bezár
 

irodalom

2015. 06. 02.
Alexandra Kiadócsoport az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alexandra Kiadócsoport az ünnepi könyvhéten Az Alexandra Kiadócsoport Ünnepi Könyvheti kiadványai és programjai

A 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok alkalmából az Alexandra Kiadócsoport szeretettel látja az érdeklődőket.

prae.hu

Ünnepi Könyvheti dedikálásain június 4. és 8. között Budapesten, a Vörösmarty téren! 

Gazdag könyvkínálattal és 20%-os kedvezménnyel várja vásárlóikat a Könyvheti pavilonjainál!
(79-80. számú stand: Alexandra kiadócsoport kiadványai; 110. számú stand: Alexandra gyerekkönyvek.)
 

Az Alexandra Kiadócsoport könyvújdonságai

Alexandra Kiadó

 

Lányi Zoltán: Szép Ilona

Szerelem a hatalom árnyékában

 

Szép IlonaMátyás király legendás szerelmének történelmi regénye. Mesebeli álmok mámora és a rideg valóság józansága szövődik nagyszabású történetté ebben a műben.

Mintha középkori várak kövei suttognák a fülünkbe egy rég elfeledett világ üzenetét.

Szemünk elé tárul egy régvolt királyság minden árnya és fénye.

 

416 oldal

3699 Ft

 

 

Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

 

Helló, szia, szeretlek - könyvborítóMhairi McFarlane első regénye vicces és megható romantikus történet olyan élethelyzetekről
és dilemmákról, amelyek a világ minden táján foglalkoztatják a harmincas fiatal nőket: merjünk-e kilépni kényelmes és biztonságos kapcsolatunkból, helyrehozhatjuk-e életünk legnagyobb tévedését?

Bridget Jones, az Egy nap és Jojo Moyes rajongóinak kötelező.

 

480 oldal

3699 Ft

 

Dési János: A láthatatlan légiós

Rónai Gábor regényes élete

 

A láthatatlan légiós - könyvborítóRónai Gábor az egyik legkeresettebb tolmácsként dolgozott a kilencvenes években.

Fordított a legnagyobb zenei sztároknak, a Forma–1 pilótáinak, de számtalan fontos diplomáciai tárgyaláson is részt vett államfőkkel, miniszterelnökökkel. A privát életben egy különleges és színes egyéniség, aki most papírra vetette emlékeit.

 

240 oldal

2999 Ft

 

 

Fucskár Ágnes – Fucskár József Attila: Kárpátalja

Hegyek, erdők, vizek – egy csodálatos és sokszínű táj felfedezése

 

Kárpátalja - könyvborítóItt található Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, de innen ered egyik legfontosabb folyónk, a Tisza is. A csodálatos természeti szépségeken túl számtalan vár, várrom, valamint ódon fatemplomok, gerendaházak vonzzák ide a kíváncsi utazókat.

Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotósok érzékeny kamerával járták be Kárpátalja magával ragadó tájait, izgalmas és változatos utazásra invitálva bennünket albumukkal ezen a sokszínű és szerethető vidéken.

 

178 oldal

4999 Ft

 

Fucskár Ágnes – Fucskár József Attila: Máramaros

Kalandozás egy vadregényesen zord vidéken

 

Máramaros - könyvborítóFucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotós házaspár értő szemmel és nyitott lélekkel járta be Máramaros csodálatos vidékeit, hogy képeikkel elénk varázsolják a környék épített örökségét, a tájat és az emberek mindennapi életét. Az albumot lapozgatva olyan vadregényesen zord vidéken kalandozhatunk, amely lenyűgöző módon máig megőrizte a múlt lenyomatait.

 

176 oldal

4999 Ft

 

Bíró Eszter: Állati zenés  ABC 1.

Zenés mesés képeskönyv nagylemezzel

 

Állati zenés ABC 1 - könyvborítóBíró Eszter könyvében az ábécé betűit dalokon és illusztrációkon keresztül szinte észrevehetetlenül, játékosan sodorja bele az óvodás és kisiskolás gyermekek világába. A gyönyörű rajzokkal körbevett versek és játékos kérdések mellett a képeskönyv egy 22 dalos CD-t is rejt. A dalszövegek Hegyi György (Emil Rulez!) munkái, a zenéket Födő Sándor „Fodo” szerezte, a könyvet Bakos Barbara illusztrálta.

 

48 oldal

4500 Ft

 

Magyar népmesék

A selyemrét és más mesék

 

Magyar népmesék - könyvborítóA Magyar népmesék sorozat – melynek legújabb darabja 11 eddig meg nem jelent mesét tartalmaz – az elmúlt évtizedek során fogalommá vált.

A szignált, a népi motívumok között a címet megéneklő piros kismadarat, generációk ismerik és szeretik, csakúgy, mint a mesék szereplőit. A főként a televízióból ismert, különleges hangulatú mesék most képeskönyv formájában is életre kelnek

 

108 oldal

2699 Ft

 

Brilly Pat: A titokzatos macskatolvaj

Béta trió sorozat

 

A titokzatos macskatolvaj - könyvborítóHa igaz a mondás, hogy egységben az erő, akkor a nővéreimre és rám ez többszörösen igaz, mert hárman lennénk. Mi vagyunk a Béta trió. Ti is szeretitek a ruhákat?

A nővérem, Bessy egyenesen bolondul értük! Képzelhetitek, hogy odavolt, amikor megtudta, hogy a kedvenc divattervezője a városba készül! Azt persze nem is sejtette, hogy segíteni fog neki megkeresni a titokzatos körülmények között eltűnt macskáját...

 

96 oldal

1799 Ft

 

Geronimo Stilton: Rémálom a múzeumban

Szuperhősök sorozat

 

Rémálom a múzeumban - könyvborítóA szuperhősök nem ismernek lehetetlent!

Vajon mit keres két megvadult dinoszaurusz Cin Cityben? És miért akarják péppé verni a szuperhősöket? A fenyegető őskori veszedelem mögött megint a Csatornatöltelékek Bandája áll, akik ezúttal hozzájutottak egy különleges hatású, titkos fegyverhez.

 

192 oldal

1999 Ft

 

Geronimo Stilton: Támadás a Blurg bolygóról

Űregerek sorozat

 

Támadás a Blurg bolygóról - könyvborítóA végtelen űrben sajtszelet alakú űrhajó száguld fénysebességgel a bolygók és a galaxisok között. A neve Egérperix űrsikló – az űregerek űrhajója.

Legénysége, a rettenthetetlen rágcsálók csapata ismeretlen bolygók és furcsa, de nagyon vicces földönkívüliek után kutat a világűrben.

 

128 oldal

1799 Ft

 

 

Tea Stilton: Az álom királynője

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat

 

Az álom királynője - könyvborítóTea Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is.

Az álom királynőjével lezárul a Fantázia Birodalma hercegnőinek kalandos utazása.

Az öt hercegnő együttes erővel végre eljut az Alvó Palotába. Felkészülnek a végső leszámolásra, de egy váratlan fejlemény arra kényszeríti őket, hogy előbb a távoli múltból felbukkanó helyzettel jussanak dűlőre, mely a jövőt is eldönti...

 

 

296 oldal

2999 Ft

 

Art Nouveau Kiadó

 

Damu Edina Mona: Damu Roland – Az igazság

 

Az igazság - könyvborítóHiába fogadta óriási tapsvihar megannyi színházban, az ország a Jóban Rosszban című sorozatból ismerte meg az arcát. A nevét pedig a bulvársajtó tette hírhedtté. Viharos magánélete, hódításai, balhéi, no és a katasztrófába torkolló viszonya Palácsik Tímeával megosztotta a rajongókat. Damu Roland nem bűnbocsánatért könyörög, nem is magyarázkodik – önéletrajza ugyanakkor mégis egyfajta magyarázat…

 

352 oldal

3699 Ft

 

Csontos Róbert – Széki Attila: Curtis - Csibészbiblia

 

Curtis - csibészbiblia - könyvborítóSzéki ‚CURTIS’ Attila, az újpesti rapper, az UTE egykori focistája elképesztő, már-már megbotránkoztató sztorikat mesél el magánéletéből, nyíltan beszél bizarr csajozási szokásairól, arról, milyen éjszakai kalandokba bonyolódik – hol vadidegen, hol országszerte ismert lányokkal.

Őszintén s félelem nélkül rántja le a leplet a magyar futballról. Saját előadói pályafutásán keresztül pedig a honi könnyűzenei ipar finomságaiba is betekinthetünk.

 

280 oldal

3499 Ft

 

Noran Könyvesház

 

drMáriás: Mona Lisa és a tenger

 

Mona Lisa és a tenger - könyvborítódrMáriás legújabb regényében, mely a gyönyörű Isztria tengerpartján játszódik, az öreg halász helyét egy fiatal művész veszi át, aki az óriáshal helyett a festőművészettel igyekszik megküzdeni. S miközben minden idők leghíresebb festményének, Leonardo Mona Lisájának a szépségével vitatkozva keresi helyét és igazát a művészet
világában, megtalálja a múzsáját egyik tanítványában, akit aztán a saját Mona Lisájának nevez el, s addig festi, amíg ő is világhírű nem lesz.

 

 

216 oldal

3499 Ft

 

Rákay Philip: Szabadság tér ‘89

A rendszerváltoztatás aktái I.

 

Szabadság tér '89 - könyvborítóA Szabadság tér ‘89 című televízió-műsor és a belőle készült kétrészes könyv olyan tabunak számító témákat is kíméletlen őszinteséggel igyekszik kibeszélni, amelyeket a rendszerváltoztatás óta eltelt negyed évszázadban nem volt divat elővenni.

Rákay Philip neves történészek, művészek, politikusok bevonásával dolgozza fel a kádári-diktatúra és a  rendszerváltoztatás összefüggéseit, sok mindent megvilágítva és megértetve velünk a mai magyar közéletet szétfeszítő világnézeti vitáikból is.

A sikeres tv-műsor most egy lebilincselő történetekkel teli, több száz – eddig ritkán publikált – archív fotóval illusztrált könyv első köteteként lát napvilágot.

 

392 oldal

6990 Ft

 

Az Alexandra Kiadócsoport Könyvheti dedikálásai

 

június 6., szombat

11.00–12.00 Szűcs Vanda dedikálja Egy ikerpár titkos naplója 2. – Szívzűrök című kötetét. (Alexandra Kiadó, 79. stand)

13.00–14.00 Rákay Philip dedikálja Szabadság tér ’89 című kötetét. (79. stand)

18.00–19.00 drMáriás dedikálja Mona Lisa és a tenger című kötetét. (Noran Könyvesház, 80. stand)

 

június 7., vasárnap

15.00–15. 30 Bíró Eszter Állati Zenés ABC 1. – Koncert gyerekeknek és felnőtteknek (Gyerekszínpad)
Közreműködnek: Bíró Eszter, Födő Sándor „Fodo” , Hámori Máté.

15.30–16. 30 Bíró Eszter, Bakos Barbara és Hegyi György dedikálják Állati Zenés ABC 1. című kötetüket. (Alexandra Kiadó, 110. stand)

 

Találkozz személyesen Geronimo és Tea Stiltonnal!
 

június 5., péntek: 17.00–17.30
 

június 6., szombat: 10.00–10.30 és 17.00–17.30
 

június 7., vasárnap: 10.00–10.30 és 17.00–17.30

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés