bezár
 

irodalom

2013. 06. 06.
Magyarul is megjelenik a világhírű amerikai professzor önéletrajzi könyve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest - Az Ünnepi Könyvhét egyik sikerkönyve lehet az amerikai Monroe E. Price könyve, amely "Menekülő tárgyak – Bécsi álmok Amerikában" címmel jelenik meg a Háttér Kiadó gondozásában. Az önéletrajzi kötet az angol és a német nyelvű kiadások után jelenik meg magyarul is.

prae.hu

A szerző a Magyarországon is jól ismert, a Közép-Európai Egyetemen is oktató amerikai professzor, Monroe E. Price. Ő hathónapos csecsemőként az Anschluss elől menekült családjával a fasizálódó Bécsből az Egyesült Államokba, miközben családja egy része Bécsben, Magyarországon, Szlovákiában maradt és jelentős részben elpusztult a vészkorszakban. Ő maga már amerikaiként nőtt föl és futott be nemzetközi egyetemi karriert. Néhány éve felvette az osztrák állampolgárságot, ennek apropóján ebben a kötetben az élettörténete feldolgozásával azon a dilemmán gondolkozik, hogy mennyiben számít ő „menekültnek”, mit jelent neki az osztrák és a magyar kötődés, mi a viszonya származásának helyéhez.

Monroe PriceMonroe Price Bildungsromanja életteli és szórakoztató, sodrása olykor egy Michael Crichton-krimiével vetekszik, érvelésének meggyőző ereje pedig egy New York Times-vezércikkével” – írja a kötetről Charles Fenyvesi. Monroe E. Price a Pennsylvania Egyetem és a Yeshiva Egyetem jogászprofesszora, kutatásaiban a kommunikáció- és médiajog közpolitikai összefüggéseit vizsgálja. Széleskörű nemzetközi tudományos és civil együttműködések létrehozójaként számos új kommunikáció-elméleti programot és kutatóközpontot alapított Londonban, Oxfordban, a budapesti Közép-európai Egyetemen, valamint a Pennsylvania Egyetemen. Könyveit és tudományos publikációit számos nyelvre lefordították, előadásait kiemelt érdeklődés övezi a világ minden táján.

Monroe E. Price: Menekülő tárgyak – Bécsi álmok Amerikában
Fordította: Gács Anna

Háttér Kiadó
Terjedelem: 220 oldal + 16 oldal fotómelléklet
Méret: 142x197
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3490 Ft
ISBN: 9786155124136

Menekülő tárgyak - borító

Még a könyvről: http://www.hatterkiado.hu/konyveink/menekulo-targyak 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés