bezár
 

irodalom

2014. 04. 08.
A General Press Kiadó könyvfesztiválos újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A General Press Kiadó újdonságai a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

A General Press Kiadó Könyvfesztiválra megjelenő újdonságai

Világsikerek--sorozat:

Douglas Preston–Lincoln Child: Fehér tűz

Régi ismerősünk, az elegáns, művelt, érzékeny és rendkívül intelligens FBI-ügynök, Aloysius Pendergast kénytelen megszakítani békés nyaralását a Riviérán: ki kell hoznia a börtönből fiatal mentoráltját, Corrie Swansont. A bűnügyi főiskolás lány különös halálesetek ügyében vizsgálódik a gazdag coloradói síparadicsomban, Roaring Forkban. Az 1870-es években néhány bányász egy grizzly támadásának esett áldozatul. Vagy talán nem is egy vadállat tépte szét és falta fel a szerencsétleneket?

Corrie kezdetben nem sejti, hogy a majd százötven éves támadássorozat utáni nyomozás milyen súlyosan sérti a helyi előkelőségek üzleti érdekeit, akik semmiféle eszköztől nem riadnak vissza, hogy eltávolítsák a lányt a városból. Amikor Pendergast megérkezik Roaring Forkba, kegyetlen gyújtogatássorozat veszi kezdetét, amelyben a leggazdagabbak házait pusztítja el a tűz, s a lakóik is szörnyethalnak a lángok között. Míg az FBI-ügynök a tűzesetek felderítésén dolgozik, igyekszik segíteni Corrie-nak is, aki megdöbbentő felfedezést tesz a 19. századi halálesetekkel kapcsolatban. Az egykori bűnügy és a mostani gyújtogatás közötti szálak felderítésében Pendergast kezére játszik egy elveszettnek hitt Sherlock Holmes-novella kézirata. Ám miután Corrie számára egyre világosabban kirajzolódni látszanak a két gyilkosságsorozat közti kapcsolatok, az élete komolyan veszélybe kerül...

A Douglas Preston–Lincoln Child szerzőpáros Pendergast-sorozatának legújabb kötete nem csupán izgalmasan szövevényes krimi, de remek stílusérzékkel idézi meg a detektívtörténetek egyik legélesebb eszű alakját, Sherlock Holmest is, gazdagítva a regényt egy kiváló betétnovellával az angol nyomozóról.

Fehér tűz - könyvborító

Megjelenés: 2014. április 23.
ISBN: 978-963-643-538-7
Ár: 2990,- Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: keménytábla, védőborító
Terjedelem: 336 oldal


Debbie Macomber: Csillagos éj

Carrie Slayton, a fiatal és tehetséges újságírónő egy chicagói lap társasági rovatának munkatársa, ám a munkájával nem igazán elégedett, így hát elhatározza, hogy felmond. A főnöke azonban nem akarja elengedni, inkább egy igazán izgalmas feladattal bízza meg: készítsen interjút a titokzatos Finn Daltonnal, akinek a zord, ám mégis gyönyörű Alaszkáról szóló bestsellere a könyves toplisták élén áll, és rajongótábora egyre nő. 

Carrie feladatát azonban megnehezíti, hogy a férfi kerüli a nyilvánosságot, senki sem tudja, hol lakik, ráadásul egyetlen újságírónak sem ad interjút. Carrie kitartó kutatás után végül rátalál az íróra az alaszkai vadonban. A lányt teljesen elbűvöli a vidék szépsége és nem mellékesen a férfi személyisége is. Minden különbözőségük ellenére mély vonzalom alakul ki kettejük között, és Carrie-nek döntenie kell: ha megírja a cikket, elveszíti Finnt, ha viszont a szívére hallgat, le kell mondania a karrierről.

Debbie Macomber (Angyali segítség) hamisítatlan karácsonyi történetében két nagyon különböző életfelfogású ember egymásra találását, kapcsolatát meséli el a tőle megszokott lírai szenvedéllyel.

Csillagos éj - könyvborító

Megjelenés: 2014. április 22.
ISBN: 978-963-643-542-4 
Ár: 3600,- Ft
Formátum: 125×189 mm
Kötés: kartonált
Terjedelem: 256 oldal


Regényes történelem-sorozat

Sabine Ebert: A bába döntése

Christian lovag és felesége, a hányatott sorsú, különleges képességű bába és gyógyító, Marthe nem sokáig élvezhetik békés hétköznapjaikat a gyorsan gyarapodó "ezüstfalu" szeretett és tisztelt elöljáróiként. Barbarossa Frigyes császár és a nagy hatalmú szász–bajor herceg, Oroszlán Henrik viszonya olyannyira elmérgesedett, hogy a háború elkerülhetetlenné vált, így Christiannak és lovagjainak hadba kell vonulniuk. A férfi távollétében hűbéruruk, Otto, a meisseni őrgróf elsőszülött fiát, a zsarnok és kapzsi Albrechtet teszi meg a christiansdorfi vár urává, aki semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy bosszút álljon Christianon, és megszerezze a faluban bányászott ezüstöt. Vajon képes helytállni a csatában Christian és lovagcsapata? Sikerül Marthénak és a falubelieknek megvédeniük magukat Albrecht önkényével szemben? 

Sabine Ebert (A bába titka, A bába nyomában) Freiberg város megalakulását megörökítő, részben fiktív, részben történelmi tényeken alapuló regénysorozatának harmadik kötete izgalmas, hol romantikus, hol tragikus fordulatokban bővelkedik. A bába történetei folytatódnak...

A baba döntése - könyvborító

Megjelenés: 2014. április 7.
ISBN: 978-963-643-562-2 
Ár: 3900,- Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: keménytábla
Terjedelem: 536 oldal


Mary Nichols: A szökőkút

A festőtehetséggel megáldott egyetemista lány, Barbara fiatalon elveszíti az édesanyját, akinek a halálát sosem tudja teljesen feldolgozni. Épp a szemeszter végi szünidőt tölti barátaival, amikor rádöbben, hogy özvegy édesapja egy nála jóval fiatalabb nő mellett keresi a boldogságot. Mindenáron szabadulna a fojtogató légkörből, így kapóra jön neki George, a feltörekvő iparos házassági ajánlata. De vajon jól döntött, amikor igent mondott a frigyre? Erkölcsös-e elfogadnia férjétől az anyagi biztonságot, ha tisztában van azzal, hogy a férfi közben becstelenül érvényesül? Helyesen teszi-e, ha nem utasítja vissza a közeledését, holott tudja, hogy hites ura a testi élvezetek terén mással is meglehetősen bőkezű? És legfőképp: maradjon-e George mellett, ha a férfinak a házasság csupán eszköz céljai elérésében?

Barbara fuldoklik a magányban, gyermekei és a festészet jelentik számára az egyedüli menedéket. Hősiesen küzd a házasságáért, hogy elfojtsa a benne erősödő balsejtelmet: talán nem is élete nagy szerelméhez ment feleségül. Az őt emésztő kételyekre végül egy tragikus kimenetelű esemény adja meg a választ. 

Mary Nichols (Az ékszer, Lány a tengerparton), a történelmi romantika mestere megindító történetében egy angliai család életét eleveníti meg az első világháborút követő évekből, ötvözve a romantikus lányregény és a keserű fejlődéstörténet jellemzőit.

A szökőkút

Megjelenés: 2014. április 10.
ISBN: 978-963-643-552-3 
Ár: 3800,- Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: keménytábla
Terjedelem: 344 oldal

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés