bezár
 

irodalom

2015. 03. 28.
A Cartaphilus Könyvkiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cartaphilus Könyvkiadó újdonságai Az Alexandra Kiadócsoportjához tartozó Cartaphilus Könyvkiadó XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő könyvújdonságai

James Dashner: Halálkúra
Az Útvesztő-trilógia harmadik kötete

KISZABADULTAK AZ ÚTVESZTŐBŐL. ÁTJUTOTTAK PERZSELTFÖLDÖN. KOCKÁRA TETTÉK EGYMÁSÉRT AZ ÉLETÜKET. ÁM A VÉGSŐ IGAZSÁGGAL SZEMBEN TEHETETLENEK.

prae.hu

A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?

A Könyvjelző magazin 2015. márciusi számában megjelent cikk: http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/nem-fekete-nem-is-feher

Halálkúra - könyvborító

400 oldal, ára: 3.690,- Ft
Cartaphilus Könyvkiadó, 2015.
Carta Light-sorozat


Richard Preston: Halálzóna
Ebola: a gyilkos vírus

Az amerikai szerző máig mérföldkőnek számító bestsellere az Ebola-vírus felbukkanásának és terjedésének lenyűgöző története. A kötet mindemellett részletesen beszámol arról a döbbenetes epizódról, melynek során az Afrika szívéből származó halálos kór váratlanul megjelent és kis híján elszabadult Washington tőszomszédságában.                                                              

Gyógymód az ebolára nem létezik. A fertőzöttek halálozási aránya közel 90 százalék. A sokáig titokban tartott amerikai incidens alkalmával a hadsereg katonákból és tudósokból álló különleges "kommandót" vetett be, hogy megfékezze a világ egyik legveszélyesebb vírusát.  A Halálzóna nem csupán bolygónk leghalálosabb kórokozóinak és az emberi fajnak a találkozásairól szóló hajmeresztő és felkavaró krónika, hanem egyszersmind mellbevágó jóslat arra vonatkozóan, ami napjainkban az Ebola kapcsán bebizonyosodni látszik: a közlekedési hálózat fejlődésével előbb vagy utóbb óhatatlanul végigsöpör világunkon egy gyilkos vírus. A kötet igazolja a régi közhelyet: a valóság rémisztőbb, mint a fikció.
                                                                                                              
"A Halálzóna első fejezeténél hátborzongatóbbat soha életemben nem olvastam... És később a kötet még hátborzongatóbbá válik. Ez benne a lenyűgöző: hogy egyre félelmetesebb. Igen figyelemreméltó mű. Két vagy három nekifutásra elolvastam, és az az érzésem, sokáig nem tudok majd szabadulni az emlékétől." (Stephen King)

"Az egyik legfélelmetesebb könyv, ami valaha a kezembe akadt. Jobb, mint Stephen King vagy Michael Crichton regényei - ez ugyanis valóban megtörtént, méghozzá a Washington-emlékmű tőszomszédságában. És előbb vagy utóbb újra megtörténik majd." (Arthur C. Clarke)

"Richard Preston kötete ezt a hátborzongató, ám igen fontos témát kiemeli a tudományos körökből és az átlagolvasó elé tárja. A Halálzóna elsőrangú thriller." (Robert Redford)

Halálzóna - könyvborító

344 oldal, ára: 3.40,- Ft
Cartaphilus Könyvkiadó, 2015.


Laura Hillebrand: Vágta
Egy amerikai sportlegenda története

1938-ban, a világháború előtti válság zűrzavarában nem Roosevelt elnök, nem is Adolf Hitler neve szerepelt a legtöbbször az amerikai lapok címoldalán. A kitüntető figyelem még csak nem is egy emberre, hanem egy alacsony termetű, görbe lábú versenylóra irányult. Tulajdonosa egy bicikliszerelőből lett autókereskedő, trénere egy hallgatag musztánglovas, zsokéja pedig egy kiérdemesült, fél szemére vak bokszoló volt. A lovat Seabiscuitnek hívták. 

Minden ellene szólt, hogy bajnok legyen. A felépítése, a tartása, a mozgása és a viselkedése. Két éven át szívósan ellenállt trénere kísérletének, hogy versenylovat neveljen belőle. Rossz természetén végül mégis felülkerekedett intelligenciája, gyorsasága és küzdésvágya. Így lett belőle az amerikai sporttörténet egyik legfényesebb csillaga, valóságos nemzeti legenda. Seabiscuit és a pályafutását segítő három ember lenyűgöző története a gazdasági válság éveinek, a reménytelen helyzetben boldogulásnak a jelképévé, az amerikai álom megtestesülésévé vált.

Laura Hillenbrand kivételes írói tehetsége abban áll, hogy valóságos történeteket ír meg, amelyek sodróbb erejűek és izgalmasabbak a regényeknél. Mindkét dokumentumkötetében, a Vágtában és a Rendíthetetlenben is aprólékos gondossággal tárja fel a szereplők életét és a korszakot, hiteles, feszültséggel és érzelmekkel teli történetben meséli el hősei rendkívüli sorsát.

"Többször megkönnyeztem... Az olvasót akkor is lenyűgözi ez a páratlanul felemelő történet, ha nem vonzódik a lósporthoz. Hogy miért? Mert Hillenbrand nem egyszerűen elmeséli, hanem életre kelti az eseményeket… És hogy ennek mi az eredménye? Egy zseniális, magával ragadó könyv. A Vágta egyértelmű befutó." (Austin American-Statesman)

A Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/a-szaguldo-hamupipoke

Olvasson bele: http://img.alexandra.hu/images/50-51_beleolvaso_vagta.pdf
Vágta

440 oldal, ára: 3.990,- Ft
Cartaphilus Könyvkiadó, 2015.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés