bezár
 

irodalom

2015. 05. 31.
Napraforgó Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napraforgó Kiadó az ünnepi könyvhéten A Napraforgó Kiadó kiadványai a 86. Ünnepi Könyvhéten

Bella Donna

Bella Donna – Vajákos út

A legtöbb kislány arról álmodik, hogy hercegnő lesz – ám Bella világ életében boszorkány akart lenni. Csak egyetlen dologra vágyik még ennél is jobban: egy olyan családra, akik majd örökbe fogadják és hazaviszik őt abból a gyermekotthonból, ahol születése óta él. De egyetlen jelentkező sem elég jó neki, míg egy szép napon meg nem jelenik Lili... Vajon valóra tudja-e váltani Bella minden álmát?

prae.hu

Vajákos út - könyvborító

 

Bella Donna – Varázsözön

Bella Donna első ránézésre pontosan olyan, mint bármelyik kislány bármelyik iskolában – ám van egy nagy titka: igazából boszorkány! Egy szép napon elhatározza, hogy megnyeri a Boszitanoncok igézőversenyét, még akkor is, ha rengeteget kell hozzá gyakorolnia. Ám egyre furcsább dolgok történnek az iskolában, amelyek elgondolkodtatják arról, hogy tud-e uralkodni egyáltalán a varázserején?

Varázsözön - könyvborító

 

Suzy P.

Én, Suzy P.

Ez a lehengerlően humoros, igazi, mai kamasznyelven megszólaló történet egy 14 éves lány mindennapjairól szól. Erről így ír ő maga: „A nevem Suzy Puttock, talán nem nagy csoda, ha inkább P-nek rövidítem, igaz? Tizennégy évesen két lábon járó szerencsétlenség vagyok. Az életem olyan, akár egy hullámvasút. Például koszorúslány leszek a nővérem esküvőjén, szuper! De mit kell felvennem? Neonzöld koszorúslányruhát! El tudod képzelni? Aztán ott van az új fiú a suliban… ezt biztosan el tudod képzelni J De mi lesz Dannyvel, akivel ezer éve járok? Szóval nem egyszerű az életem…”

Én, Suzy P. - könyvborító

 

Suzy P. és a felesleges harmadik

Beköszönt aÉn, Suzy P. - könyvborító nyári szünet, és Suzy kempingezni indul a családjával és a legjobb barátnőjével, Millie-vel. Igen, jól olvastad: KEMPINGEZNI! Ha nem lenne elég, hogy a Puttock klán két hétig össze van zárva egy lakóautóban az esős Walesben, még anya barátnőjének lánya, a dögös (és szemét) Izabella is velük tart. Egyre furcsább dolgok történnek otthon és a nyaraláson is, míg végül kiderül, ki lesz a felesleges harmadik?

Suzy P. meg a felesleges harmadik - könyvborító

 

Történelmi kalandok

Történelmi kalandok a magyarság múltjában 1.

A mű öt sorsfordító korszakhoz kapcsolódó történetet mutat be a magyarság múltjából. Történelem ez a javából, mely a lényeget hozza közelebb a fiatal olvasókhoz: azt, miként éli át az ember kora változásait, mi mozgatja a fontos döntéseket, hogyan befolyásolja a mindennapi kapcsolatokat egy-egy történelmi pillanat.

Történelmi kalandok 1 - könyvborító

 

Történelmi kalandok a magyarság múltjában 2.

A magyarság történelmébe tett kalandozásaink ezúttal a felvilágosodástól a dualizmusig tartó időszakból tár elénk öt történetet. Apáczai Csere János sorsa révén betekintést nyerhetünk Erdély mindennapjaiba, majd Rákóczi nézőpontjából élhetjük végig az ónodi országgyűlést. Egy mulatságos epizód keretében megismerkedhetünk a magyar felvilágosodási mozgalommal, és olvashatunk Irinyi János tudós küzdelmeiről is. Végül Pest-Buda egyesülésekor a polgárosodó Magyarországról is képet kaphatunk.

Történelmi kalandok 2 - könyvborító

 

A kis herceg

Szerte a világon generációk nőttek fel A kis herceg történetén, és mindig lesznek olyan gyerekek, akik egyetértenek azzal, hogy a felnőttek bizony furcsák… De mindenkinek lehet egy virága, amely csak az övé, és mindenkire vár egy róka, akivel felfedezheti a barátság értékét. És ehhez csak egy kis herceg kell, aki egyszerű, de szívhez szóló szavakkal meséli el a történetét – ezúttal új fordításban.

A kis herceg - könyvborító

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés