bezár
 

irodalom

2014. 04. 09.
A Móra Könyvkiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Móra Könyvkiadó újdonságai és programja a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Móra Könyvkiadó

Fesztiváli újdonságaink

Kerekítő - Állatos játéktár babáknak  és jóvodásoknak CD melléklettel


Kerekítő - könyvborító

64 oldal, ill. Kállai Nagy Krisztina
2990 Ft


Az elődeiktől öröklött mondókák, hangutánzók, dalok, játékok nemzedékről nemzedékre szálltak — változtak, és csodálatos módon ugyanazok maradtak —, mosolyt csaltak a babák arcára, ahonnan az átköltözött mindjárt a szüleik szeme sarkába. - Fábián Éva népzene-pedagógus

Módra Ildikó – Szalma Edit: Cinóber Cirkusz

Cinóber cirkusz - könyvborító

40 oldal

2490 Ft

A Cinóber Cirkusznak nincs párja a világon. Igaz, itt is vannak bűvészek, zsonglőrök, artisták és tűznyelők, csak éppen mind macskák. Világszenzáció, ahogy a kismacska nagymacskákat idomít, mint Grabanc, világszenzáció Miss Mini, a műlovarnő és Bukfenc, a bohóc is. Ám amikor vége az előadásnak, a Cinóber cirkusz társulata ugyanúgy lakókocsijába tér, mint más cirkuszosok. Éjszaka csak a hold világít a sátor fölött, ő vigyáz a nyugalmukra. De egyik éjszaka különös dolog történik: valaki kirágja a sátorponyvát, összebogozza az oroszlánok farkát, és dézsmálja a kolbászkészletet.

Ki lehet a titokzatos betolakodó? Ki kell nyomozni, és fülön kell csípni, különben veszélyben az előadás...

Módra Ildikó meséjében Szalma Edit alakjai valósággal életre kelnek: nem csoda, hiszen térbeli figurának születtek, és csak a könyv készítése során simultak a lapok közé.

Richard Scarry: Döbbenetes bűntények Tesz-Vesz városban – Az agyafúrt ékszertolvaj esete
ford. Réz András, ill.  Richard Scarry

Az agyafúrt ékszertolvaj - könyvborító

40 old., 
1990 Ft

Hihetetlen és hátborzongató rejtély! Egy hajó fedélzetén rabolták el Pocáné vagyont érő igazgyöngyeit. Vajon sikerül-e a két rettenthetetlen mesterdetektívnek, Sárlakinak és Halmosnak lelepleznie a tolvajokat, mielőtt a hajó partot ér?


Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil Ida 1. – A háromszázadik csíny
ford. Tótfalusi István, ill. Björn Berg

Juharvalfi Emil és Ida - könyvborító

56 oldal, 

1990 Ft

Juharfalvi Emil kalandjai folytatódnak! Ezúttal képeskönyvben. A svéd fiúcska minden áron segíteni akar édesapjának a házukban élősködő legyek elpusztításában, és minden furfangját beveti, hogy elegendő légypapírhoz jusson. De lehetséges, hogy nagy buzgalmában túllő a célon? A képeskönyv először jelenik meg magyarul.

Lázár Ervin: Foci
ill.  Kőszeghy Csilla

Foci - könyvborító

48 old., 

1990 Ft

Szokott-e Isten focizni? A gondterhelt felnőtt először nem veszi komolyan a gyermeki kíváncsiság őszinte megnyilvánulását, de azután fokozatosan belemegy a játékba, és eljátszik a gondolattal: mi lenne, ha Isten tényleg beállna a magyar válogatottba? A történet végén a szerző arra kéri a glóriás gólkirályt: "ha már itt jársz köztünk [...] ne hagyj itt rögtön bennünket.  [...] Állj egy kicsit a hátunk mögé, tedd a vállunkra a kezed."

A Móra Könyvkiadó Lázár Ervin újraillusztrált, klasszikus mesegyűjteményei és meseregényei mellett egy képeskönyvsorozatot is útjára indít, amelynek a Foci az első darabja Kőszeghy Csilla izgalmas kollázsaival.

Kiss Ottó: Szusi apó álmot lát
ill. Baranyai András

Szusi Apó álmot lát - könyvborító

40 oldal
2290 Ft


Szusi apó, a bölcs erdei remete egy napon álmot lát: az álom azt sugallja neki, menjen a fővárosba, ott hirdesse a bölcsességet az embereknek. Felkerekedik hát, még uzsonnát is csomagol magának, de már a vonaton kiderül, hogy könyvekből származó bölcsességének nem mindig látja hasznát. Azokban sosem esett szó elektronikus könyvről meg okostelefonról, metróról és jegyellenőrről. Szusi apó elveszetten téblábol a nagyvárosi tömegben koldusok, taxisok és utasok között, amíg egyszerre csak megpillantja saját képmását az ezerforintos bankjegyen. Hirtelen minden világos lesz... Vagy csak ő hiszi azt?

Marék Veronika – Tarbay Ede – Urbán Gyula: Centi és a Csicseri bolt
ill. Radnóti  Blanka

Centi és a Csicseri bolt - könyvborító

192 oldal
2990 Ft


Centi a legalacsonyabb az osztályban. Ez önmagában is elkeserítő, de még csúfolják is emiatt. A Csicseri boltban különös barátokra lel, és olyasmik történnek vele, amiket álmában sem képzelt volna és elfeledkezik rosszkedvéről. Sőt, talán még meg is nő egy picit?

Marék Veronika, Tarbay Ede és Urbán Gyula "hatkezes meseregényt" írt. Egyikük elkezdte, majd felváltva szőtték tovább a történetet fordulatról fordulatra. Radnóti Blanka pedig most új illusztrációival új életre keltette Centit.

Menyhért Anna: Tengerimalacom története (Már tudok olvasni)
ill. Maros Krisztina

Tengerimalacom története - könyvborító

48 oldal
1990 Ft 


Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek, a tengerimalacnak  el kell költöznie. Apa allergiás rá.

Timothée de Fombelle: Ábrándok könyvtára
ford. Pacskovszky Zsolt

Ábrándok könyvtára - könyvborító

96 oldal
1990 Ft


Az Ágról szakadt Tóbiás és a Vango szerzőjének új könyve. Egy  könyv az olvasás és a képzelet mindennel dacoló erejéről szól. Főhőse, Viktória életébe egyszer csak beköltöznek a regényhősök, és eldönthetetlenné válik, mi a regény, és mi a valóság. Fordulatos nyomozása során Viktóriának számos rejtélyt kell megoldania: hol bujkálnak a csejenek, hová tűnt a hangos falióra, és miért tesz a fejére édesapja indiánfejdíszt, ha munkába indul?

Az Ábrándok könyvtára egy kis könyv a bennünk lakozó nagy könyvekről. Magyar nyelvű kiadását Timothée de Fombelle könyvszerető magyar barátainak ajánlotta, sorai a kötetekben is olvashatóak.

Schein Gábor: Márciusban jaguárok?
ill. Rofusz Kinga

Márciusban jaguárok - könyvborító

72  oldal
2490 Ft


A versek és a képek olyan közös világot alkotnak, amelybe gyereknek és felnőttnek egyaránt jólesik belépnie. Az emberi létezés legmélyebb, a gyerekek számára is ismert alaptapasztalatai kapnak sajátos, minden hazugságtól mentes, éppen ezért töretlen fényt ebben a könyvben: a szeretet, az egyedüllét, az összetartozás, a várakozás, egymás félreértése, elvesztése és megtalálása. Mindez rengeteg humorral történik. Bármilyen formában szólaljanak meg a versek, mindegyikből sugárzik a képzelet és a nyelvi gondolkodás eredeti öröme. Ezt az örömet tükrözik Rofusz Kinga jellegzetes, egyszerre játékos és komoly, belülről feltárulkozó képei.

Jandy Nelson / FESZTIVÁL: Az ég a földig ér
(LOL-könyvek)

ford. Todero Anna

Az ég a földig ér - könyvborító

352 oldal
2390 Ft


Kár, hogy a szerelemhez nem jár időzítő szerkezet, mint a bombákhoz. Legalábbis Lennie szerint. A tizenhét éves lány nemrég vesztette el imádott nővérét, és semmire sem vágyik kevésbé, mint hogy egyszerre két fiú is feldúlja addigi békés, eseménytelen (mondjuk ki: unalmas) életét. Mégis ez történik.

Lennie-t a közös veszteség egyre közelebb sodorja Bailey vőlegényéhez, de közben felbukkan Joe, ez a fantasztikus, szenvedélyes srác, akinek a gitárjátéka virtuóz, az életöröme ragadós, és akinek minden egyes csókjától mintha felrobbanna a világ...

Az egyik fiú emlékezni segít, a másik felejteni. De szabad-e egyáltalán boldognak, szerelmesnek lennie, amikor épp gyászol?

"Hogy lehetek szerelmes, amikor gyászolok?"

Sánta Gábor: Fekete István nyomában
Rendhagyó életrajz

Fekete István nyomában - könyvborító

272 oldal

2690 Ft

Fekete Istvánról még sosem jelent meg ilyen teljességre törekvő életrajz. Sánta Gábor nem elégedett meg a levéltári forrásokkal, hanem maga kutatta föl és kérdezte ki mindazokat, akik még találkoztak vagy leveleztek az íróval. A tudományos alaposságú munka igazi hiánypótló kötet, amelyet nemcsak a szerző rajongói forgathatnak örömmel, hanem azok is, akik még csak ismerkednek Fekete István műveivel, és kíváncsiak arra, hogyan lett a dunántúli uradalmi intézőből az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar író.

Darren Shan
Gyilkos születik
(Larten Crepsley regényes története 1.)

(Larten Crepsley regényes története)
ford. Bánki Bálint

Gyilkos születik - könyvborító

230 oldal
2490 Ft


Első könyv

A XVIII. század legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában.  Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke. Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia.

Öveges József: Kísérletezzünk és gondolkozzunk! III. – Mágnesség és elektromosság

Kísérletezzünk - könyvborító

96 oldal
2490 Ft


Öveges professzor arra törekszik, hogy látványos kísérletekkel mutassa meg a legfontosabb elektromos és mágneses jelenségeket. Leghíresebb kísérleteit mi is elvégezhetjük, közben észrevétlenül megismerjük a fizika legfontosabb, egész életünket átható és meghatározó törvényszerűségeit.

A Móra Kiadói Csoport /Móra - Csimota - Cerkabella/ D20 sz., 18 nm-es  standját a D épületben találod. 

A Móra Könyvkiadó programjai

Gyereksarok

április  26., szombat 11.30–12.20

ScarryMeglepetésvendégünk Richard Huck Scarry, akinek neve ismerősen cseng a Tesz-Vesz sorozat kapcsán.
Tesz-vesz a világ! Rajzolj együtt Richard Huck Scarryvel!



április  27.,vasárnap 10.00–10.30

Kerekítő - könyvborítóKerekítő Állatos Játéktár babáknak és óvodásoknak című könyv bemutatója




J. Kovács JuditÁllatnéző kirándulás mondókák és dalok szárnyán
J. Kovács Judit Kerekítő baba-mama foglalkozásvezetővel






2014. április 27., vasárnap 16.00–16.50

Menyhért Anna:  A tengerimalacom története / könyvbemutató – közös mesélés

Teremben zajló programok

2014. április 26., szombat / 15:00-16:00 / Márai terem

Gondolta a fene!  Szerzők kontra Illusztrátorok. Kerekasztal-beszélgetés.

Közreműködnek: 
grafikusok: Rofusz Kinga, Szalma Edit, Baranyai András, Kőszeghy Csilla, Radnóti Blanka
szerzők:  Schein Gábor (Márciusban jaguárok?) , Módra Ildikó (Cinóber cirkusz) , Kiss Ottó (Szusi  apó álmot lát), Marék Veronika (Centi) 
moderátor: Paulovkin Boglárka

2014. április 26., szombat,  16:00-17:00,  Szabó Magda terem
 
SEMMI CICÓ! Richard Huck Scarryvel Réz András beszélget.

"Hogy milyen volt Richard Scarry fiaként felnőni?
Mindenekelőtt szórakoztató!

Édesapám műterme – a nagy rajzasztallal, amely tele volt lámpákkal, tintásüvegekkel, papírlapokkal, tollakkal és ecsetekkel – mágikus helyként él az emlékezetemben. Sok időt töltöttem hason fekve a földön az asztallal szemközt, és egy nagy köteg papírt is telerajzoltam autókkal meg vonatokkal, míg édesapám a könyvein dolgozott.

Imádta a munkáját, és minden nap hosszú órákat töltött a műteremben. De azt is jól tudta, hogyan kapcsolódjon ki egy végigdolgozott nap után. Sokat futballoztunk, megtanított sakkozni, és közösen kezdtünk el pénzérmeket is gyűjteni. Azt hiszem, az volt a legnagyszerűbb édesapámban – a sok gyönyörű könyv mellett, amelyeket megalkotott –, hogy rengeteg időt töltöttünk el együtt. Hiába, ő volt a legjobb apa!
"

Kikkel találkozhatsz a fesztiválon, a Móra Könyvkiadó /D. épület D20. sz./ standjánál 

Dedikáló szerzőink:

Április 26., szombat

12:30-13:30: Richard Huck Scarry dedikálja  a Tesz-Vesz-Móra könyveket
14:00-15:00: Kiss Ottó és Baranyai András dedikálja a Szusi apó álmot lát címmel megjelent mesekötetet
14:00-15:00 óra: Schein Gábor és Rófusz Kinga dedikálja a Márciusban jaguárok? címmel megjelent gyerekvers kötetet
16:00-17:00: Marék Veronika és Urbán Gyula dedikálja a Centi és a Csicseri bolt címmel megjelent meseregényt
16:00-17:00 óra: Módra Ildikó és Szalma Edit dedikálja a Cinóber cirkusz c. mesekötetet
17:00-18:00: Richard Huck Scarry a Tesz-Vesz-Móra könyveket
17:00-18:00: Vekerdy Tamás dedikálja Lélek-jelenlét címmel megjelent kötetét.
 
Április 27., vasárnap

10.30-11:00 óra: J. Kovács Judit és Kállai Nagy Krisztina dedikálja Kerekítő sorozatban megjelent Állatos játéktár babáknak és óvodásoknak zenei CD melléklettel megjelent mondókás-daloskönyvet.
15:00-16:00 óra: Balázs Ágnes dedikálja  a Neveletlen abc, Mesélő ABC, és Lufi-könyveket.
15:00-16:00 óra: Lackfi János dedikálja verses- és meseköteteit
16:00-17:00 óra: Nógrádi Gábor dedikálja ifjúsági regényeit
17:00-18:00 óra: Menyhért Anna dedikálja a Tengerimalacom története címmel, a Már tudok olvasni sorozatban megjelent elbeszéléskötetét.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés