bezár
 

gyerek

2014. 04. 03.
Kézfejre festett állatvilág – Guido Daniele az Állati hetek vendége az Allee-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először látogatott Magyarországra Guido Daniele nemzetközi hírű művész az Allee Bevásárlóközpont meghívására. 2014. április 3-4-5-én személyesen mutatja be festési technikáját és készít a nagyközönség előtt állatfestményeket emberi kézfejekre. Az április 19-ig tartó Állati heteken emellett játékos kutya-gyerek kommunikációs tréningek és a Fővárosi Állat- és Növénykert programjai várják az érdklődőket, a Facebookon szavazók pedig arról dönthetnek, melyik állatot fogadja örökbe a Bevásárlóközpont.

prae.hu

Az Allee Bevásárlóközpont nagyszabású kampányt indított, melynek középpontjába az ezerarcú állatvilágot állította. Az Állati hetek rendezvénysorozat részeként 2014. április 1-19. között Guido Daniele kézre festett képeiből látványos kiállítás nyílt. A Milánóban alkotó művész – nagy nemzetközi érdeklődést kiváltva – a testfestészet technikájával készít állatképeket (Handimals). A művész – Magyarországon először – 2014. április 3-4-5-én személyesen mutatja be ezt a különleges technikát, és készít a nagyközönség előtt állatfestményeket emberi kézfejekre az Allee Bevásárlóközpontban. Április 3-án Tatár Csilla televíziós műsorvezető kézfején mutatta be művészetét. Április 5-én, szombaton 14 órától Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó kézfejére is különleges műalkotást készít a mester.

A rendezvénysorozat részeként 2014. április 10-11-12-én egyedülálló, játékos kutya-gyerek kommunikációs tréningek várják a legkisebbeket, ahol Halász Árpád mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, kutyatréner és csapata (Kutya Barátok Sport Egyesülete) mutatja be az általa kidolgozott hatásos módszert kutyatámadások ellen. Az elmúlt hat évben már közel húszezer gyermek sajátította el a tréning nyújtotta gyakorlati ismereteket. Azokon a településeken, ahová rendszeresen visszajár a megismételni a programot, a statisztikai adatok alapján 60-70%-kal csökkent a gyerekeket érintő kutyás balesetek száma.

Az Állati hetek eseménysorozat ideje alatt az Allee Facebook oldalán szavazni lehet a Fővárosi Állat- és Növénykert 3 különleges lakójára. A legtöbb szavazatot gyűjtő állatot az Allee Bevásárlóközpont örökbe fogadja. A választást az állatokról készült mini portréfilmek segítik.

Itt találják Akin, Tina és Norbi bemutatkozó filmjeit és tudnak szavazni:
https://www.facebook.com/AlleeBevasarlokozpont/app_1433733570202396

A Fővárosi Állat- és Növénykert 2014. április 17-19-én többször érdekes állatbemutatókkal és a Madármentők Alapítványának bemutatkozó kitelepülésével lesz jelen. 

A kiállítás és a rendezvények ingyenesen látogathatók.

Információ:
http://allee.hu/esemenyek/allati_hetek_az_allee-ban
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés