bezár
 

gyerek

2014. 11. 11.
Jön a Szívünk rajta gyerekkönyv-ajánló program első listája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jön a Szívünk rajta gyerekkönyv-ajánló program első listája Az UNICEF Magyar Bizottság és a BOOKLINE Szívünk rajta néven különleges könyvajánló programot indított, amely a szülők és a gyerekek eligazodását hivatott segíteni az egyre szélesebb gyerekkönyv kínálatban. 

Az olvasói ajánlások alapján a szakmai zsűri által jóváhagyott első könyvlista november 25-én várható a www.szivunkrajta.hu oldalon. Aki minőségi tartalmú és vizuálisan gazdag gyerekirodalmat keres, online válogathat a Szívünk rajta matricás könyvek között.

prae.hu

A program keretében 4-12 éves gyerekeknek szóló könyveket lehet ajánlani a www.szivunkrajta.hu oldalon keresztül, négy kategóriában: „1. Mesél, 2. Segít neki, 3. Fejleszt, 4. Segít neked”. A Szívünk rajta interaktív program, bárki – olvasók, kiadók, pedagógusok, vagy maguk a gyerekek is – ajánlhat könyveket. A listát egyrészt egy ismert szakemberekből álló szakmai zsűri bírálja el, másrészt maguk a gyerekek is ítéletet mondanak az ajánlásokról.

A Szívünk rajta program fontos eleme, hogy gyerekekkel, gyerekeknek, gyerekekért szól, a kicsik nemcsak hogy ajánlhatnak könyveket, de kiemelt szerepük van a zsűriben, az ő véleményük a legfontosabb. A budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola és a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói vesznek részt a szakmai csapat munkájában. A zsűri tagjai: Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő, Kádár Annamária mesepszichológus, Magyarósi Éva animációs szakember, Winkler Róbert újságíró, D. Tóth Kriszta, az Unicef hazai nagykövete, Ruff Orsolya a Könyvesblogtól és Méth Barbara, a Bookline márkaigazgatója. A zsűri egyöntetű véleménye szükséges ahhoz, hogy egy könyv felkerülhessen a Szívünk rajta listára, tehát ha egy ember is nemmel szavaz, az adott kiadvány automatikusan kiesik az ajánló programból.

A szakmai csapat első listája november 25-énlesz publikus. Aki a karácsonyi ajándékvásárláskor minőségi gyerekirodalmat keres, már a www.szivunkrajta.hu oldalon, a Szívünk rajta virtuális matricával ellátott könyvek között válogathat. A Szívünk rajta szakmai csapata – a gyerekekkel az élen – folyamatosan várja az ajánlásokat, évente több listát is készítenek majd. Hazai és nemzetközi szerzők alkotásai, olcsó és drága könyvek, régebbi és új kiadások is felkerülhetnek a Szívünk rajta listára.

Szívünk rajta

A Szívünk rajta program a legjobb mesék, gyerekkönyvek és a leghasznosabb gyereknevelési kiadványok ajánlója. Mindenkinek segítséget nyújt, aki szívén viseli, mit olvasnak a gyerekei.

Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő összefoglalásában: „Az olvasás nem csak egy képesség, amit megtanulunk az iskolában, mint az egyszeregyet. Az olvasás kimeríthetetlen tárháza az örömnek, a fejlődésnek, a fejlesztésnek, a segítségnek. A Szívünk rajta program szakmai csapata a 4-12 éves gyerekeknek és az ő szüleiknek szóló könyvekből választja ki a legjobbakat és ítéli oda a Szívünk rajta matricát, hogy mindenki tudja, milyen könyvet érdemes hazavinnie.”

Amíg elkészül az olvasók ajánlása alapján készített első hivatalos lista, a Szívünk rajta csapata összeállított egy saját kedvencekből álló kedvcsináló listát, amelyrőla www.szivunkrajta.hu oldalon tájékozódhat bárki.

Szívünk rajta

A Szívünk rajta szakmai csapatának kedvcsináló listája

Mesél kategória:

Sami Toivonen, AinoHavukainen: Tatu és Patu fura masinái

Sven Nordqvist: Tűzijáték a rókának

Goscinny/Sempé: A kis Nicolas

Lackfi János, Vörös István: Apám kakasa – Változatok klasszikus magyar gyerekversekre

Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Tóth Krisztina: Állatságok

Segítő kategória:

Herbszt László, Finy Petra: Szárnyak és paták

Marie-Claude Monchaux: A sehány éves kislány

Dóka Péter: Lila királylány

Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék

Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben

Eduard Petiska, ZdenekMiler: A világ leggazdagabb verebe

Stian Hole: Garmann nyara

Fejlesztő kategória:

Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Barabás Zsófi, Moizer Zsuzsa: Mindenki tud rajzolni

Illés Györgyi: Beszéd utca

Segít neked kategória:

Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol

Szily László: Kitolás – Kalauz leendő apáknak

Vekerdy Tamás: Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

Részletes információk: www.szivunkrajta.hu

Az UNICEF-ről: Az UNICEF mintegy 192 országban küzd a gyermekek jogaiért és jóllétéért, különös figyelmet fordítva azokra a leghátrányosabb sorsú gyermekekre, akiknek mindenki másnál nagyobb szükségük van a segítségre. Tevékenysége során olyan segítséget nyújt gyermekek számára, ami lehetővé teszi az életben maradást, küzd a gyermekek jogaiért és biztonságáért, oktatási körülményeiknek javításáért, katasztrófák idején humanitárius segítséget nyújt. Bővebben: www.unicef.hu.

A Szívünk rajta program egyik alapítója a Libri-Shopline Nyrt. csoportba tartozó Bookline könyvkereskedelmi márka. A Libri Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline-webáruház összefonódásával jött létre 2013 decemberében. A cégcsoport magába foglalja a hazai könyvkiadók jelentős szereplőit: a Park Kiadót, a Helikon Kiadót, a Trubadúr Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t, a Libri Kiadót, valamint a PORT.hu, a Fidelio és Bóbita kiadványokat tulajdonló Libri Média Kft.-t, és a szinház.hu színházi portált is. A cégcsoport főtulajdonosa az SQ Invest Kft., stratégiai kisebbségi tulajdonosa a Közép- Európai Média és Kiadó Zrt. A Libri-Shopline a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság. Bővebben: www.bookline.hu.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés