bezár
 

irodalom

2014. 06. 07.
Schmidt Egon új könyve a Műszaki Kiadónál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Schmidt Egon Tarka madárvilág, a világ madarai Budai Tibor grafikusművész tolmácsolásával jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre a Műszaki kiadónál. A kötetről a könyvheti nagysátorban 2014 június 14-én 15 órától beszélget Balogh Endre, a prae.hu főszerkesztője, majd 16 órától a szerzők a kiadónál dedikálják a könyvet.

prae.hu

Schmidt Egon és Budai Tibor neve már régóta ismert a természetet szerető, a természettel kapcsolatos kiadványokat forgató közönség számára. Az elhivatott alkotópáros újabb kötete nagyszabású vállalkozás: bemutatni a madarak világát, a világ madarait úgy, hogy megragadják leglényegesebb tulajdonságaikat mind ábrázolásukkal, mind a rövid fajleírásokkal.

Könyvükben ugyan csak a madárvilág töredékét mutathatják be, 161 félét, de valamennyi földrészről válogattak. A kötetben a legszínpompásabb fajok mellett helyet kaptak olyanok is, amelyek a többitől eltérő viselkedésmódjuk miatt lehetnek érdekesek az olvasó számára, közülük néhánynak magyar vonatkozásaik is vannak.

A Műszaki Kiadó „Színes természetrajz” sorozatának 7. kötete hasznos kézikönyve lehet fiatalabbaknak és idősebbeknek, utazóknak és természetrajongóknak egyaránt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés