmitől sem riad vissza. A hárem titokzatos, fülledten erotikus világában szemtanúja lesz a vakmerő és gyakran kegyetlen intrikáknak. Elszántan veti bele magát a küzdelembe, hogy ne csak a szultán szeretője, hanem a kedvese és bizalmasa is legyen.

Eközben szörnyű sors vár a lánnyal együtt fogságba esett olasz fiúra; megfosztják férfiasságától és számos kaland után bekerül eunuchnak a hárembe.

A regény Szafije küzdelmeinek krónikája. A könyv oldalain életre kel a napfényes Itália és a titokzatos Oszmán Birodalom. Beléphetünk a rabszolgapiacra és a török főváros sikátoraiba és nem utolsó sorban a hárembe, melynek magas kőfalai mögött gyakran szenvedéssel, máskor gyönyörrel teli hétköznapoknak lehetünk tanúi.

A Szafije nem véletlenül nyerte el Franciaországban a legjobb külföldi történelmi regénynek járó díjat.

Szafije - könyvborító

ISBN 978-615-5334-27-6

155 x 240 mm

Kötve 376 oldal

Tervezett fogyasztói ára: 4490 Ft

Tervezett megjelenés: 2015. június 4.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés