bezár
 

irodalom

2014. 04. 04.
Az Alexandra Kiadó könyvújdonsága - verseskötet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Alexandra Kiadónál a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő verseskötet

prae.hu

Páskándi Géza: Páskándi Géza válogatott művei 3.
Versek


135x200 mm, 248 oldal, ára: 3.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.


"Páskándi Géza munkássága, különösképpen drámaírása, drámaírói életműve nemcsak a modern magyar irodalom külön fejezete, hanem [...] az egész európai modernségnek és főként a kelet-közép-európai drámaművészetnek is az egyik kiemelkedően jelentős alkotása. A Páskándi-féle abszurd vagy abszurdoid dráma szervesen függ össze a Mrożek, Havel, Różewicz, Örkény és mások nevével fémjelezhető kelet-európai abszurd vagy groteszk színház folyamataival és fejleményeivel, de szerteágazó vonatkozásai révén ennek a jellegzetes drámatípusnak nemcsak példája, képviselője, hanem - összetettsége és sokszínűsége folytán - sok tekintetben kezdeményezője, szuverén megújítója és öntörvényű képletteremtője is egyben." (Bertha Zoltán)

Páskándi sok műfajú író, életművét egyaránt meghatározzák a magyar kultúra költői tradíciói és az avantgárd formákkal, groteszk és abszurd látásmóddal való merész kísérletezés. A drámairodalom mellett költészetében, novelláiban, regényeiben és esszéiben egyaránt öntörvényű világot teremtett, de sokoldalú tehetsége megmutatkozott a gyermekirodalomban, publicisztikában, valamint számos film- és televíziós forgatókönyvében is. Ennek a műfaji sokszínűségnek a jegyében szeretnénk kiegészíteni a válogatott művek sorozatának prózai műveket és drámákat tartalmazó két kötetét Páskándi Géza válogatott verseinek gyűjteményével.

Páskándi Géza válogatott művei III. - könyvborító
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés