bezár
 

gyerek

2013. 06. 23.
Gyere Gyuri Győrbe, Győrkőcfesziválra! – hatodszor
VI. Győrkőcfesztivál, 2013. július 5-7. (péntek–vasárnap), Győr
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013-ban immár hatodik alkalommal hívja és várja az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját… azaz minden gyerkőcöt a négy folyó városába, Győrbe a Vaskakas Bábszínház. A győri bábszínház munkatársai ugyanis július első hétvégéjére ismét játszótérré változtatják Győr teljes belvárosát: tíz helyszínen ezer programmal július 5-én nyit a VI. Győrkőcfesztivál.

prae.hu

Bár teljes programban imitt-amott még éktelenkedik egy-egy kérdőjel, a Győrkőc biztosan hű marad önmagához: az idén is térítésmentesen vehet részt a fesztivál programjain minden gyerkőc, aki kiváltja ingyenesen megszerezhető Győrkőc-karkötőjét a feszivál karszalagosztó pontjain. Továbbra is érvényesek a már jól megszokott kedvezmények Győr legfontosabb szállodáiban és éttermeiben – a fesztivál partnereinek (és persze programjainak) listája már megtalálható a Győrkőc megújult honlapján, a www.gyorkoc.hu-n.

Ugyancsak a régi hagyományok folytatásaként a VI. Győrkőcfesztivál is igyekszik nemcsak minél színesebb, de minél zöldebb lenni: a szokásos ÖKO-helyszín mellett a fesztivál egész területén – idén először – szelektíven gyűjtik a hulladékot, s kiemelt rendezvényük lesz a Győrkőcfa-ületetés. "Mert mi mindenre jó egy fa, akár nyurga, akár tömzsi, szúrós fenyő, búsuló fűz? Koronáján aranyló nap, ágán füttyös madár hintáz, árnyékában gyerkőc hűsöl, lombja életet lehel... Kell-e több ok, hogy legyen fánk, egy győrkőcfa, kis csemete, ami majd az égbe nyúlik, megnő, mint a gyerekek, akiknek e fesztivál szól, s akiknek unokái a 100. fesztiválon, 94 év múlva a Győrkőcön azt mondják majd e fa láttán: eleink hittek a jövőben! Mert a mondás nem hazudik: "Aki egy fát ültet, bízik a jövőben!" A Győrkőcfát a VI. Győrkőcfesztivál sajtótájékoztatóján, 2013. június 27. ültetik el a szervezők a Kisalföld Erdőgazdaság szakembereinek segítségével a Radó-szigeten. Aztán már "csak" gondoznunk kell, óvnunk, figyelemmel kísérnünk, hogy megnőjön, erős legyen…" – áll a sajtóhírben.

Szintén a zöld szemlélet, az újrahasznosítás jegyében rendezik meg a Győrkőczsibit. Zsibi, azaz zsibvásár, zsibongás, zsivaj! Ami a zsibongást és zsivajt illeti, abból az eddigi Győrkőcfesztiválokon sem volt hiány, de zsibi még soha nem volt. És most is csak abban az esetben lesz, ha a fesziválozó gyerkőcök elhozzák azokat a játékaikat, mesekönyveiket, egyéb portékáikat, amelyek őket már kiszolgálták, de más gyerekeknek még örömet szerezhetnek. És aki hoz a zsibire, az vihet is: a fesztiválközpont szivárványos polcainál leadott mesekönyvért, maciért, alvós babáért, kisautóért, satöbbiért minden ajándékozó választhat egy másik mesekönyvet, macit, alvós babát, kisautót, satöbbit. Aztán, cserebere fogadom, többet vissza nem adom – legfeljebb a következő Győrkőczsibin.

A VI. Győrkőcfesztivál egyik legnagyobb attrakciójának ígérkezik a BLOOM – építő játszótér vendégszereplése. A londoni olimpia után először Magyarországon, Győrben, a VI. Győrkőcön építkezhetnek az angol iparművészek fantasztikus ötletéből született, bármilyen formát létrehozni képes elemekből a gyerekek. A bungitól a labirintusig, a bútoroktól a kerékpárig minden létrehozható. A fantáziának csak a csillagos ég szab határt.

A Magyar Fesztivál Szövetség meghosszabbította a Győrkőc 2008-ban odaítélt minősítését, így a fesztivál 2013-ban is: Kiváló Művészeti Fesztivál.

Gyere Gyuri Győrbe, Győrkőcfesztiválra!
Győrkőcfesztivál sajtóinformáció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés