bezár
 

gyerek

2013. 12. 12.
Cidrimókus és a többiek - Játék Tessloff-könyvekért
Beküldési határidő: 2013. december 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új szelek fújnak a Tessloff Babilon Kiadónál. A megszokott ismeretterjesztő és fejlesztő sorozatok mellett immár mesekönyveket is találunk a kiadó színes kínálatában. Játssz és nyerj könyvcsomagot!
Az alábbi három kérdésre várjuk a helyes válaszok betűjelét e-mailben a prae.hu.jatek@gmail.com címre. A tárgy mezőbe írd be: TESSLOFF

A levélben add meg neved és telefonszámod, hogy biztosan sikerüljön értesítenünk, ha nyertél. A beküldési határidő 2013. december 18. A helyes választ beküldők közül három nyertes sorsolunk ki, akik a játékban szereplő három (kisiskolásoknak szóló) könyvet is odatehetik a karácsonyfa alá.

Cidrimókus (Mélanie Watt)
Senki sem annyira óvatos, mint Mélanie Watt mesekönyvének a főszereplője! Cidrimókus soha nem mászik le a fájáról. Hogy miért? Mert odalent szörnyű veszélyek leselkednek rá. Baktériumok, mérgező növények, cápák stb. Ő viszont mindenre felkészült. Az elsősegélydobozában van antibakteriális szappan, sebtapasz, ejtőernyő. Azonban egy napon egy gaz betolakodó miatt el kell hagynia a fát! Vajon túléli?

1. Melyik költőnk fordította a Cidrimókus című mesét magyar nyelvre?


A, Szabó T. Anna

B, Nyulász Péter

C, Lackfi János


Ha a világ egy falu lenne (David J. Smith, illusztrálta: Deák Panka)
Ma már több mint 7 milliárd ember él a Földön; ez akkora szám, amit felfogni se lehet. De mi van, ha a világot úgy képzeljük el, mintha az egy falu lenne, amelyben csupán 100 ember él? Ez a 100 ember pont annyira sokszínű, mint az a 7 milliárd, amelyik jelenleg a Földön él. A 100 emberből: 10 kevesebb, mint napi ötszáz forintot keres, 14 nem tud írni vagy olvasni, 45-nek van tévéje otthon, 47-nek nincs elég ennivalója. Az elgondolkodtató számokat aprólékosan kidolgozott rajzok jelenítik meg. A könyv lapjain vissza-visszatérnek ugyanazok a szereplők más-más élethelyzetekben.

2. Mi az alcíme a Ha a világ egy falu lenne című kötetnek?

A, Számok, tények, az életünk
B, A népek kultúrája
C, Vallások és emberek

Ozsvárt Tóth Rita: Babinda - A macska és a babszemek
Hogyan kerül egy elefánt egy második emeleti lakásba?! És mi történik, ha leszakad az elsőre, kidübörög az utcára és romba dönt mindent, ami az útjába kerül? Babindában, a babok országában senki sem gondolta volna, hogy ilyen rettenetes napra ébrednek. És főként nem gondolta volna ezt Joli, a babnő, aki most lányaival, a szülinapos Lulával és a kotnyeles Micivel, valamint a furcsa bajszú Pali úrral és kutyájával, Traktorral együtt menekül az Elhárítás elől. Vajon időben elérik a határt? És kicsoda a titokzatos Celofán? Ozsvárt Tóth Rita meséjéből majdnem minden kiderül. Majdnem minden? Persze. Ugyanis ez még csak az első rész!

3. Mi a műfaja a Babindának?

A, állatos mese
B, romantikus akciómese
C, kalandregény

 
A játékban szereplő könyvekről részletes információ a Tessloff Babilon Kiadó weboldalán található.

Minden valós személy egyszer vehet részt a játékban.

A nyertesek nevét a prae.hu felületén közöljük. A játékosok adataira csak az értesítéshez van szükség, semmilyen más módón nem használjuk fel vagy őrizzük meg ezeket.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés