bezár
 

irodalom

2014. 06. 09.
A Partvonal Kiadó a könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Partvonal Kiadó kiadványai az Ünnepi Könyvhéten

prae.hu

Partvonal Kiadó – Ünnepi Könyvhét, 2014
 
Rekordszámú, 10 fikciós kötettel jelentkezik a Partvonal Kiadó a Könyvhéten. Két kiemelt, első magyar megjelenés mellett (ZéróZéróZéró; Emma meg én II.) nyolc további újrakiadást is megjelentet a jún. 12-i dátumra. Ezek között vannak fontos és hiánypótló kiadások, melyeket az olvasók folyamatosan keresnek (vagy kerestek volna) a könyvpiacon, mint pl. a Leon Uris- vagy a Sven Hassel-sorozat történelmi/háborús regényei, a 101 kiskutya-történet eredeti, kétrészes verziója, és olyan elfeledett kultkönyvek is, mint Jacqueline Susann camp klasszikusa, a virággyerekek korszakának sötét oldalára kalauzoló Babák völgye, melyet a női A nagy Gatsby-nek is szokás nevezni. Nem mellesleg minden idők egyik legjobban fogyó könyve.

Mind közül a legélénkebb érdeklődésre számot tartó kötet azonban a világhírű oknyomozó újságíró, Roberto Saviano 7 rendőri védelemben töltött évének újabb termése, a ZéróZéróZéró, mely a világot behálózó és alapjaiban átrendező kokainkereskedelemről ad mélyreható tudósítást.
A legfontosabbakról alább!
 
A kokainkereskedelem és a maffia titkai: ZéróZéróZéró

Roberto Saviano: ZéróZéróZéró - A világot felforgató kokain nyomában

ZéróZéróZéró - könyvborító

Az olasz Roberto Saviano elmúlt években írt könyvei az oknyomozó újságírás csúcsteljesítményei. Első könyve, a nápolyi camorra világát bemutató Gomorra ötvenhárom országban összesen tíz millió példányban kelt el. Legújabb kötete ismét veszélyes és megosztó témát vesz elő: a nemzetközi kokainkereskedelem útját követi végig a termelőktől a fogyasztókig. A kötet a Partvonal Kiadó itthon egyedülálló dokumentum-krimi sorozatának legújabb darabja!

A könyvhöz készült trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=ogeS3wIaWsM

A könyv weboldala, tele extra információkkal, cikkekkel, idézetekkel (lefelé görgetve jön elő minden):

http://zerozerozero.hu/


Két bestseller kutyás történet gyerekeknek, kamaszoknak és kutyabarátoknak
 
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya - A kutyák csillaga

Száz meg egy - könyvborító

A 101 pöttyös kiskutya elrablásáról szóló legendás Walt Disney-rajzfilm forgatókönyve Dodie Smith Száz meg egy kiskutya című meseregényéből készült, amely most az eredeti, teljes szöveggel és illusztrációval kerül az olvasók kezébe. A bensőséges hangulatú, humoros, kalandokban gazdag mese rengeteg meglepetést tartogat azok számára is, akik azt hitték, a filmből már jól ismerik a kutyacsalád történetét. Új szereplők és ismeretlen fordulatok várnak rájuk! Pongó, Kisasszony, Perdita és az Alkonyi Ugatás révén mozgósított állatsereg bátorsága és leleményessége nemcsak a kisiskolás fiúkat és lányokat, de a felnőtt korosztályt is ámulatba ejti.

Dodie Smith megírta a történet folytatását is. A kutyák csillaga című második részben a felcseperedett dalmaták újabb izgalmas kalandok elé néznek. Egy gyönyörű nyári reggelen különös álomkór keríti hatalmába az embereket és az állatokat, a kutyák kivételével. Szörny Ella ismét színre lép, de Pongó és társai "kézbe veszik" az ügyek irányítását Angliában.

Sheila Hocken: Az új élet - Emma meg én II.

Emma - könyvborító
 
Az Emma-sorozat első részében megismert, talpraesett fiatal lány immár felnőtt nővé érett, és egy műtétnek köszönhetően – csodával határos módon – a látását is visszanyerte. Ki gondolta volna, hogy csak ezután kezdődnek az igazi bonyodalmak?

Sheila környezetének és hűséges vakvezető kutyájának, Emmának is el kell fogadnia, hogy gazdája életében új fejezet kezdődik, amely kacagtató és könnyfakasztó fordulatokban egyaránt bővelkedik. Emma és gazdája igazi példakép, népszerű médiasztár lesz. A növekvő felhajtással még csak-csak megküzdenek, de hamarosan új jövevények is érkeznek a házhoz, így Emma helytállására megint nagy szükség lesz.

Női sorsok az álomgyárban: Babák völgye

Jacqueline Susann: Babák völgye

Babák völgye - könyvborító

Szex, szerelem, pénz és drog. A celebek világa veszélyes közeg, ahol a barátság súlytalan, és a drogfüggőséggel tetézett érzelmi labilitás kiszolgáltatottá teszi a legcsillogóbb sztárokat is. A Babák völgye három gyönyörű nő – az ártatlan Anne, a fülledt erotikájú Jennifer és a telhetetlen Neely – megrendítő története, akik feljutnak a szórakoztatóipar csúcsára, ám rá kell döbbenniük, hogy onnan már csak lefelé vezet az út: a babák völgyébe. A babák pirosak vagy sárgák, kapszulák vagy tabletták, whiskyvel leöblítve vagy csak úgy lenyelve – teljesen mindegy, amíg segítenek karcsúnak maradni, felpörögni, aludni... és túlélni.
Igazi klasszikus, amely első megjelenése óta világszerte több mint 30 millió példányban kelt el.

Aki az angolszász országokban töris ajánlott olvasmány: Leon Uris
 
Leon Uris: Armageddon

Armageddon - könyvborító

Berlin, 1945. Az események középpontjában a náci Németország fővárosáért folytatott küzdelem áll, amely éveken át zajlott a Vörös Hadsereg és a nyugati szövetségesek között. A történet főszereplője Sean O’Sullivan amerikai tiszt, aki gyűlöli a németeket, ám szerelmes lesz Ernestine-be. A férfi életén keresztül ismerhetjük meg a kettéosztott Berlin tragikus történetét és az emberi lélek bonyolultságát. A nyugati demokrácia és sztálini kommunizmus ádáz küzdelmében nem könnyű a hétköznapi embernek méltóságát megőrizve új életet kezdeni. Leon Uris a hidegháborús évek morális kérdéseit feszegeti. Hiteles életképei mind amerikai, mind szovjet szemszögből ábrázolják e kor heroikus küzdelmeit. A Leon Uris-életműkiadás újabb darabja!

Leon Uris: Exodus

Exodus - könyvborító

Az Exodus Mózes második könyve, amely azt beszéli el, hogyan menekült el a zsidóság az egyiptomi rabságból Kánaán földjére, és Exodus annak a hajónak a neve, amely 300 árva zsidó gyereket szállított 1946 végén Ciprus szigetéről Palesztinába. Uris nagy ívű történetében, több szereplő életútját végigkövetve arról mesél, hogyan tér vissza a zsidó nép két évezredes vándorlás után Palesztinába, az ősi földre, ahol az érkezőket ellenségesen fogadják nemcsak az ott élők, de a környező országok lakosai is. A Leon Uris-életműkiadás újabb darabja!

A trónok harca szerzőjének példaképe: Maurice Druon
 
Maurice Druon: Korona és méreg

Korona és méreg - könyvborító

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.
Miután a "A megfojtott királyné" c. előző részben Civakodó Lajos megszabadult első feleségétől, Burgundi Margittól, a sorozat harmadik kötetében nőül veheti Magyarországi Klemenciát, a gyönyörű nápolyi hercegnőt. Az új hitves alázattal szereti gonosz hajlamok sarkallta férjét, s már-már úgy tűnik, sikerül felébresztenie benne a bűntudatot. Míg Lajos ébredező lelkiismeretével viaskodik, az ország nagyjai a hatalomért, rangért, vagyonért csatáznak, és a legalantasabb, legvéresebb eszközöktől sem riadnak vissza. A kíméletlen harcnak áldozatul esik maga Lajos is, így annyira áhított gyermekét, örökösét már nem ismerheti meg. A főurak már a gyász idején készülnek a végső, nagy összecsapásra, de vajon kinek sikerül megkaparintania a hatalmat? Az "Elátkozott királyok" sorozat 3. darabja!

Maurice Druon: Az ősi törvény

Ősi törvény - könyvborító

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.
A "Korona és méreg" c. kötetben megismert szép Klemencia királyné őszintén gyászolja hirtelen elvesztett férjét, X. Lajost. Hogy az uralkodót megmérgezték, azt csak gyanítják, és Lajos király gyermeke még meg sem született. Az ország trónja évszázadok óta először üres, birtoklásáért pedig ádáz marakodás indul. A gyermek azonban végre megszületik, és fiú! De keresztelésekor megmérgezik a csecsemőt, és a régens, a Vaskirály fia azonnal megkoronáztatja magát. Ő V. Fülöp király, aki Kapuzáró gúnynévvel vonul be a történelembe. Ám a megmérgezett csecsemő mégsem a kis királyfi, hanem egy cseregyerek volt, de ezt csak kevesen tudják. És a titkot szigorúan őrzik. Vajon fény derül-e rá egy napon, és vajon hogyan alakul Franciaország és elátkozott királyainak további sorsa? Ezt már a következő kötet árulja el. Az "Elátkozott királyok" sorozat 4. darabja!
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés