bezár
 

gyerek

2014. 04. 13.
Mai Mesék – a Kerekasztal Társulás színházi nevelési konferenciája
2014. április 30-május 2., Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5./a
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kerekasztal Társulás Mai mesék – Összetett témákról fiataloknak címen színházi nevelési konferenciát rendez 2014. április 30. és május 2. között a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

“Nem akarok olyan népmesét vagy tündérmesét, ami úgy magyarázza meg az életet, hogy leegyszerűsíti. A fiatalok nem vennék komolyan."  (Edward Bond)

prae.hu


Számtalan színházi nevelési kísérlet zajlik ma Magyarországon. Valamennyien ismerjük a közhelyet, miszerint a gyerekek nem hülyék, csak fiatalok. Ám sok esetben mégsem eszerint bánunk velük. Rengeteg példát lehetne sorolni, amikor lebutított történetekkel, álkérdésekkel bombázzák a fiatalokat színházi előadásokon és színházi nevelési foglalkozásokon egyaránt.

Mai mesék konferencia résztvevői, főként gyerekekkel és színházzal foglalkozó szakemberek, a téma- és történetválasztás nehézségeivel, elméleti és gyakorlati módszerek támasztotta kérdésekkel szembesülhetnek. A konferencia szervezői szeretnék, ha a résztvevők felismerhetnék a tabuk, az elhallgatások, a hazugságok visszahúzó erejét, és példák során fedezhetnék fel a bonyolult, összetett problémák vizsgálatának lehetőségeit különböző korosztályokkal.

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ 2014. április 30-án mutatja be  Edward Bond A széttört tál című drámáját a 10-13 éves korosztálynak (az előadás a darab magyarországi ősbemutatója). Ez a történet, ahogy a legtöbb hagyományos mese (például a Jancsi és Juliska vagy bármely ógörög történet), az életkörülmények romlásának családokra gyakorolt hatását vizsgálja. Az előadás rendezője Chris Cooper, Edward Bond alkotótársa, a legavatottabb Bond rendező a világon. A konferencia témáját ez a bemutató és a közös munka inspirálta.


Az alábbi linkre kattintva elérhető a konferencia tervezett részletes programja, a konferencián előadó szakemberek életrajza és előadásuk szinopszisa, továbbá a Kerekasztal Edward Bond A széttört tál című darabjából készült előadásának és a konferencia többi előadásának színlapja szöveges dokumentum formájában:
Mai mesék: tervezett részletes program, szinopszisok, színlapok

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linkre kattintva lehet elvégezni:
http://maimesek.com/regisztracio/

A konferencián való részvétel díjai:
- napijegy: 2500 HUF
- bérlet a konferencia mindhárom napjára: 6500 HUF

További információ a Kerekasztal Színházi Nevelési Központról és programjairól:
http://www.kerekasztalszinhaz.hu/
https://www.facebook.com/kerekasztalszinhaz
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés