bezár
 

irodalom

2014. 06. 05.
A K.u.K. Kiadó könyvheti újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A K.u.K. Kiadó Ünnepi Könyvhétre megjelenő újdonságai

prae.hu

Kalmár Tibor: Ágyról ágyra

Ágyról ágyra - könyvborító

Megjelenik: a Könyvhétre

Kétségkívül nagyon sok sikamlós, az erotika határát némileg talán át is lépő szexjelenet olvasható ebben a regényben. Ám mindez csak ahhoz segít, hogy egy huszadik századi "hírhedett kalandor", egy pesti nőfaló sorsán keresztül illusztrálja a század második felét, az úgynevezett szocialista világ, elsősorban a főváros éjszakai életét. Ismert művészek, igaz színházi anekdoták fűszerezik a népszerű színházi rendező valóban borsos történetét, mely a legendás Valahol Európában című film forgatásával kezdődik, és a 2000-es években ér véget.
 
Varga-Körtvélyes Zsuzsanna: Krisztina bárónő

Krisztina bárónő - könyvborító

400 oldal
keménytáblás
3980 Ft
978 615 5361 11 1
Megjelenik: a Könyvhétre


1922-t írunk. Egy kislány naplót kap... Ez  az utolsó ajándék, amit az édesapja adhat neki. Radnay Krisztina azonban ki sem nyitja a címeres könyvecskét, ahogy arra sem hajlandó, hogy szófogadó, illedelmes úri árvaként viselkedjék.  Különös, kíváncsi fiatal nővé serdül Lexi kuzin szárnyai alatt, akiről annyi mindent suttognak a háta mögött. És ahogy Lexitől tanulta, nem hagyja, hogy eltérítsék a szándékaitól, bármilyen szokatlanok, vagy éppen botrányosak azok.  Kisiklik nagybátyja, a gazember Méri kezei közül, szembeszegül az örökké dühöngő Zoltánnal, és fittyet hány a társasági konvenciókra. Örök lázadóként és kívülállóként éli a huszadik századot.

Lehet-e egy Radnay lány színésznő? Élhet-e egy olyan férj mellett, akihez sem fizikai, sem érzelmi köze nincs, miközben a nagyvilág tárt karokkal várja?

A nagy sikerű Radnay-sorozat harmadik kötete

A tizennegyedik parancsolat
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés