bezár
 

irodalom

2014. 06. 11.
A Tarandus Kiadó könyvheti újdonságai és programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tarandus Kiadó újdonságai és dedikálásai az Ünnepi Könyvhéten

prae.hu

Kövesi Péter: A vaskorona

Vaskorona - könyvborító

Műfaj: fantasy
Szerző: Kövesi Péter
Cím: A vaskorona
ISBN: 978-615-5261-67-1
Kötés: keménytábla, envelop
Formátum: 142 x 190
Fogyasztói ár: 2990 Ft.
Terjedelem: 256 oldal
Megjelenés: 2014. június 12


Kövesi Péter új könyvében A Pilis-összeesküvés szereplőinek legújabb küldetését kísérhetjük figyelemmel. A történet fő szála a világháborús Németországban, a náci uralom éveiben kezdődik. Eisenberg doktor titkos módszer kidolgozásán munkálkodik, amellyel erőszak nélkül változtathatná nemesebbé, magasabb rendűvé akár a legalacsonyabb rendűnek tartott embereket is. Már komoly eredményeket könyvelhet el, amikor is a háború végének közeledtével kénytelen elmenekülni Németországból, kimenekítve a kísérlet dokumentációit, személyes naplóját és a további munkálatokhoz szükséges aranymennyiséget. Buenos Airesben építi fel újra életét és laborját, ahol a legnagyobb titokban tovább dolgozik az emberiség felemelkedésén.

Gyanúsan magas életkorban bekövetkező halálakor életművét és életfeladatát is dédunokájára, Vittorióra bízza, aki tovább is viszi az örökséget, ám nem egészen azon az úton, amelyet dédnagyapja elképzelt. Az öntelt aranyifjú saját, önző, világuralmi céljaira akarja fölhasználni mindazt a tudást, amelyhez hozzáfért, miközben nem is sejti, mennyien figyelik ténykedését...
 
Dr. Tarr Ferenc: Egy szívsebész naplója

Egy szívsebész naplója - könyvborító

Műfaj: szépirodalom
Szerző: Dr. Tarr Ferenc
Cím: Egy szívsebész naplója
ISBN: 978-615-5261-70-1
Kötés: puhatáblás
Formátum: 125x190
Fogyasztói ár: 2990 Ft.
Terjedelem: 336 oldal
Megjelenés: 2014. június 12.


Tarr Ferenc szívsebész könyvének komoly hagyományokkal bíró műfaja a napló, ám ő felrúgja a hagyományos naplóírás kereteit, hogy térben és időben messzire kalandozhasson. Mintha egyetlen nagy füzetbe írná a múlt, a közelmúlt és a jelen történéseit, ami végül egy gazdag, tartalmas élet és egy ellentmondásoktól feszülő kor látleletévé áll össze.

Egy orvos naplója önmagában is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hát még, ha a kendőzetlen őszinteség pontos korrajzzal és lírai szépségű emlékekkel, jóízű humorral, valamint örömteli erotikával párosul.

A filozofikus hajlamú orvos-író könyvének középpontjában a nagybetűs Erkölcs áll: egy alapvetően erkölcsös és jóra törekvő ember küzdelmei korunkkal, amely – mint azt mindannyian érezzük – a morál terén igencsak kihívásokkal küszködik. Hagyománytisztelet feszül szembe hatalomra és sikerre törekvéssel; beszűkült rutinszerűség újat akarással; jóra való igyekezet a közömbösség és a rosszindulat különböző megnyilvánulási formáival.
 
Dedikálás
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés