bezár
 

gyerek

2014. 09. 27.
Októberben jön az Őszi PagonyFeszt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben jön az Őszi PagonyFeszt Érkezik az Őszi PagonyFeszt – a Pagony Kiadó népszerű fesztiválsorozatának őszi állomása ismét színes, változatos programmal várja a könyvszerető családokat október 11-én, szombaton egész nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A Kiadó frissen megjelenő könyveihez kapcsolódóan ott lesz a fesztiválon Bogyó és Babóca, akik sportolni fognak, Boribon pedig koncerttel várja a kicsiket. Vadadi Adrienn újabb óvodásoknak szóló mesekönyve is bemutatkozik éneklős-játszós, vidám foglalkozással. A nagyobbakat színházba várja Emília és az angyal, valamint reggeltől estig számtalan kreatív, vicces, interaktív könyvbemutatóra számíthatnak a látogatók.

prae.hu

A PagonyFeszt elsődleges célja, hogy a közönség találkozhasson a jól ismert gyerekkönyvek szerzőivel, illusztrátoraival, és ezáltal közelebb kerülhessen a kortárs magyar gyerekirodalomhoz.

PagonyFeszt

Program és egyéb részletek

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.

Időpont: 2014. október 11.

 

Színház, Zene, Könyv – Díszterem

10.00: Boribon muzsikál – bemutatkozik a Boribon és az állatok lapozó. Igazi Boribon-hangulatot varázsol Mórocz Adrienn egy mesés koncerttel.

11.00: Legyél igazi doktor! – Hozd el babádat vagy kismackódat, és gyógyítsd meg! Igaz Dóra és Horváth Ildi Holnapra kutya bajod! – Doktormesék című könyvének bemutatója a Játszóház Foglalkoztató Alapítvány közreműködésével.

12.00: Mese és játék ebéd előtt – felolvasás az Oti megmenti a papáját című könyvből Schmied Zoltán és Bognár Anna színészekkel.

13.00-15.00: Ebédszünet

15.00: Európa-túra – Ismerd meg Európát! – Baranyai (b) András Európai böngésző című könyvének keresős-kutatós-ismeretterjesztős bemutatója a Piros Kakaóval.

15.30: Óvodába járni jó! – Vadadi Adrienn és Pásztohy Panka Örökké óvodás maradok! című könyvének interaktív bemutatója sok mondókával, játékkal és nevetéssel.

16.30: Egy kicsi mozgás... – Bartos Erika Bogyó és Babóca sportol című könyvének bemutatója síeléssel és labdázással.

17.15: Kolozsi Angéla és Gyöngyösi Adrienn Emília és az angyal (akit Körmöczi Györgynek hívnak) című könyvének felolvasó-színházi bemutatója a Budapest Bábszínház művészeinek közreműködésével.

 

Kreatív Terem – Lotz terem

Színezz, légy kreatív egész nap, ülj le bármelyik asztalhoz, ragadj ceruzát, zsírkrétát, fess, alkoss!

10.00-13.00: Készíts őszi levelekből állatos képeket! – Egész nap folyamatos programokkal mutatkozik be Török Szilvi Krumpli, papír, olló című családi alkotókönyve.

10.00-13.00: Játsszunk orvosost! – Legyen saját orvosi táskád kartonból, és készíts ártalmatlan-vicces bacikat! A Holnapra kutya bajod! – Doktormesék című könyv kreatív bemutatója Horváth Ildivel.

11.00-13:00: Milyen a te családod? – Családfa-alkotás, különleges ember- és állatcsaládok krumpli- és ujjnyomda segítségével.

15:00-17:00: Családom és egyéb állatfajták – Papírgombóc állatok és egyedi zacskóbábok.

15.30-17:30: Építsd tovább Budapestet! – Baranyai (b) András Európai böngésző című könyvének kreatív bemutatója Mészáros Jánossal és Baranyai (b) Andrással.

17.00: Készíts angyalszárnyakat! – az Emília és az angyal (akit Körmöczi Györgynek hívnak) című könyv kreatív bemutatója.

Egész nap társasozás: próbáljátok a legjobb ovis és iskolás társasjátékokat a Grannával! A legújabb könyveket a programokat követően a szerzők dedikálják. A helyszínen folyamatos kedvezményes Pagony könyvvásár lesz. Házigazda: Gáspár Máté.

 

Belépő felnőtteknek: 600Ft

Belépő gyerekeknek (0-14 éves korig): 300Ft

Családi belépő: 1100 Ft (1 felnőtt + 2 gyerektől)

Jegyeket elővételben itt lehet megvásárolni. A belépőjegyek érvényesek ezen a hétvégén a PIM összes kiállítására. A részletes program a www.pagony.hu/programok oldalon található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés