bezár
 

irodalom

2014. 04. 05.
A Tarandus Kiadó újdonságai és programja a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tarandus Kiadó könyvújdonságai és programja a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Andrea Maria Schenkel: Macska és kölyke

Johann Zauner élete sosem volt könnyű: az első világháború, a kemény napszámos munka, a házasság a sokáig gyermektelen Thereszel, majd a kicsi kora óta önfejű Afra felnevelése mind kemény próbatétel volt. Csak a hit jelentett számára kapaszkodót. Amikor azonban a templomban kiállt a hite mellett, és kimondta, amit a náci hatalomról gondolt, letartóztatták. Szabadulása után hallgatag, magának való lett. Akkor is hallgat, amikor Afra terhesen tér vissza a szülői házba. Albert születése után azonban apa és lánya között egyre gyakoribbá válnak a viták. Aztán egy nap Afrát meggyilkolják...

Macska és kölyke - könyvborító
 
Nicol Ljubić: Bonaca

Robert történészdiák Berlinben, akit soha nem foglalkoztatott horvát származása, mígnem egy nap találkozik a szerb Anával. Egymásba szeretnek, az idill azonban nem tart sokáig. Ana apját azzal vádolják, hogy részt vett szerbiai muszlim családok meggyilkolásában. Robert a hágai bíróságra utazik, hogy nyomon kövesse a büntetőpert – és hogy választ kapjon a kérdéseire: Šimić tényleg elkövette-e ezt az ördögi bűntettet? Hogyan férhet össze ez az aljas tett az imádott apa és elismert Shakespeare-kutató alakjával? És ami ennél sokkal lényegesebb: Vajon a szülők bűnei átszállnak-e a következő generációra? És legyűrhetik-e a múlt terhei a szerelmet?

Bonaca
 
Patrick Modiano: A Kis Bizsu

Thérèse megpillant a párizsi metróban egy sárga kabátos nőt, aki különös módon hasonlít évek óta eltűntnek hitt anyjára. A nyomába ered, közben fölidézi a múltját, s igyekszik megválaszolni a nyitva maradt kérdéseket: Mi volt hazugság, és mi igaz? Az anyja valóban meghalt-e Marokkóban, ahogyan azt eddig tudta, vagy mindvégig itt élt Párizsban, s csak karrierje miatt hagyta el lányát? Ki volt az anyja tulajdonképpen, és kivé lett ő maga? Jóvá tudja-e tenni a múlt hibáit? A lány igyekszik eligazodni az emlékezetében megmaradt nevek és helyszínek kavalkádjában, s kikapaszkodni múltja sötét árnyai közül.
 
A Kis Bizsu - könyvborító

David Wagner: Élet


A halálos betegségben szenvedő fiatalemberrel közlik, hogy megvan számára a megfelelő donorszerv. A transzplantációról és előtörténetéről szól ez a könyv: az író hallgatja betegtársai történeteit, miközben türelmesen, néha türelmetlenül várja a gyógyulást, kalandozik az emlékek és álmok világában, kutatja, kiket szeretett, kikért érdemes tovább élnie, ki lehetett az, aki meghalt, hogy ő élhessen. David Wagner megrendítő, elgondolkodtató könyve pátosz és stilisztikai bravúrok nélkül, egyszerűen, pontosan és sajátos humorral szól életről és halálról, a lét nagy kérdéseiről.

Élet - könyvborító

Program címe: Nemzetközi könyvsikerek


Időpontja: 2014.04.25. 16.00 óra
Helyszíne: Hess András terem B épület


Antall István beszélget a Tarandus Kiadó újdonságainak fordítóival  Rőhrig Eszterrel (A Kis Bizsu) , Sándorfi Edinával (Bonaca), Bosnyák Viktóriával (Macska és kölyke) és Balla Judittal (Élet).

Ezután a fordító, Sándorfi Edina beszélget a  Bonaca című könyv írójával Nicol Ljubićcsal.

A beszélgetés után 17.00 órától Nicol Ljubić dedikál a B39-es standnál.

plakát
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés