bezár
 

gyerek

2013. 09. 07.
Közmédia napja - Színes gyerekprogramok várták délelőtt az érdeklődőket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Főként gyerekek és családok látogattak ki szép számmal szombaton a közmédia napjára a Millenáris Parkba, ahol mások mellett Süsüvel is találkozhattak a kisebbek.

prae.hu

Délelőtt a gyerekprogramoké volt a főszerep a zsúfolásig megtelt Millenáris parkban. A Süsü és a tévémaci kiállításán a sárkány eredeti bábfigurája mellett a többi szereplőt, köztük a királyfit és a kancellárt eredeti díszletben tekinthették meg az érdeklődők. A tévémaci szobájában nyüzsgő gyerekek pedig beülhettek a maci karosszékébe és lefényképeztethették magukat akár Paprika Jancsival is.

Sokan voltak kíváncsiak a Süsü kalandjait felelevenítő Süsü, a sárkány című szabadtéri előadásra is, majd a hangszer-dallam parádé a Tóbiás Matiné következett a színpadon.

Kígyózott a sor a Gyerekhíradó előtt, ahol a felállított greenboxban például a hírolvasást és az időjárás-jelentést próbálhattak ki a kicsik és a nagyok, akik a felvételt DVD-n haza is vihették.

Szintén nagy volt az érdeklődés a műsorkészítés iránt, a látogatók megtudhatták többek között, hogyan működik az adáslebonyolító és mivel foglalkozik az adásvezető.

A Család-barát című műsor színpadán Ricsi bohóc szórakoztatta a gyerekeket, ezt követően a Makám együttes előadása majd üvegzene következett. A sportműsorok színpadán pedig a vállalkozó kedvűek kommentátorként próbálták ki magukat.

A Nemzetiségek mesterségei című programban a gyerekek a magyarországi nemzetiségek kézműveseinek közreműködésével papírvirágot készíthettek , de akár a hímzést és a fafaragást is elsajátíthatták.

A lufihajtogatás és a kézműves-foglalkozások mellett a gyerekek szép számban vettek részt az ügyességi versenyeken, ahol többek között egyensúlyérzéküket is próbára tehették.

A központi színpadon délelőtt Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor műsorvezetők - az egész napos rendezvény házigazdái - ismertették a Kossuth és a Petőfi Rádió egész napos műsorát. A Kossuth Rádió délelőtti adását tíz órától élőben hallhatták és láthatták az érdeklődők, a Rádiókabaré élő műsora délután lesz hallható és látható a rendezvényen.

Délután a Fábry show mellett a Fölszállott a páva, a Magyarország, szeretlek! és a Ridikül című műsorok és vezetőik várják az érdeklődőket, de lesz karaoke és interaktív dzsesszkoncert is. Este a Szimfonik Liv3-koncert zárja az egész napos rendezvényt. Műsorukban harminc magyar előadó rendhagyó feldolgozásában szólalnak meg magyar és külföldi slágerek az MR Szimfonikusok, valamint a rádió kórusainak kíséretében.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés