bezár
 

irodalom

2013. 06. 05.
A Cicero Könyvstúdió könyvheti ajánlata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cicero Könyvstúdió Török Sándor, Müller Péter Sziámi, Tatay Sándor és Malter György könyveit ajánlja az Ünnepi Könyvhétre.

prae.hu

Török Sándor: Falatka királysága

Falatka királysága - borító6 éves kortól
Kategória: Klasszikusok fiataloknak
Kalmár István rajzaival
108 old., kötött
Fogy.ár: 1990 Ft.
ISBN: 978 963 539 817 1


Hát lehet, hogy egy rendes, mindennapi kisfiú máról holnapra királyfi lesz? Méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen senki sem veszi észre? Még a mamája sem? Pedig már régen gyémántos ragyogású aranykorona volt Falatka fején, még olyankor is, amikor fogat mosott, reggelizett és tett-vett… Szólni persze senkinek sem szólt, ilyesmiről nem beszél az ember… legfeljebb később, amikor már kicsit nagyobb, és jön egy kislány, akivel megoszthatja királyságának minden gondját-baját és örömét is.

Török Sándornak ez a méltatlanul elfeledett meseregénye helyet kell hogy kapjon minden olvasó polcán, aki szereti a Kököjszi és Bobojszát vagy a Csilicsala csodáit.

Müller Péter Sziámi: kicsi, NAGY, köZépső

6 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom
Igor Lazin rajzaival
48 old., kötött
Fogy.ár: 2490 Ft.
ISBN: 978 963 539 819 5


Lili, Peti, Brúnó, a kicsi, a NAGY, a közÉpső, no meg az unokatesók, Veruska, Tamara, Benedek és Domonkos meg a többiek… és Ti, mindannyian: nektek szólnak ezek a friss és ropogós versek a gyerek-lét örömeiről és nyűgeiről.

Müller Péter Sziámi mai nyelven írt, sok humorral, szójátékkal fűszerezett versei és Igor Lazin bumfordi-bohókás rajzai minden bizonnyal egyformán szórakoztatják majd az egykéket, tesókat és szüleiket is.

kicsi, NAGY, köZépső - borító

Tatay Sándor: Bujdosásunk története

10 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom
288 old., fűzött
Fogy.ár: 1990 Ft.
ISBN: 978 963 539 788 4


Egy éven át tartó bujdosásról szól ez a szép és lenyűgözően izgalmas könyv. A második világháború utolsó időszakában két fiú megszökik a nyugatra hajtott fiatalok közül, s a Badacsony sziklái és szőlői közt bujdokolva, Robinson-életet élve várja ki a megpróbáltatások végét. A haza, az otthon szeretetére tanít ez a regény; lapjain kirajzolódnak az északi Balaton-part legszebb tájai, s megelevenednek a nagy világégés elmúltára váró Magyarország történelmének döntő napjai.

Bujdosásunk története - borító

Malter György: Állatkerti kalamajkák
Mókus Marci és Panda Panni kalandjai

Állatkerti kalamajkák - borító3 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom
Kállai Nagy Kriszta rajzaival
72 old., kötött
Fogy.ár: 2490 Ft.
ISBN: 978 963 539 820 1

A szigorú víziló, a feledékeny krokodil, a hátfájós zsiráf, a bolond kobra, az éhes de mégis barátságos tigris, a világhíres denevérkarmester, a koszosfülű elefánt, a goromba teve, ők mind-mind egy varázslatos állatkert lakói. Velük találkozik a két jó barát, Mókus Marci és Panda Panni. éjszakánként, amikor fölfedező útra indulnak az egyéves születésnapjukra kapott kulcsocska segítségével...

A nagysikerű Rosszcsont mesék-sorozat szerzőjének újabb mesekönyve, ezúttal Kállai Nagy Kriszta elragadóan humoros rajzaival.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés