bezár
 

gyerek

2014. 04. 03.
Fesztivál, pályázat és külföldi szereplések: a Magyar Képregény Szövetség hírei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megalakult a Magyar Képregény Szövetség civil társaság, májusban a Képes Kiadó szervezésében megrendezik a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált a Dürer kertben, a Libri Kiadó és a Képregény Szövetség közös pályázatot hirdet képregényötletek bemutatására, megjelentetés céljából – az MKSZ friss hírei.

prae.hu

Megalakult a Magyar Képregény Szövetség civil társaság

2014. február 13-án 10 fő jelenlétével megalakult az MKSZ civil társaság, amelynek ügyvivői Bayer Antal, Fritz Zoltán és Vass Róbert lettek. 

A megújulás jegyében ezentúl ezen az oldalon találtó meg minden információ a Magyar Képregény Szövetségről, a tavaszi képregényfesztiválról és az Alfabéta-díjról:
http://www.kilencedik.hu/mksz/

A legfrissebb híreket a Szövetség blogján olvashatják az érdeklődők:
http://kepregeny.blog.hu/

Valamint megtlálható a szervezet a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarkepregenyszovetseg

 
Idén is megrendezik a tavaszi képregényfesztivált

2014. május 18-án a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál régi-új helyszínen, a Dürer kertben vár minden olyan képregényest, akit érdekel, milyen új képregények láttak napvilágot az elmúlt évben, aki kíváncsi az Alfabéta-díjakat kiérdemlő idei legjobb alkotókra és az elmúlt év legemlékezetesebb teljesítményét nyújtó képregényest honoráló Korcsmáros Pál-díj díjazottjára.

Számítanak mindazokra, akik örömmel hallgatnak beszélgetéseket, és szívesen találkoznak a fesztiválon díszvendégként szereplő Franciaországból, illetve Svájcból, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból és Romániából érkező alkotókkal és előadókkal, vagy csak élvezik a szokásos képregényes forgatagot, és egy-egy lézerkard suhintása közben a legjobb magyar és külföldi képregényeket szeretnék felfedezni.

A fesztivál hivatalos főszervezője a Képes Kiadó, támogatója a Francia Intézet.

 
Pályázat

A Magyar Képregény Szövetség és a Libri kiadó pályázatot hirdet eredeti képregényötletek bemutatására, megjelentetés céljából.

A határidőre beérkezett pályaművekből az MKSZ és a Libri által delegált zsűri kiválasztja a legjobb ötöt, amelyeket a szerzőik élőben mutathatnak be a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál keretében, 2014. május 18-án.

A pályázathoz minden információt megtalálható itt:
http://kepregeny.blog.hu/2014/03/14/artcomix_2014_kepregenypalyazat

A pályázat leadási határideje:
2014. április 30.
 

Külföldi meghívások 
 
Nagy megtiszteltetés érte a magyar képregényt: meghívást kapott a Szövetség az athéni Comicdom-Con fesztiválra, ahol Fritz Zoltán rajzoló, ügyvivő és Zsigó Bianka kiállításszervező képviseli az MKSZ-t április 4. és 6. között.

Részletek: 
http://kepregeny.blog.hu/2014/03/31/magyarok_az_atheni_comicdom-con_kepregenyfesztivalon
 
Tizenkét magyar alkotó munkái szerepelnek annak a kiállításnak az anyagában, amelyet Kanadában, a 27. Québec-i Képregényfesztiválhoz kapcsolódóan lehet megtekinteni március 31. és április 20. között.

Részletek:
http://kepregeny.blog.hu/2014/03/31/magyar_kepregenykiallitas_a_quebec-i_fesztivalon
 
Megérkezett Magyarországra a ComiXconnection nemzetközi képregény vándorkiállítás, amely mai horvát, szerb, szlovén, román és magyar alkotók munkáit mutatja be. Első hazai állomása a pécsi Nick-udvar, ahol április 4. és május 5. tekinthetők meg a képregények. A beválogatott magyar alkotók Baranyai András, Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Fritz Zoltán, Gróf Balázs, Lanczinger Mátyás, Stark Attila és Vidák Zsolt.

A teljes lista itt található: 
http://comixconnection.eu/artists/

A pécsi kiállítás Facebook-oldala: 
https://www.facebook.com/events/1401305863474909/
 

Forrás:
Magyar Képregény Szövetség hírlevele
http://www.kilencedik.hu/magyar-kepregeny-szovetseg/
https://www.facebook.com/magyarkepregenyszovetseg

 
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés