bezár
 

irodalom

2014. 06. 06.
A Sanoma Kiadó könyvheti újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sanoma Kiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten

prae.hu

Ute GLASER: Nevelni egyszerűen is lehet
Trükkök iskolás gyerekekhez
 
Melyik szülő ne tudná, hogy gyermekeinknek az esetek többségében egészen más elképzelésük van a dolgok menetéről, mint nekünk? De mitévők legyünk? A szigornál, kényszernél és szidásnál sokkal hatékonyabb a következetesség és a higgadtság egy csipet humorral fűszerezve. Könyvünk olyan jellegzetes témaköröket ölel fel, amelyek bölcsődéstől kisiskolás korig a leggyakoribb konfliktusforrásokat jelentik szülők és gyerekek között – ilyenek a szabályok és a korlátok, a fürdés és az alvás, az öltözködés, az iskola és a házi feladat... Több mint 200 jól bevált ötletet és trükköt mutatunk be az olvasónak, amelynek segítségével lazábban, játékosabban és vidámabban irányíthatjuk a család mindennapjait. Még több praktikus ötlet, amellyel bölcsen és észrevétlenül támogathatjuk gyermekünket.
 
Nevelni egyszerűen is lehet - könyvborítóOldalszám: 192 oldal
Méret: 165 x 220 mm
Kötészet: keménytáblás
Ár: 3500 Ft
ISBN: 978-963-341-082-0
Megjelenés: Könyvhét
 








 
Vekerdy Tamás: ISKOLÁK?!?!
Gyerekek, szülők és tanárok

"Kétféle alapelv érvényesülhet a gyerekek nevelésében. Az egyik: legyél, aki vagy – én ehhez próbállak hozzásegíteni. Van, aki matematikában jó, más a táncban, faragásban, motorépítésben vagy az énekben – mind egyforma érték. A másik: legyél, akivé én akarlak tenni! Ez az örök harcok és a kétségbeejtő helyzetek útja.

Mennyi az élmény mai iskoláinkban és mennyi az életöröm? Holott a kilencvenes évek óta tudjuk, hogy öröm nélkül nincs hatékony tanulás! Tudjuk vizsgálatokból azt is, hogy a gyerekek viszonylag nagy kíváncsisággal mennek az iskolába. A kíváncsiság, az érdeklődés, az iskolába lépés után csökken, hanyatlik, majd eltűnik. A fentiek ellenére ma is vannak nagyszerű, jó iskolák, és remek tanítók és tanárok, és én biztos vagyok benne, hogy az iskola gyerekközpontú megújulás előtt áll.

A könyvben szülők kérdeznek, és én válaszolni próbálok. Iskolai ügyekben, tanulási küzdelmekben. Remélem, ezek az összegyűjtött válaszok majd újabb kérdéseket váltanak ki, hoznak felszínre, amikre újra lehet majd válaszolni...
" (Vekerdy Tamás)

Iskolák - könyvborító
 
Oldalszám: 184 oldal
Méret: 145 x 205 mm
Kötészet: keménytáblás
Ár: 2900 Ft
ISBN: 978-963-341-092-9
Megjelenés: Könyvhét

 
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 új családi sütemény
A népszerű sorozat legújabb kötete, vadonatúj, kipróbált receptekkel!

"Több mint 12 éve, hogy először megjelent 99/33 Házi sütemény című könyvünk, amelynek szerkesztésével annak idején a szokásosnál is többet dolgoztam, mert nagyon nehéz volt eldönteni, hogy terjedelmi okokból melyik receptet hagyjam ki. Akkor arra gondoltam, hogy idővel majd elkészül a második kötet is, és abban lesz helyük. Az elmúlt évek alatt viszont annyi vadonatúj, finom és izgalmas sütemény került a gyűjteményembe – és persze a szigorú, ám lelkes családi zsűri tányérjára – hogy receptjeim egy része ismét a fiókban marad, de talán majd legközelebb...  A java azonban itt sorakozik a következő oldalakon. Ezúttal a válogatás fő szempontja a családias jelleg volt. Egyszerűen elkészíthető, nem túl drága, ugyanakkor kiadós és mutatós, több napig eltartható vagy mélyhűthető süteményeket kínálok, amelyekhez semmiféle különösebb alkalom nem kell, de nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy ilymódon is megédesítsük a szeretteinkkel eltöltött időt." (Lajos Mari)
 
99 családi sütemény - könyvborítóÁra: 2900 Ft
Méret: 205mm x 280mm
Terjedelem: 72 oldal, 33 színes ételfotóval
ISBN: 978-963-341-079-0   
Kötészet: keménytáblás
Megjelenés: 2014.06.12.







Lorna Byrne: Angyali üdvözlet
A nagysikerű Angyalok nyelvén és Lépcső a mennyország szerzőjének legújabb könyve

1953-as írországi születése óta Lorna Byrne rendszeres kapcsolatban áll az angyalokkal. Fizikai valójukban látja őket, olyan tisztán, mintha előtte állnának.

Lorna, aki már sok angyallal beszélt életében, azt mondja: „Ők voltak a tanítómestereim, a barátaim, és ez a mai napig nem változott.” Az angyalok arra kérték a kicsi Lornát, hogy senkinek se árulja el, mit lát. Csak a 2008-ban megjelent Angyalok nyelvén című könyvében fedte fel a titkot.

Az Angyalok nyelvén azóta nemzetközi bestseller lett, amit huszonnégy nyelvre fordítottak le, és több mint ötven országban adtak ki. Lorna második könyve, a Lépcső a mennyországba szintén meghódította a világot. Az Angyali üdvözlet Lorna harmadik könyve.

Az elsöprő siker magyarázata, hogy Lorna – vallási meggyőződéstől függetlenül – visszaadja az olvasók hitét, és ráébreszti őket, hogy bármilyen magányosak is, az őrangyaluk mindig mellettük áll.

Angyali üdvözlet - könyvborítóMéret: 140x220
Oldalszám: 152
Ára: 2900 Ft
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-963-341-081-3   
Megjelenés: 2014. június 12.

 








Nagy Réka: Ökobaba
Kicsivel zöldebben

Sehol nem lenne ez a könyv, ha nem lenne kiért és miért hajnalig bújni a netet, számtalan ellentmondó véleményt százszor újra meg újra elolvasni úgy, hogy közben ez az alaposság ne forduljon ellenünk, ne mérgezze a hétköznapjainkat. Hogy ne félelem legyen mögötte, hanem szeretet. Én így szeretek. Hogy azokra, akik fontosak nekem, megpróbálok vigyázni anélkül, hogy belebolondulnék abba, hogy úgysem tudok rájuk vigyázni.

A picik mintát követnek. Hiszek abban, ha most a piac hangulatát szeretik meg, ha látják, hogy finom dolgokat hamar meg lehet főzni a konyhában, ha azzal játszunk, hogy vajon melyik zöld levél a bazsalikom és melyik a petrezselyem, ha igyekszünk egy adalékoktól, kemikáliáktól és felesleges tárgyaktól mentes életet kialakítani, akkor ezt fogják tovább vinni majd később a saját életükben. Mert nekik ez a természetes.
” (Nagy Réka)

A népszerű Ökoanyu blog és könyv szerzője legújabb könyvében olyan témaköröket jár körbe, mint a természetes babavárás vagy a bababarát lakás kialakításának módjai; de foglalkozik a babaápolással és babajátékokkal, a kicsik helyes táplálkozásával és számos, nem kevésbé fontos kérdéssel. A könyv olvasásakor rájövünk, hogy a manapság sokat hallott „fenntartható” életmódot, meg lehet élni a hétköznapok szintjén szülőként is, bízva abban, hogy ezzel mi magunk is pozitívan befolyásolhatjuk gyermekeink jövőjét.

Ökobaba - könyvborító

Oldalszám: 196 oldal
Megjelenés: Könyvhét
Méret: 150 x 195 mm
Kötészet: keménytáblás, színes illusztrációkkal
Ár: 3600 Ft
ISBN 978-963-341-086-8

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés