bezár
 

irodalom

2014. 04. 09.
Az Oxford University Press újdonságai a Könyvfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Oxford University Press újdonságai a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

prae.hu

Oxford könnyített olvasmányok

Classic Tales
Dominoes
Read and Discover
Oxford Bookworms
Factfiles
 
FactfilesA legkisebbeknek szánt klasszikus meséktől, az ismeretterjesztő olvasmányokon és szórakoztató irodalmon át egészen a magasabb szintű klasszikusokig mindent felölel az Oxford kiadó kínálatában megtalálható ötféle könnyített olvasmánysorozat: a Classic Tales, a Dominoes, a Read and Discover, a Bookworms és a Factfiles.

47 RoninAz olvasmányok változatosak és szintezettek így a teljesen kezdő nyelvtanuló és a felsőfokra készülő tanuló egyaránt talál az érdeklődési területének és nyelvi szintjének megfelelő könyvet.





Oxford EAP

Az Oxford English for Academic Purposes egy három szintes sorozat, amely azoknak ajánlott akik a felsőoktatásban angol nyelven tanulják szaktárgyaikat.

Oxford EAP - könyvborítóAz Oxford Egyetem eredeti jegyzeteiből válogatott szövegeket és videókat tartalmaz.

Egyéni készségek fejlesztése jellemzi: írás, olvasás, hallás utáni értés és beszéd.




Oxford Learner's Dictionary of Academic English (CD-ROM melléklettel)

Az Oxford kiadó új szótára azoknak készült, akik már középfokú szinten tudnak angolul, de pontosabban, választékosabban, szabatosabban szeretnék kifejezni magukat.

Learner's Dictionary of Academic English - könyvborítóMegtanítja, hogyan kell jól összekapcsolni a szavakat, hogy épül fel egy kifejezés vagy egy mondat, hogyan kell meggyőzően érvelni.

A CD-ROM mellékleten példákkal és tippekkel mutatják be, hogyan szerkesztünk és írunk meg pl. esszéket, disszertációt.
A függelék hasznos nyelvtani, stilisztikai kiegészítő információkat ad.

80 szócikk mellett utalások vannak, - Thesaurus, Grammar Notes, and Which word? és Language Bank címen - ezek segítenek a helyes szó megválasztásában, illetve az esetleges helytelen szó kiszűrésében, nyelvtani magyarázatot illetve példákat adnak.

Oxford Learner’s Pocket sorozat
szókincsbővítés és vizsgafelkészítés a B1 B2 C1 C2 vizsgákhoz
 
Oxford Learner’s Pocket – Word Skills
Szókincsbővítés: új szavak, kifejezések tanulásához

180 témakör 3500 kifejezése egy zsebszótár méretű könyvecskében 

Word Skills - könyvborítóAz új szókincsfejlesztő zsebszótár 3.500 szót és kifejezést tartalmaz, 180 témakör köré csoportosítja a megtanulandó szavakat. Segít, hogy megtanuljuk, mikor és hogyan használjuk a megtanult szót, a mellékelt kis kártya segítségével pedig magunk ellenőrizhetjük tárgyi tudásunkat. A nyelvtanulók B1 szinttől egészen a C2 szintig használhatják, kiváló segítség a Cambridge English és az IELTS vizsgákhoz. Együtt használva az Oxford Learner's Pocket Grammar-rel és a Pocket Dictionary-vel még hatékonyabb.
 
Oxford Learner’s Pocket – Verbs and Tenses
Igék és igeidők használata

Verbs and Tenses - könyvborítóMagyarázatok és példák az írott és a beszélt angol nyelvből 
A kis zsebkönyvben minden benne van, amit a mondatokról és az igékről tudni kell. A magyar tanulók számára nehezen megérthető sokféle perfect, continuous stb. igeidők gyakorlati példák során válik egyre világosabbá. Megmutatja a leggyakrabban elkövetett hibákat, és segít elkerülni azokat. A segédigék helyes használatán túl a leggyakrabban használt igéket és használatukat ismerteti, és még a haladó nyelvtanulók számára is tartogat különlegességeket, például a diplomatikus válaszok megfogalmazását. A könyvecske végén szószedet és összefoglaló található.
 
Oxford Learner’s Pocket – Phrasal Verbs and Idioms
1500 többtagú ige és kifejezés gyakorlati használata

Szövegkörnyezetben: mindennapi szituációkon keresztül bemutatva 

Verbs and Idioms - könyvborítóAz Oxford Pocket család új tagja. Az új kötet megtanítja, mit nevezünk phrasal verbs-nek, mi a nyelvtana, hogyan használjuk őket. Eredeti szövegkörnyezetbe helyezve 22 témakörben dolgozza föl a leggyakrabban használt szavakat: 134,  egyenként 2 oldalas egységben. Egyik oldalon szójegyzék van, magyarázatokkal, másik oldalon példák, gyakorlatok, szövegek. Mindennapi helyzetek, mint pénz, utazás, munka, politika szerepelnek a fejezetekben, a könyv végén pedig összefoglaló van a kulcsszavakról, a legfontosabb rendhagyó igékről, az elsődleges jelentésű  és az átvitt értelmű kifejezésekről. Mindez pedig egy könnyen használható, zsebben is hordható formában. A nyelvtanulók B1 szinttől egészen C2 szintig használhatják.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés