bezár
 

gyerek

2013. 06. 09.
Évzáró Kuckónap ingyenes programokkal és díjátadóval
Ingyenes belépő igényelhető a Puskin mozi jegypénztárában (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Végre itt a nyár, az utazások, kirándulások és a szabadtéri programok ideje! Kiürül a város és bezár a Puskin Kuckó is. A szünet előtti utolsó hétvégén, június 16-án évzáró napot tartanak, ahol ingyenes programokkal, meglepetésekkel várnak minden érdeklődőt!

prae.hu

A programok között szerepel a Zakatoló Zenemozi mesefilm-koncertje, a Mazsola rajzpályázat ünnepélyes díjátadója, és lengyel mesefilmekkel búcsúznak a 2012/2013-as Lengyel Évtől. Ezen kívül pedig gyermekrajz-kiállítás, könyvbemutató, arcfestés, társasjátékok, kézműves foglalkozás várja a kicsiket egész délelőtt a játszósarokban.

Június 15-16., szombat-vasárnap, 9.30-13.00
Adománygyűjtés "A budapesti Családok Átmeneti Otthonának gyermekei számára" 


A Vöröskereszt ifjúsági tagozatával gyűjtést szerveznek. Ha van megunt, de még jó állapotban lévő játékod, mesekönyved, gyermekruhád, kérik, vidd el a Kuckóba! Nagy örömet szerezhetsz vele a rászoruló gyereknek!


Június 16., vasárnap 


9.30-11.00 Mesekavics - Előcsarnok

Volt már saját bálnád? Kipróbálnád, milyen belenyúlni egy festménybe?
Ha szereted az állatokat és a szép képeket, lépj be a Mesekavics világába!  Úsztasd a tengerben a bálnákat és halakat, reptesd a baglyokat a dzsungelben kedved szerint! Játszd el a saját történeted! Mesekavics - kézzel festett kavicsmágnesek és interaktív képek.

9.30 Domonyi Rita - Tündérbodár könyvárusítás, dedikálás - Előcsarnok

Tündérbodár
Írta: Domonyi Rita
Illusztrálta: Glaser Katalin

Tündérbodár és legjobb barátja, Devevér, úgy határoznak,
hogy ezen a nyáron nem hajlandóak unatkozni. Ezért idén
több héten át tartó fesztivált szerveznek, ami felbolygatja az
erdő életét. Szórakoztató meseregény 6 éves kortól.

9.30-13.00 Játszósarok: arcfestés, társasjátékok, kézműves foglalkozás

10.15 Találékony kisfiú - Amarcord terem

Az egyik legnépszerűbb gyerekeknek szóló lengyel rajzfilmsorozat, mely egyszerű módon mutatja be a háztartásban használatos eszközök működését. A sorozat hőse egy kisfiú, Dobromír, aki a nagypapájával és egy kis seregéllyel él. Minden epizódban támad egy zseniális ötlete, melyet azon nyomban meg is valósít.

11.30 Gyurmalények - Amarcord terem

Az 1980 és 1990 között készült 15 részes sorozatnak gyurmafigurák a főszereplői - a vékonyka, kék színű Ulepek (Szirup) és a piros és pufók Bryłka (Tohonya). Az epizódok kettejük rendkívül szórakoztató kalandjait mutatják be, melynek apropója az, hogy megpróbálják felfedezni és megérteni a különféle hétköznapi használati tárgyak rejtelmeit.

9.30-14.00 Mazsola gyermekrajz-kiállítás - Galéria

10.00 Mazsola rajzpályázat díjátadó - Metropolis

Köszönik mindenkinek a lelkesedést, az elhivatottságot és a sok-sok gyönyörű rajzot! Nagyon örülnek a szervezők, hogy ilyen sokan jelentkeztetek a Mazsola rajzpályázatra! A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert több száz szebbnél szebb rajz érkezett. Mivel nagyon nehéz volt a választás, végül nem csak hat díjat, hanem három korosztályban összesen kilenc díjat osztanak ki, a díjakat Ozsda Erika adja át.

Különdíjas alkotások is születtek! A különdíjakat Bartos Erika írónő, a népszerű Bogyó és Babóca valamint az Anna, Peti, Gergő könyvek szerzője, a Mesekavics és a UPC ajánlotta fel.

Minden pályamű megtekinthető a Puskin Kuckó Facebook oldalán, ahol május 17-től június 12-ig tartó közönségszavazást indítottak és különdíjban részesül a legkedveltebb alkotás. Az ötven első rajzból a Puskin mozi galériáján kiállítást rendeztek. A kiállítás megtekinthető június 1-től június 16-ig.

A pályázaton résztvevő gyerekeknek, iskoláknak, óvodáknak és felkészítő pedagógusoknak nagyon köszönik a részvételt és a csodálatos rajzokat!

10.00 Zakatoló Zenemozi - Metropolis terem

A Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. Magyarország első, illetve a mai napig egyetlen mozizenekara, a Syntax Cinema Orchestra a műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig improvizált koncerttel nem csak a gyerekek, de a szülők számára is izgalmas és új élményt nyújthat. A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak és beszélgethetnek a zenészekkel.

Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang
Sütő Márton – gitár
Kiss Árpád – trombita
Vereb Szabolcs – szaxofon
Palatinszky Márton – basszusklarinét
Nagy Péter – nagybőgő
Badics Márk – dob
Bernáth Atom Tamás – mesemondás

KUCKÓNAP Június 16., vasárnap
Ingyenes programok meglepetésekkel (ingyenes belépő igényelhető a Puskin mozi jegypénztárában)


Program röviden:

ELŐCSARNOK:
9.30 Domonyi Rita dedikálja a Tündérbodár c. könyvét
9.30-11.00 Mesekavics sarok
9.30–14.00 Adománygyűjtés (játék, mesekönyv, gyerekruha)
"A budapesti Családok Átmeneti Otthonának gyermekei számára" adománygyűjtés a Vöröskereszt szervezésében

METROPOLIS:
10.00 Mazsola rajzpályázat díjátadó
10.00 Zakatoló Zenemozi – mesekoncert

GALÉRIA
9.30-14.00 Arcfestés, Kézműves foglalkozás
9.30-14.00 Mazsola gyermekrajz-kiállítás

JÁTSZÓSAROK:
9.30 Arcfestés, Kézműves foglalkozás

AMARCORD
10.15 A találékony kisfiú - rajzfilm
11.30 Gyurmalények - rajzfilm
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés