bezár
 

irodalom

2014. 04. 04.
Az Alexandra Kiadó könyvújdonságai - regények és ismeretterjesztő kötet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Alexandra Kiadócsoportnál a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő regények, illetve ismeretterjesztő kötet

prae.hu

Regények:

Bruce Machart: A múlt sebei

A múlt sebei - könyvborító

145x215 mm, 320 oldal, ára: 3.699,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.


Megjelenésének évében, 2010-ben a Barnes & Noble, az Amazon.com és a The Wall Street Journal is beválogatta az év legjobb tíz könyve közé, s a The New York Times szerkesztői is beválasztották az általuk ajánlott kötetek sorába. Jelölték az amerikai független könyvkereskedők díjára és a PEN/USA Irodalmi Díjra is.

"És a vér csak egyre folyt. Fölnyergelte a lovát, és a felhőtlen éjszakában megborzongva vágtatott a Janek-tanya felé Ednáért, a bábáért. Mire visszaértek, Klara szeme nyitva volt, de csillogásából megértették, hogy már nem lát vele. Ajka hangtalanul mozgott, úgy mondott utolsó imát a gyermek világrajöveteléért vagy saját lelke maradásáért, ki tudja.

A csecsemő, negyedik fiuk, vértől iszamósan, alvadtvér-foltokkal a testén érkezett meg, mintha a húsból tépték volna ki, nem rendesen született volna.
"

Így jön világra Karel Skala a 19. század végén az amerikai vadnyugaton, s ugyanazon a napon így veszíti el anyját és apját is: hiszen Vaclav Skala érzelmileg belerokkan felesége halálába. A megtört, érzéketlen ember egy rideg, farkastörvények által uralt világban nevel négy szilaj, kíméletlen fiút, s csak a földbirtok gyarapodása érdekli, semmi más.

Karel már gyermekkorától fogva olyan tehetségesen lovagol, hogy apja versenyeken indítja, így nyer el hektárszám földeket a szomszédoktól. A tét azon a futamon a legnagyobb, melyen Karel egy nagy hatalmú spanyol földbirtokos lánya ellen versenyez. Apja vagyona, bátyjainak jövője és a saját sorsa forog kockán. Nem szólva arról, hogy ezen a napon végzetesen beleszeret ellenfelébe, a gyönyörű Gracielába.

Tizennégy évvel később a történtek még mindig fájdalmasan feszülnek Karel és a bátyjai közt. Túl lehet-e jutni a múlt sérelmein, létezik-e gyógyír a lélek sebeire?

A The New York Times újságírója szerint a regényt olvasva olyan, mintha Cormac McCarthy nem vénnek való vidékén járnánk, de a Skala család története a Folyó szeli kettét és a Szenvedélyek viharábant is joggal juttathatja eszünkbe.

A Könyvjelző magazin 2014. márciusi számában megjelent cikk:http://img.alexandra.hu/images/machart.pdf

Olvasson bele: 
http://img.alexandra.hu/images/beleolvaso_mult_sebei.pdf


Saskia Sarginson: Ikrek

Ikrek - könyvborító

135x210 mm, 344 oldal, ára: 3.699,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.


Isolte és Viola ikrek. Gyermekkorukban elválaszthatatlanok voltak, felnőttként mégis nagyon különböznek egymástól: Isolte sikeres újságíró egy divatmagazinnál, Londonban él, a barátja fotós; Viola pedig eltökélt boldogtalanságában az egész életét beárnyékoló táplálkozási zavarral küzd.

Mi történt oly sok évvel ezelőtt, ami ilyen messze ágazó ösvényekre terelte az ikrek életét? Miközben mindketten elkezdik felfejteni annak a réges-régi, félig elfeledett nyárnak a tovagyűrűző tragédiáit, a múlt rémisztő titkai visszatérnek és azzal fenyegetnek, hogy ellehetetlenítik az életüket...

Mágikus tájak, vadregényes gyermekkori kalandok és egy szörnyűség, amely fokozatosan lopózik elő a múlt árnyai közül. Az Ikrek részben szerelmi történet, részben lélektani feszültséggel teli krimi.

Olvasson bele: 
http://img.alexandra.hu/images/saskia_ikrek_kisfuzet.pdf



Könyvbemutató:

2014. április 3., csütörtök 18 óra - Alexandra Pódium, Nyugati tér

A kötetről Almási Kitti klinikai szakpszichológussal Vasvári Judit újságíró, a Life.hu szerkesztője beszélget.

Ismeretterjesztő könyv:

John Medina: Agyunk csodás titkai 

A munkahelyi, otthoni, iskolai túlélés és tündöklés 12 alapelve

New York Times Bestseller-sorozat

Agyunk csodás titkai - könyvborító

155x230 mm, 272 oldal, ára: 3.299,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014. 


Az emberek többsége nem is sejti, mi történik valójában az agyában. Pedig a kutatók olyan felfedezéseket tettek, amelyeket minden vállalatigazgatónak, menedzsernek, szülőnek, tanárnak, tanulónak ismernie kellene, hogy jobban ki tudja használni a saját szellemi képességeit.

Hogyan tanulunk? Milyen hatással van valójában az alvás és a stressz az agyunkra? Miért nem tud az agyunk egyszerre több feladatot végrehajtani úgy, hogy mindegyikre maximálisan odafigyel? Miért felejtünk el olyan könnyen új információkat, és miért rendkívül fontos az ismétlés? Miért tér el a nők agya a férfiakétól?

Dr. John Medina, molekuláris fejlődésbiológus könyvében elénk tárja az agy működésének kutatók által bizonyított 12 szabályát, majd újszerű ötleteket, praktikus tanácsokat ad ahhoz, hogyan javíthatunk tanítási- és munkamódszereinken. Megtudhatjuk például, hogy:
- A testmozgás élénkíti az agyat
- Minden agy áramkörei másképp huzalozottak
- Született felfedezők vagyunk
- Az emlékeink képlékenyek, és könnyen átalakulnak
- Az alvás szorosan összefügg az agyi teljesítőképességeinkkel
- A látás felülmúlja az összes többi érzékszervet
- A stresszes agy nem képes ugyanúgy tanulni

Mire letesszük a könyvet tudni fogjuk, hogyan is működik az agyunk valójában, és miképpen hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.
Dr. John Medina molekuláris fejlődésbiológus, egyetemi tanár és kutatási tanácsadó, területének egyik legelismertebb szakembere. 

A Könyvjelző magazin 2014. márciusi számában megjelent cikk:
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés