bezár
 

irodalom

2014. 06. 07.
GABO, Ciceró és Akkord könyvheti megjelenések
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Gabo, a Ciceró és az Akkord Kiadó megjelenései az Ünnepi Könyvhéten

prae.hu

Ciceró Könyvstúdió

Malter György: A kalamajkák folytatódnak

A kalamajkák folytatódnak - könyvborító

Kötés: Kötött
Illusztráció: Kállai Nagy Kriszta
ISBN 9789635398928
Kiadási év: 2014
Oldalszám: 80


Mókus Marci és Panda Panni egyéves születésnapjukon kapták meg ketrecük kulcsát, hogy éjszakánként szabadon kóborolhassanak az állatkertben. Ebben a kötetben újabb izgalmas és kacagtató kalandokat élnek át: megmentenek egy kis szurikáta kölyköt a hiénáktól, megfejtik dr. Róka Rudolf találós kérdéseit, igazságot tesznek a gazella és a víziló közti versenyben, bemerészkednek a halak kóruspróbájára és így tovább... Mind e közben persze új barátokra tesznek szert, és remekül szórakoznak.

Szabó Tünde: Balla Adrienn 1. – Az alibi



Kötés: Fűzött
ISBN 9789635398935
Kiadási év: 2014
Oldalszám: 456
Sorozatok: Balla Adrienn


A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét. A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől. Adrienn az újonnan felfedezett tények nyomába ered, miközben egyéb gondja is akad. Egyik este a parkban rajtakapja romantikus értelemben foglalt osztálytársát, Katát, a suli fenegyerekével, Janóval. Másnap egy lány az évfolyamról megvádolja Janót, hogy leütötte és kirabolta, Adrienn viszont tudja, hogy ez képtelenség. Ki kell derítenie az igazságot, bár ellenségeinek száma egyre szaporodik.

Gayle Forman: Csak egy nap

Csak egy nap - könyvborító

Kötés Fűzött
Fordította Sóvágó Katalin
ISBN 9789635398867
Kiadási év 2014
Oldalszám 392


Allysont, a burokban nevelt amerikai lányt érettségi ajándékként a szülei befizetik egy nyugat-európai körútra. Londonban, egy szabadtéri Shakespeare előadáson találkozik Willemmel, a lezser holland színésszel, és azonnal kipattan közöttük a szikra. Amikor a sors másodszor is összehozza őket, Allyson rá nem jellemző módon letér a járt útról, és követi Willemet Párizsba. A szikrából egyetlen nap alatt fellobban a láng... A sorsfordító napot az önmegismerés éve követi: Allyson megszabadul a belé nevelt korlátoktól, hogy megtalálja igazi szenvedélyeit és talán az igazi szerelmet.
 
P. G. Wodehouse: Mr. Mulliner meséi

Mr. Mulliner meséi - könyvborító

Kötés Fűzött
Fordította Révbíró Tamás, Kövesdi Miklós
ISBN 9789635398959
Kiadási év 2014
Oldalszám 208


Ez a könyv faltól-falig nevetéssel van tele. Mulliner úr a Horgászpihenő ivójában elképesztő, szédületes, hajmeresztő, megdöbbentő és mindvégig kacagtató történetekkel traktálja az egybegyűlt társaságot. Kiterjedt rokonságában minden előfordult már, ami a társaságban szóba kerül, és Mr. Mulliner irgalmat nem ismerve el is mesél mindent, ami előfordult. Fáradhatatlan anekdotázása révén a kilenc novellából megismerjük Lancelotot, a modern, világfájdalmas költőt, Clarence-t, a kényes ízlésű fényképészt, a dadogós George-ot, Wilfredet, a zseniális kozmetikai vegyészt, Augustine-t, a bátortalan segédlelkészt és a többieket. Vigyázat: a történetek nagy dózisban rekeszizomlázat okozhatnak!

Michelle Zink: Tűzkör

Tűzkör - könyvborító

Kötés Fűzött
Fordította Robin Edina
ISBN 9789635398379
Kiadási év 2014
Oldalszám 360
Sorozatok Prófécia


Lia Milthrope szilárdan elhatározta, hogy véget vet a családja életét generációk óta megkeserítő Próféciának, az idő azonban gyorsan telik. Lia útra kel tehát, hogy felkutassa a Prófécia hiányzó oldalait, amelyek segítségével bezárhatja a Kaput, és megnyerheti ikerhúga, Alice közreműködését is – vagy nem marad más választása, az életét kell kockára tennie, hogy örökre száműzze Samaelt erről a világról.

Lia minden lépését a hűséges Dimitrit vigyázza, ám Alice mellett immár ott áll James, az a férfi, aki egykor Lia kedvese volt – és talán szíve mélyén még most is őt szereti. James semmit sem sejt az igazságról, nincs tisztában a két testvér átkos szerepével, sem az őket elválasztó Próféciával. S Alice ezen nem is kíván változtatni.

Akadnak titkok az életben, amelyeken nem osztozhatnak még a testvérek sem.

Mert a közös titkok végül elpusztíthatják – mindkettőjüket.

Josephine Angelini: Istennő

Istennő - könyvborító

Kötés Fűzött
Fordította Koncz Éva
ISBN 9789635398898
Kiadási év 2014
Oldalszám 400
Sorozatok Baljós csillagok trilógia


A vérszomjas istenek háborúra vágynak – Helen érzékeli a pusztítás fenyegető közeledtét. Be kell börtönöznie ismét az isteneket,  másképp  felmérhetetlen káoszt szabadíthat a világra.
Helen ereje nőttön-nő – ám ugyanígy nő a távolság közte és halandó barátai között. Nem tudják, hogy félniük kell-e tőle vagy támogatniuk; a nagy család  egysége megbomlik.

Még súlyosabb lesz a helyzet, amikor az Orákulum kinyilatkoztatja, hogy a Tirannus köztük rejtőzik...és minden ujj Orionra mutat. Helen még mindig nincs tisztában vele, hogy Oriont vagy Lucast szereti-e jobban. Végső döntést kell hoznia, mert a háború hullámai már szigetük partját nyaldossák.

K. L. Armstrong – M. A. Marr: Loki farkasai

Loki farkasai - könyvborító

Kötés Fűzött
Fordította Bihari György
ISBN 9789635398430
Kiadási év 2014
Oldalszám 304
Sorozatok Blackwelli Históriák


Az északi mítoszok megjósolták a Ragnaröknek nevezett világvégét, amit kizárólag az istenek akadályozhatnak meg. Amikor bekövetkezik az apokalipszis, nekik kell megküzdeniük a szörnyekkel: gigantikus farkasokkal és kígyókkal, amelyek mind el akarják pusztítani a világot.

Az istenek azonban már régóta nincsenek köztünk.

A dél-dakotai Blackwell városának legtöbb lakója egyenes ági leszármazottja Thor vagy Loki istennek, így a tizenhárom éves Matt Thorsen és két osztálytársa, Fen és Laurie Brekke is. Mivel számára ez a családtörténet része, Matt úgy ismeri az északi mítoszokat és isteneket, mint a tenyerét – ez azonban nem jelenti azt, hogy hisz is ezekben. Amikor tudomására jut, hogy közeleg a Ragnarök, és a végső harcban neki kell majd képviselnie az isteneket néhány gyerekkel, alig hisz a fülének. De a feladat akkor is rá vár, így Laurie és Fen segítségével megállíthatatlan csapatot hoz létre, hogy megelőzze a világvégét.
A Loki farkasai-val indul K. L. Armstrong és M. A. Marr Blackwelli Históriák című sorozata lélegzetelállító kalandokról, mitikus figurákról és fordulatos csatákról.

Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák – Szárcsaklub

Fecskék és Fruskák - könyvborító

Kötés Kötött
Sorozatok Klasszikusok fiataloknak
Fordította Borsos Balázs
ISBN 9789635398348
Kiadási év 2014
Oldalszám 400


Dick és Dorothea (akiket a Téli szünidő lapjain ismerhettek meg az olvasók) sosem jártak még a Norfolki Laposok vidékén, a folyók és sekély vizű tavak alkotta szövevényes vízi világban. Most azonban ide készülnek, hogy az idős Mrs. Barrable társaságában két hetet töltsenek egy hajó fedélzetén. Már alig várják, hogy ők is megtanulhassanak vitorlázni, ahogy barátaik, a Fecskék és a Fruskák.

És a vitorlázóleckék megkezdődnek, nem is akármilyen körülmények között! Mert új barátjuk, Tom Dudgeon, a helyi Madárvédő Társulat, a Szárcsaklub ifjú vezetője egy különleges szárcsafészek védelme érdekében hallatlan lépésre szánja el magát...

A világhírű klasszikus sorozat ötödik kötete most először olvasható magyar nyelven.

Demi Lovato: Légy erős

Légy erős - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Kleinheincz Csilla
ISBN 9789635398836
Kiadási év 2014
Oldalszám 408


A popsztár Demi Lovato számára az élet egy utazás – kápráztató sikerek és szívszaggató veszteségek ideje. Demi többszörös platinalemezes énekesnő, tévésztár és színésznő. Szembenézett a függőséggel és a depresszióval, és eközben megtalálta önmagát és a boldogságot. Demi a médiában, dalszövegeiben és 17 millió rajongó által követett Twitterén örökítette meg ezt az utazást. A Twitter-bejegyzésekből született a Légy erős, Demi legőszintébb, legbátrabb írásainak 365 napos gyűjteménye, amely saját szavaiból, az őt lelkesítő idézetekből és személyes céljaiból épül fel. Ez a könyv mindenkinek szól, bárhol is éljen a világon, akinek vigasztalásra, inspirációra és támogatásra van szüksége személyes útján, hogy mindennap erős lehessen.

Stephan Pastis: Ciki Miki No2. – Látod, mit műveltél?

Ciki Miki No2. - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Bosnyák Viktória
ISBN 9789635398911
Kiadási év 2014
Oldalszám 276
Sorozatok Ciki MikiMIKI MÁR MEGINT CIKI!


Elég három dolgot tudnod: Megszülettem. Megalapítottam a birodalmamat. Maga vagyok a Szuperség.

És hamarosan megfejtem generációm legnagyobb rejtélyét. De valaki meg akarja fúrni a rendszert. Dörzsölt, csalafinta. Ezért persze védekeznem kell az egyetlen dolog ellen, ami a vesztemet okozhatná.

Ez pedig a SUSKUS. 

GABO Könyvkiadó

Max Hastings: 1914. Európa lángba borul

1914. Európa lángba borul - könyvborító

Fordította: Tábori Zoltán
keménytábla védőborítóval
753 oldal + 36 oldal melléklet
13,5 x 22 cm
5990 Ft


1914-ben Európa belekezdett a 20. század első, rettenetes önpusztító aktusába –az első világháborúba. A könyv hatalmas körképben mutatja be, hogy mi történt Európával 1914-ben, mégpedig Max Hastings megszokott alul- és felülnézetet elegyítő montázstechnikájával, amellyel államférfiak és tábornokok, háziasszonyok és közkatonák hét országot felölelő sokaságát szólaltatja meg. Mítoszokat helyez új megvilágításba, és vitákra ingerlő, meglepő megállapításokat tesz. Az a tengernyi olvasó, akit magával ragadott a szerző legutóbbi nemzetközi sikerkönyve, a Fegyverben a világ, ebben a könyvben sem fog csalódni.

A szerzőtől magyarul megjelent:
Fegyverben a világ. Elszabadult a pokol 1939-1945. Gabo, 2012

Daphne de Maurier: Madarak (Elbeszélések)

Madarak - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Bihari György
ISBN 9789636899219
Kiadási év 2014
Oldalszám 320


Daphne du Maurier (1907 – 1989) angol írónő novellái eddig nem jelentek meg magyar fordításban. Nevét elsősorban Alfred Hitchcock két világhírű filmje után ismerhetjük. A rendező Du Maurier művei alapján készítette a Madarak és a Manderley-ház asszonya c. filmeket, mert őt is ugyanúgy megragadta az a furcsa, szorongató érzést, amelyet az írónő valamennyi műve kivált az olvasóban.

Az ebben a kötetben szereplő elbeszélések, a filmekhez hasonlóan, egy különös, misztikus világba viszik az olvasót. Ez a világ ugyanakkor nagyon finom, érzékeny, és tele van titkokkal. A paradicsomi hegy, - a Monte Verità -  a halhatatlanságot kínálja, de rettenetes áron. Az elhanyagolt feleség, miután meghal, száradó almafa alakjában kísérti férjét a házuk kertjében. A madarak, a sirályok pedig, ha lehet, még megveszekedettebben pusztítanak, mint Hitchcock filmjében.

Thomas Mann: Egy apolitikus ember elmélkedései

Egy apolitikus ember elmélkedései - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Györffy Miklós, versek: Majtényi Zoltán
ISBN 9789636899288
Kiadási év 2014
Oldalszám 520


Thomas Mann regényeit és elbeszéléseit jól kiegészítik esszéi, tanulmányai, saját művéhez írott kommentárjai és gondolatainak naplószerű leírásai. Keresés, viaskodás ez a nagylélegzetű mű, melynek korai részei a háború kezdetének idejéből valók, utolsó írásai pedig nagyjából az 1917-18-as évek fordulójáról.

Luca Caioli: Neymar – A brazil futball legnagyobb mai csillaga

Neymar - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Mokány Lajos
ISBN 9789636898779
Kiadási év 2014
Oldalszám 288 + 16 oldal képmelléklet


Luca Caioli legújabb könyvének főhőse a világ labdarúgásának új csillaga, alig 22 évesen Neymar, az új Pelé. Nemrég írt alá az FC Barcelonához, és sokak szerint hamarosan a világ legjobb játékosa lesz.

A barátaival, a szeretteivel, az edzőivel és a csapattársaival folytatott exkluzív beszélgetések által egyedülállóan mutatja be a szerző azt a játékost, aki az emberekből komoly szenvedélyt vált ki, bármerre is jár. A kiadvány átöleli a futballista történetét a gyerekkorától, az első csapataitól kezdve a Santossal és a brazil válogatottól elért sikereken át egészen a Barcelonába érkezéséig.
Pontos, egyedi és kemény portré arról a tarajos srácról, akinek megmozdulásait, látványos játékát tátott szájjal szemléli a világ.

Alessandro Alciato – Andrea Pirlo: Gondolkodom, tehát játszom

Andrea Pirlo - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Bán Tibor
ISBN 9789636899035
Kiadási év 2014
Oldalszám 160 + képmelléklet


Andrea Pirlo Bresciában született 1979. május 19-én. Minden idők egyik legjobb labdarúgója. Megfordult a Brescia, a Reggina, az Internazionale, a Milan és a Juventus csapatában, hosszú évek óta alapembernek számít az olasz válogatottban, amellyel 2006-ban, Németországban világbajnokságot nyert. 2000-ben U21-es Európa-bajnok lett, a 2004-es athéni olimpián bronzérmet szerzett. Klubcsapataival minden fontos trófeát megnyert, a Bajnokok Ligája trófeáját kétszer is a magasba emelhette. Hihetetlenül sikeres pályafutása során végig megmaradt annak a szerény, hallgatag embernek, aki karrierje elején volt.

Kiera Cass: Párválasztó történetek – A herceg, a palotaőr

Párválasztó történetek - könyvborító

Kötés Kötött
Fordította Gázsity Mila
ISBN 9789636899127
Kiadási év 2014
Oldalszám 256
Sorozatok A párválasztó
Bónusz fejezetekkel a sorozathoz!


Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba...
Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal...
Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja...
Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!

Akkord Kiadó

Leonard Mlodinow: A tudattalan

A tudattalan - könyvborító

Sorozatok Talentum Tudományos Könyvtár
Kötés Kötött
Fordította dr. Both Előd
ISBN 9789632520759
Kiadási év 2014
Oldalszám 332


Leonard Mlodinow, a Részeg bolyongás című sikerkönyv szerzője és A nagy terv társszerzője (Stephen Hawkinggal) meghökkentő és meglepő módon vizsgálja meg, miként alakítja tudatalatti elménk a világról szerzett tapasztalatainkat és például hogyan vezet félre a családtagjainkkal, barátainkkal és üzletfeleinkkel való kapcsolatban, hogyan érti félre befektetési döntéseinket és milyen pontatlanul emlékszik fontos eseményekre.

A politikusok népszerűségétől a pincérnek adott borravaló összegéig minden ítéletünk és érzékelésünk elménk kétszintű működését tükrözi: a tudatosat, amelyet ismerünk, és a tudattalant, amely rejtve marad előlünk. Az utóbbi már hosszú ideje találgatások tárgya, de az elmúlt két évtizedben a tudósok olyan figyelemre méltó, új eszközöket fejlesztettek ki, amelyekkel az elme rejtett, tudatalatti működése is megvizsgálható. A kutatás területén ennek nyomán végbement robbanásszerű fejlődés eredményeképpen megszületett a tudattalan új tudománya és tengernyi változás következett be felfogásunkban arról, miként befolyásolja a tudatalatti a mindennapi életünket.

A rá jellemző éleslátással és a legelvontabb tudományos kérdések világos, közérthető magyarázataival Leonard Mlodinow körbevezeti az olvasót ezeknek a kutatásoknak a világában. Fellebbenti a fátylat a tudattalan én bonyolultságáról, és elmélyíti az agy működésére vonatkozó ismereteinket. Elmagyarázza, milyen kölcsönhatásban állunk barátainkkal, az idegenekkel, a házastársunkkal és a munkatársainkkal. Eközben megváltoztatja a magunkról és a bennünket körülvevő világról alkotott képünket.
 
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés