bezár
 

gyerek

2015. 04. 03.
Janikovszky Éva Alapítvány – Adjunk könyveket a legkisebbeknek!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napjaink egyik slágertémája, hogy mikortól érdemes olvasni a gyerekeknek, sőt könyvet adni a kezükbe. Az egyértelmű, hogy az olvasás az egyik alappillére a szókincsnek, logikus gondolkodásnak, érzelmi fejlettségnek, így a teljes értékű szellemi életnek.

A szülők által olvasott mesék szóhasználata, az első képeskönyvek, amelyek megszerettetik a könyvet, magát, az első betűk és szavak, amelyek már sokaknál óvodáskortól indítják az olvasást, mind-mind meghatározóak egészen kicsi kortól. A Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány vezetője, Janikovszky János is pontosan ezért, az olvasásra nevelés céljával hozta létre az édesanyja eszmeiségét őrző alapítványt. Ezt a munkát az is segítheti, ha Janikovszky Éva nyeri el a Lélekpillangó Boldogságmozgalom idei díját. A díjjal járó összegből az Alapítvány pályázatot írna ki nehéz anyagi helyzetben levő óvodák, bölcsődék és csecsemőotthonok részére. A kiválasztott intézmények mindegyike 25 ezer forint értékű könyvcsomaggal gazdagodna és ezen felül pedig digitális formátumban olyan segédletet kapna kézhez, amely segítene a szülőknek, a nevelőknek, a pedagógusoknak abban, milyen szempontokat érdemes érvényesíteni a könyv kiválasztásakor, milyen könyveket találnak és melyik korosztálynak miben segíthetnek ezek a könyvek. A Lélekpillangó program magánszemélyek kezdeményezésére három éve indult azzal a céllal, hogy minél több embernek segítsen megtalálni belső értékeit, felismerni a körülöttünk lévő boldogító minőséget. A Lélekpillangó közönségdíjasára bárki szavazhat április 6-ig a www.lelekpillango.hu oldalon.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés