bezár
 

gyerek

2014. 05. 30.
A Janikovszky Éva meseíró pályázat győztesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Németh Nimród Márton, Gelle Sára és Finta Klára Enikő nyerte "Az úgy volt..." címmel meghirdetett XI. Janikovszky Éva meseíró pályázatot. A verseny eredményhirdetését és díjkiosztóját péntek délután tartották.

prae.hu

A 7-9 évesek versenyében Németh Nimród Márton A mérges pók című meséjével érdemelte ki az első helyet, a 10-13 évesek között Gelle Sárát jutalmazták első díjjal az Angyal utca 1. című munkájáért, a legidősebb korosztályból, a 14-16 évesek közül pedig Finta Klára Enikő lett az aranyérmes A torony című írásával - közölte a pályázatot meghirdető Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) pénteken az MTI-vel.
    
Az első három legjobb alkotó mellett minden korosztályban több különdíjat is kiosztottak a FSZEK Központi Könyvtárában tartott díjátadón.     A könyvtár és a Móra Könyvkiadó közös pályázatára április 27-ig nevezhettek a diákok olyan szabadon választott témájú, saját maguk által írt mesével, amely nyomtatásban még meg nem jelent meg. A pályázat legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mese fontosságára, ezen keresztül pedig az irodalom jelentőségére.
    
A pályázat - amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg - azoknak a gyerekeknek szólt, akik nemcsak mások történeteit olvassák érdeklődéssel, hanem saját maguk is szívesen írnak mesét. Az ország legnagyobb közkönyvtára fontos feladatának tekinti a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységének támogatását és ezen keresztül az irodalom megszerettetését is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés