bezár
 

gyerek

2013. 06. 27.
A tévémaci is ott lesz a Gyerekszigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén utolsó alkalommal várja a kisebb és a nagyobb gyerekeket a Gyerek Sziget a Hajógyári-szigetre a hétvégén, az állandó programok mellett a búcsút Balu kapitány, a tévémaci és több ismert mesehős teszi emlékezetesebbé.

prae.hu

E hétvégén is gazdag programkínálattal várja a családokat a Generali Gyerek Sziget: Az MTVA M2 élményszigeten a látogatók a tévémaci és Balu kapitány mellett találkozhatnak Paprika Jancsival és sok régi mesehőssel is, valamint egy igazi mesebeli falu életébe is belekóstolhatnak - tudatta közleményében az MTI-vel a Sziget Szervezőiroda.
   
A fenntarthatóságról a Replacc, Ökojátszóház, helló, holnap! liget helyszínein tudhatnak meg többet a látogatók, ahol a gyerekek egyebek mellett a nemzeti parkok, a vadasparkok, az erdészetek állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg részletesebben.
   
A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szombaton a Vidékfejlesztési Minisztérium a Duna történetével és a folyó élővilágával foglalkozó előadásokat szervez, ahol egyebek mellett egy óriási akváriumon keresztül közelről lehet majd tanulmányozni a dunai halakat.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park természetismereti játékokkal, a Duna-Dráva Nemzeti Park kézműves foglalkozásokkal, a Duna Múzeum óriás viza-kirakóval, a Fővárosi Vízművek "víztakarékos háztartási trükkökkel" várja az érdeklődőket.
   
Aki részt vesz a programon, tevékenyen is hozzájárulhat a Duna sokszínű élővilágának megőrzéséhez: Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára vezetésével 11 órakor szigetfelfedező séta indul, amelynek keretében kecsegetelepítésre is lehetőség lesz.
   
Az ingyenes újpesti buszjáratról és a részletes programokról a www.gyereksziget.hu oldalon lehet tájékozódni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés