bezár
 

gyerek

2015. 02. 19.
FISZ Kritikustusa: Tolerancia és másság a gyerekirodalomban
2015. február 25., 18:30h, Hadik Kávéház, 1111 Budapest, Bartók Béla út. 36.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
FISZ Kritikustusa: Tolerancia és másság a gyerekirodalomban Meleg hercegek házassága egy gyerekkönyvben? Milyen a háború- vagy az ellenségképe egy 6-8 éves korban ajánlott könyvnek? Mi történik akkor, ha jó a szándék, ám az eredmény csúfosra sikeredik? Mi árt és mi használ a gyermekeknek? Erre keresi a választ a következő FISZ Kritikustusa.

Február 25-én 18.30 órától Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő, Tsík Sándor szerkesztő, Ritter Andrea pszichológus és Szekeres Nikoletta kritikus beszélgetnek arról, hogyan jelenik meg a tolerancia és a másság a gyerekkönyvekben, milyen példái vannak Magyarországon, valamint külföldön, és mennyire lehetnek hatékonyak a különböző nevelési szituációkban. Szó lesz majd a Csimota Gyerekkönyvkiadó tolerancia-sorozatáról, arról, hogy milyen hatása van annak, ha a másság témája egy esztétikailag élvezhetetlen könyvben jelenik meg, beszélnek az iskola és a szülők hatásáról, valamint arról, mi történik, ha nem támogató környezetben próbálkoznak az érzékenyítéssel.

prae.hu

Időpont: 2015. február 25., 18:30h.

Helyszín: Hadik Kávéház, 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

A belépés díjtalan.

Kritikustusa

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés