bezár
 

irodalom

2015. 05. 31.
Dialóg Campus Kiadó a könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dialóg Campus Kiadó a könyvhéten A Dialóg Campus Kiadó könyvei és programja a 86. Ünnepi Könyvhéten

Fedina Lídia: Klaudia - Nyár, lovak, szerelem

 

Klaudia és barátnői lelkesen készülnek a lovas táborba, ami rögtön az iskolaév után kezdődik. Az utolsó tanítási nap különleges élményt tartogat a lánynak. Fülig szerelmes lesz, és a fiú, hogy Klaudia kedvére tegyen, elmegy vele a lovas táborba. Kell-e ennél nagyszerűbb kezdet? Hogy a folytatás is ilyen mesebeli lesz-e, azt árulja el ez a könyv. Nagyszerű élmények, lovazás, lovaglás és mindenekfelett szerelem. Tíz varázslatos és egyben tanulságos nap krónikája. Kalandok, érzelmek, barátság, de azért galádság is akad ebben a letehetetlen, valódi szünidei olvasmányban.

prae.hu

Egy történet a szenvedélyről és a józanságról, a jó és rossz tulajdonságokról, lovakról és a szerelemről.

Fedina Lídia
Író, gyógyszerész, nagynéni... Rajzfilmek, mesekönyvek, sci-fi-, fantasy- és szakkönyvek szerzője, tudományos és ifjúsági könyvek fordítója.

Klaudia - Nyár, lovak, szerelem - könyvborító

Fedina Lídia: Klaudia – Nyár, lovak, szerelem
Dialóg Campus Kiadó
ISBN: 978-615-5376-61-0
168 oldal

 

Horst Petri: Testvérek – Szeretet és versengés

 

Mi a testvéri szeretet, miként jön létre, hogyan befolyásolja az életutunkat? Horst Petri ezekre az eddig meglepően keveset tárgyalt kérdésekre keresi a választ. Kultúrtörténeti példák, elemzések és saját praxisából merített esetek mentén érvel a szerző amellett, miért nem érdemes lebecsülnünk a testvéri kötelék erejét. Minden valószínűség szerint életünk leghosszabb kapcsolata ez, mely meghatározza személyiségünk alakulását, s az élet legkülönbözőbb területein hozott döntéseinket. Érdemes tehát tisztában lennünk e kapcsolat dinamikájával, a felmerülő konfliktusok korszerű pszichológiai megközelítésével.

A testvérek ideális társak az építő kritika terén. Korai gyermekkoruktól a lelkük legtávolabbi szegleteiig ismerik egymást, semmilyen megtévesztő mesterkedés, hamis gesztus nem kerüli el a figyelmüket, senki máshoz nem hasonlíthatóan képesek különbséget tenni a maszk és a valódi arc között. Egész életükre levetítve, ők az általuk megélt konkrét történetek legmegbízhatóbb tanúi és krónikásai. Ez kiegészül azzal, hogy a legkorábbi időktől kezdve kritizálták egymást a gyerekekre még jellemző becsületességgel, közvetlenséggel és szélsőségességgel. És ők úgy tehették meg ezt, ahogy egyetlen idegennek sem volt szabad, a szülőket is beleértve, valamint megtanulták elviselni a kritikát, mivel az egyenjogúságon alapult és nem kötődött büntetéshez, tiltáshoz, elítéléshez és szeretetmegvonáshoz.” (Horst Petri)

Dr. Horst Petri

A gyermek- és ifjúsági pszichiátria professzora, pszichoanalitikus. A Berlini Szabadegyetemen pszichoterápiát és pszichoszomatikát tanult, számos könyvet írt. 1996-ban megkapta Bécs város Hans-Czermak-díját Összegyűjtött művek az erőszakmentes nevelésért című munkájáért.

Testvérek - könyvborító

Horst Petri: Testvérek – Szeretet és versengés
Dialóg Campus Kiadó
ISBN: 978-615-5376-57-3
2980 Ft

 

Könyvheti programok az egészen kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak a Dialóg Campus Kiadó standjánál:

2015. június 5. PÉNTEK, 15 órától

KLAUDIA - Nyár, lovak, szerelem
 A Klaudia című ifjúsági regénysorozat szerzőjével, Fedina Lídiával találkozhatnak az olvasók.

2015. június 6. SZOMBAT, 10 órától

MONDJUK EGYÜTT!
3 babszem = 1 kincs

Szondy Zsuzsanna, a Csodakert című nyelvi készségfejlesztő könyv szerzője várja a gyerekeket mondókákkal, rímes rejtvényekkel. Három megfejtés egy kincset ér.

2015. június 6. SZOMBAT, 15 órától

ZENEI JÁTSZÓHÁZ
kézzel, lábbal, hangszerekkel
és Hegedűsné Tóth Zsuzsannával, aki az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karának tanára, az Első lépések a művészetek felé, nemrég megjelent művészeti neveléssel foglalkozó tankönyv egyik szerzője, és nem utolsósorban népszerű zenei foglalkozások vezetője.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés