bezár
 

irodalom

2015. 04. 17.
Per Nyholm a könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Per Nyholm a könyvfesztiválon Per Nyholm dán publicista lesz a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik vendége, akinek tavaly jelent meg a Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó M-érték Kiadó gondozásában az Európaiak - Utazás Európa emlékezetébe című könyve.  

Per Nyholm: Európaiak - Utazás Európa emlékezetébe

A kötet nagyon érzékeny és személyes hangú beszámoló  emberekről, élményekről és gondolatokról, a távoliról és a közeliről - Európa városairól, tájairól, történelméről és megannyi kultúrájáról.

prae.hu

Per Nyholm, az elismert dán publicista Európaiak címu kötetében arra a kérdésre keresi a választ, mit jelent ma a közép-európaiság, ha egyáltalán létezik még ez a fogalom.

Könyvében elrepíti az olvasót az ókori Rómából a modern Varsóba, az ostromlott Szarajevóból Isztambul galambpiacára, az ortodox szerzetesek Athosz-hegyétől George Orwell Jura szigetéig, Goya Madridjától Ibsen és Bjørnson Norvégiájáig és tovább az északi Sjælland-ig, ahol Kierkegaard az élet értelmét kereste.


Az Európaiak nagyon érzékeny és személyes hangú beszámoló emberekről, élményekről és gondolatokról, a távoliról és a közeliről – Európa városairól, tájairól, történelmérol és megannyi kultúrájáról.

A kötetet Carsten Ingemann képei illusztrálják. Ingemann ismert dán fotóriporter, világszerte számos politikai eseményről és fegyveres konfiktusról tudósított.


Per Nyholm Koppenhágában született 1943-ban. 1960 óta dolgozik újságíróként. Dánia vezeto napilapja, a Jyllands-Posten vasárnapi rovatának vezetoje. Európa legkülönbözobb részeibol tudósította olvasóit háborúkról éppúgy, mint kulturális és politikai témákról.

Európaiak című könyvét 2009-ben Európai Könyvdíjra jelölték.

Per Nyholm

Dedikálás

2015. április 25-én (szombaton)
 
15.30-16.00 óra között Per Nyholm dán újságíró, az Európaiak - Utazás Európa emlékezetébe című kötet (M-érték Kiadó) szerzője dedikál az Észak-európai országok standján. (B épület, 4. stand)

Az Európaiak figyelmesen és kritikusan ábrázolja kontinensünket és lakóit Írországtól Oroszországig, Ciprustól az Északi-fokig.

Per Nyholm újságíró és Carsten Ingemann fotós két éven át, több mint 100 000 kilométert megtéve járták Európát, és keresték az európaiság lényegét.

Európaiak - könyvborító

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés