bezár
 

irodalom

2014. 04. 04.
Az Athenaeum Kiadó könyvfesztiválos újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Athenaeum Kiadó könyvújdonságai a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Vivien Shotwell: Mozart múzsája

Megható és felkavaró, akár Mozart zenéje

Mozart múzsája - könyvborító

Elsöprő szerelmem és pontos korrajz az operaszínpadok kevéssé ismert világáról. A Mozart múzsája két különleges csillag találkozását és rövid együttállását örökíti meg. A világ legnagyobb zeneszerzője és a fiatal szoprán története időtlen, felkavaró és megható egyszerre, akár Mozart zenéje.

Történet:

London az 1700-as évek végén. Egy fiatal lány titokban énekórákat vesz egy híres kasztrálttól. Miután felvértezte magát tudással, hátrahagyja a biztonságot jelentő otthont, hogy Velence és Nápoly színpadain versenyre keljen a kor legjobbjaival. Tizenhat évesen részegítő világba csöppen; nemesek és méregkeverők közé, ahol a hírnév és gazdagság együtt jár, de nagy árat kell fizetni érte. Anna a szerelmi csalódásba is hamar belekóstol.

Pár év múlva a zseniális szoprán híre eljut Bécsig, a császár udvarába. Itt találkozik az egykori csodagyerek Mozarttal, akiben intelligenciában és tehetségben is párjára lel. Minthogy a konvenciók és friss házasságaik mindkettőjüket kötik, nyíltan nem közeledhetnek egymás felé. Ahogy magánéletük fokozatosan megromlik, Anna és Mozart egyre inkább egymásban találják meg a fényt, az inspirációt, a boldogságot...de vajon meddig mehet el egy nő abban a világban, amelyet férfiak kottáznak?

A szerzőről:

Vivien Shotwell előbb a Yale School of Music klasszikus opera tanszékén, majd az Iowa-i Szépíró kurzus növendékeként végzett. Egyik első vizsgadarabja a Non temer, amato bene című ária volt, amelyet Mozart a fiatal és gyönyörű szopránnak, Anna Storace-nak írt. Vivien ekkor határozta el, hogy megírja kettőjük történetét. A Mozart múzsája az első regénye, mely tíz nyelven jelent meg. A szerző rendszeresen fellép a világ operaszínpadain.
 
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Hinni kell a szeretet megváltó erejében

A szerelem kézikönyve - könyvborító

A romantikus, sokszor torokszorító és fergetegesen humoros regény Cecelia Ahern eddigi legjobbja, valódi életigenlő könyv azoknak, akik hisznek a szeretet megváltó erejében.  

Történet:

Mit tennél, ha a sors őrangyalnak rendelt volna valaki mellé? Mit tennél, ha két hét alatt kellene bebizonyítanod neki, hogy az élet szép? Megtanítani a szerelemre – és az élet szeretetére.

Adam Basil és Christine Rose a sors kegye által különös helyzetben találkoznak, és ez a találkozás mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Adam éppen egy dublini híd pereméről készül a mélybe ugrani, mikor a lány arra téved. Christine megpróbálja lebeszélni az öngyilkosságról, végső elkeseredésében alkut köt vele; a férfi 35-ik születésnapja előtt a lány bebizonyítja, hogy az élet szép és élni érdemes.

Christine veszélyes úton vezeti Adam-ot, fogy az idő, és a romantikus esték, vad kicsapongások és a rég elfeledett vagy feladott álmok megvalósulása egyre közelebb hozza őket egymáshoz. Christine úgy érzi, Adam nem csak az újra megtalált életkedvből merít energiát, hanem a szerelemből is...

A szerzőről:

Cecelia Ahern alig huszonhárom éves volt, amikor az Utóirat: Szeretlek megjelent, és nyomban világsiker lett. Azóta több mint negyven országban adták ki, és a könyv alapján készült film is nézők millióit vonzotta a mozikba. A szerelem kézikönyve az érzékeny női regények rajongóinak új kedvence, megindító, felemelő, lélekhez szóló történet.
 
Peter Stjernström: A világ legjobb könyve

Egy könyvsiker a sikerkönyvről

A világ legjobb könyve

A világ legjobb könyve szerethetően szemtelen humorral mesél emberi gyarlóságról, a múzsa csókjáról, vagy annak hiányáról, futószalagon gyártott sikerkönyvekről, eredendő bűnről, egy tökéletesnek hitt országról, kiszámítható médiáról és trendi gyógyszerfüggőségről. A svédek új fenegyereke jókora gyomrost ad íróknak, írójelölteknek, a könyvszakmának, és mindenkinek, aki olvas.

Történet:

Titus alkoholista. Mellesleg befutott író. Sikeres, de a siker nem izgatja, a díjak nem érdeklik, józanul még képes lenne jót írni, de ritkán józan. Unja az egészet. A jóképű és fiatal Eddie ellenben igazi irodalmi rocksztár. Szerelmes költeményeit zabálják a nők, már csak egy hajszál választja el attól, hogy ő legyen a messzi észak legkiemelkedőbb írója.

Titus és Eddie jól berúgnak. És ha már berúgtak, fogadást kötnek; egyikük megírja a világ legjobb könyvét, azt a könyvet, amiben minden benne van. Ami az összes sikerlistán első tud lenni, legyen az thriller, szakácskönyv, népszerű pszichológia, romantikus regény, stb. Így a világon mindenki az ő könyvét olvashatná. Az izgalmas fogadás véresen komoly fordulatot vesz, ahogy a két író újabb és újabb trükköket vet be, hogy övé legyen a trófea. Ki ér célba előbb? Meg lehet írni a világ legjobb könyvét? És ha egyszer megírták, el lehet olvasni?

A szerzőről:

Peter Stjernström az abszurd humor és az önfeledt szórakoztatás nagymestere, Jonas Jonasson méltó utóda a svéd irodalomban. Miután otthagyta a számára kiüresedett és unalmas pénzvilágot, Stjernström 2003-óta főfoglalkozású író. Saját bevallása szerint azokhoz szól, akik szeretik a fordulatos sztorikat, és még tudnak mosolyogni. A világ legjobb könyve immár 8 országban siker.
 
Tom Wolfe: Vérzivatar

Az új Amerika nagyregénye.
 
Vérzivatar - könyvborító

Miami. Kemény hely. Egy kubai polgármester. Egy fekete rendőrkapitány, egy bevállalós riporter és a Miami Herald félénk újságírója, egy szexmániás fehér pszichiáter és az ő szépséges latin nővérkéje, egy pornó-függő milliárdos, és persze a "gyűjtők", akik percek alatt képesek pár milliót elverni kortárs képzőművészetre. Fekete dílerek, kubai zsaruk, orosz szexturisták és amcsi előkelőségek. Felpörgetve, összerázva, és az utolsó cseppig ránk öntve. Ez Tom Wolfe új regénye.
 
A szerzőről:

Tom Wolfe 1932-ben született New Yorkban. A Yale Egyetemen doktorált, majd különféle újságoknak és magazinoknak írt. A hatvanas években feltűnő "új zsurnalisztika" egyik elméleti megalapozója és jelentős képviselője. Egyéni szóalkotásokkal, stilizált nyelvezettel, de metsző pontossággal tudósít Amerika új társadalmi jelenségeiről, amelyeket az európai olvasó is mindinkább megtapasztalhat. Társadalmi-kulturális érdeklődése a mai napig töretlen, a nagyregény műfaját dickensi érzékkel újítja meg.
 
Salla Simukka: Vérvörös

Itt a 40 országot letaroló finn sikersorozat, a Hófehér-trilógia első része.

Történet:

A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jegesmedve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig... Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.

A szerzőről:

Salla Simukka az immár 40 országban kiadásra váró Hófehér-trilógia finn írónője. A trilógia hősnője Lumikki Andersson, akár Lisbeth Salander A tetovált lányból, céltudatos és titokzatos, vad, sérülékeny és magának való egyszerre. Simukka amellett, hogy ifjúsági könyvek szerzője, elismert fordító és forgatókönyvíró, egy fiataloknak szóló irodalmi folyóirat szerkesztője. 2013-ben elnyerte a legjobb finn ifjúsági regénynek járó neves Topelius-díjat.
 
Owen Laukkanen: Profi munka

Viccnek indult, halálos csapda lett belőle.

Profi munka - könyvborító

Történet:


Négyen voltak. Az egyetemen ismerkedtek meg, egyszerre diplomáztak, együtt tervezgették a jövőt. Egy nap azon viccelődtek, hogy talán emberrablásból kéne megélniük. A terv hamar készen állt – gyors, hatékony, kis kockázattal jár és sok pénzt hoz. A sors a kezükre játszott, és a tökéletes bűntény két éven át működött. Tudták, csak egyetlen egyszer lehet hibázni, ha rossz alanyt választanak, mindennek vége.

Most két csoport van a nyomukban, mindkettőt jobb lett volna messze elkerülni. Kirk Stevens a sokat látott nyomozó és a dögös Carla Windermere FBI ügynök éppen úgy őket üldözi, mint a rettegett bűnbanda. A hajsza Miamitól Detroit-ig tart, egyre hevesebbek az összecsapások, egyre több az áldozat, és csak abból lehet vérbeli profi, aki mindent egy lapra tesz fel.

Owen Laukkanen krimije valódi adrenalin-pumpa, az elmúlt évek 100 legjobb krimijének egyike a neves Kirkus Review szerint. 

Vérbeli thriller a javából. Steve Berry

Hús-vér karakterek és kőkemény akció, csak ajánlani tudom. Lee Child

Hátborzongató. Jonathan Kellerman
 
A szerzőről:

Owen Laukkanen a British Columbia-i Egyetemen működő íróképzés növendékeként végzett. Mielőtt a Profi munka nemzetközi bestseller lett, három évig pókerbajnokságokat közvetített. Jelenleg Vancouverben él és a nagysikerű Stevens és Windermere krimisorozat negyedik részét írja.
 
Dr. David B. Agus: A hosszú élet receptje

Útmutató egy hosszú és tartalmas élethez

A hosszú élet receptje - könyvborító

Nemcsak a betegeknek, de a ma még tökéletes egészségnek örvendőknek is fontos, hogy jól éljenek. Hogy mi is a hosszú és tartalmas élet képlete, arra keresi a választ ez a könyv.

Vajon az egészséges életmód; a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás és mértékletesség az élvezetek terén szükséges és elégséges feltételei annak, hogy sokáig és jól éljünk, vagy tényleg "a fejben dől el minden"? Dr. Agus szerint a megoldás a napi szokások helyes kialakításában rejlik. Akinek nincs ideje végigböngészni előző A betegségek kora lejárt című bestsellerét, az most megtudhatja a titkot ebből a kis könyvből, sőt, még többet is.    

Szükség van influenza elleni oltásra? Mindenkinek jót tesz a diéta? Melyek az aszpirin áldásos vagy éppen átkos mellékhatásai? Dr. Agus közérthető magyarázattal szolgál a legkülönfélébb hétköznapinak tűnő, ám annál fontosabb kérdéseinkre, miközben mindenki számára könnyen elérhető életmód változtatásokat ajánl a tudomány legújabb kutatásaira alapozva.

A szerzőről:
 
Dr. David B. Agus amerikai orvos, a rákgyógyítás nemzetközileg elismert szakértője, az egyénre szabott gyógyításban bevezetett új eljárásaival vált ismertté. A Navigenics, az Oncology.com, valamint a Los Angeles-i Applied Proteomics társalapítója. A Világgazdasági Fórum genetikáért felelős tanácsának elnöke; jelenleg a Dél-kaliforniai Egyetemen tanít. 2009-ben elnyerte a Geoffrey Beene Alapítvány "a tudomány rocksztárja" díját. Kaliforniában él feleségével és két gyermekével. Előző könyve A betegségek kora lejárt nemzetközi bestseller volt.
 
Sztaniszlav Belkovszkij: Putyin, az ember, aki nem létezett.

Sztanyiszlav Belkovszkij hazájának egyik legismertebb politikai elemzője, aki az elmúlt években számos magasrangú politikus tanácsadója volt. Könyve, az érintett kényes témák, kritikus hangvétele és vitatható álláspontja miatt ez idő szerint nem jelenhet meg Oroszországban, míg a világ számos más pontján a magyar kiadással egyidőben kerül az olvasókhoz. A legtöbb Putyin életrajzzal ellentétben, Belkovszkij nem kizárólag Putyint, a politikust, de a megkövült álarc mögött megbújó magánembert is megmutatja, aki nélkül a szerző szerint nem érthetjük meg Oroszország jelenét.

Putyin, az ember

(Részlet a könyvből)

E könyv azért született, hogy lerombolja a Vlagyimir Putyinról szóló legmegrögzöttebb és legkárosabb mítoszokat, és leplezetlenül bemutassa Vlagyimir Vlagyimirovicsot olyannak, amilyen.
            Szeretném, és remélem sikerül is bebizonyítanom a következőket:

            – Putyin sosem teljesített hírszerzőként szolgálatot.
            – Putyin nem más, mint Borisz Jelcin hamisítatlan és hű örököse.
            – Putyin üzletember, és az üzlet barátja.
            – A Jelcin-korszak oligarchái Putyin alatt még erősebbé és gazdagabbá váltak.
            – Putyin nem szereti a hatalmat, csak ami vele jár.
            – Putyin szovjetellenes.
            – Putyin szerint az orosz ember álmodozó és nem tevékeny.
            – Putyin sosem indított el egyetlen csecsen háborút sem.
            – Putyin bizonytalan szexualitással bíró, nemi értelemben magányos hős.   
            – Putyin idealista és a halogatás nagymestere.
            – Putyintól bármit lehet várni, csak radikális reformokat nem.
            – Putyin egész életében apát és fiút keres magának.
            – Putyin az egész nagy orosz irodalom "kisember hőse".
            – Soha az orosz trónon nem ült még ennyire alkalmas és hasznos ember Európa számára, mint Putyin.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés