bezár
 

irodalom

2014. 04. 05.
Az Antall József Tudásközpont a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Antall József Tudásközpont újdonságai és programja a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Henry Kissinger Kínáról című memoárja az Antall József Tudásközpont gondozásában jelent meg a magyar közönség számára. A kötetről és Zbigniew Brzezinski Stratégiai vízió című elemzéséről április 25-én, pénteken délután lesz kerekasztal-beszélgetés a Millenárison.
 
Henry Kissinger: Kínáról

Kínáról - könyvborító


Henry Kissinger az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere volt Richard Nixon és Gerald Ford elnöksége alatt. A huszadik század legbefolyásosabb politikai tanácsadójaként meghatározó szereplője volt Amerika és Kína 1971-es kapcsolatfelvételének, mely alapjaiban változtatta meg a nemzetközi rendet, s napjaink világpolitikájára is hatással van. A Kínáról erről a történelmi folyamatról szól két szemszögből: Kissinger műve egyszerre történelmi elemzés és személyes visszaemlékezés. A könyv rávilágít arra, hogy a Kína és a nyugat közti kulturális különbségek hogyan nyújtanak magyarázatot az elmúlt évszázadok számos konfliktusára. Ugyanakkor Kissinger a kínai politikáról első kézből szerzett tapasztalatait is megosztja, hiszen több mint ötven kínai útja során a kínai vezetők számos generációját alkalma volt megismerni.

Memoárja révén nemcsak a hidegháború, a kínai diplomácia és az amerikai realpolitik mozgatórugóit értheti meg jobban az olvasó, hanem betekintést nyerhet a korszak irányadó politikusainak látásmódjába, hátterébe és személyes találkozóiba is.

"A szerző nagyon alaposan tanulmányozta a távol-keleti ország történelmét, s egyik alaptétele, hogy Kínát meg kell érteni, s ehhez a kínai hagyományokat, gondolkodásmódot is el kell sajátítani." (Kossuth Rádió)

"Kissinger könyvének ez az egyik legnagyobb erőssége: úgy érezzük, mintha mi is ott ülnénk az asztalnál, ahol Mao Ce-tung és Teng Hsziao-ping, illetve a másik oldalon Nixon, Ford, Carter vagy éppen az idősebb Bush elnök tárgyalja a világ jövőjét." (honvedelem.hu)
B38-as stand, 5500 Ft
 
Amerika és Kína a változó világrendben: kerekasztal Kissinger és Brzezinski frissen megjelent könyveiről

2014. április 25. péntek, 16:30
Millenáris D épület, Lázár Ervin terem

 
Résztvevők:
Dr. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő
Dr. Salát Gergely, sinológus
Dr. Matura Tamás, Kína-szakértő
Moderátor: Bakos Piroska, újságíró
 
A rendezvényen nyolc ajándékkötetet sorsolunk ki az alábbi nyereményjáték résztvevői közt:
http://www.ajtk.hu/hu/nyeremenyjatek

Kissinger plakát
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés