bezár
 

irodalom

2013. 06. 05.
Semmelweis Kiadó a könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sok szeretettel várjuk Kedves Olvasóinkat 2013. június 6-10. között (Budapest, Vörösmarty tér), a Semmelweis Kiadó 126. számú pavilonjában a 84. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

prae.hu

Szakkönyvek, egyetemi tankönyvek, művészeti és orvostörténeti kiadványok, szórakoztató irodalom

Könyveinket 20%-os kedvezménnyel árusítjuk!

Ajándékkönyvek

DEDIKÁLÁSOK! - Szerzőink nagy szeretettel nyújtják át dedikált műveiket és szívesen beszélgetnek vendégeikkel!

Dedikálás:

2013. június 8-án, szombaton, 11 órakor
Joe Kemenes / Kopper László patológus professzor
2013. június 8-án, szombaton, 15 órakor
Gaál Csaba sebész professzor
2013. június 9-én, vasárnap, 15 órakor
Polgár Vera

A Váci utcából sétálva, a Vörösmarty tér szájánál balra kanyarodjon, és az első pavilonsor utolsó, 126. számú standjánál várjuk Önt, családját, barátait. Töltsön velünk néhány kellemes percet, és válogasson könyveinkből! 

Joe Kemenes: Skarabeusz

Skarabeusz - borítóOldalszám: 172
Kötés: Puhatáblás fényes fóliával
ISBN: 9789633312773
Nyelv: magyar
Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió (2013)


…A búcsút jelentő ölelésnél Robert érezte, hogy könny csordul le az asszony arcán. Megsimogatta a haját, aztán kibontakozott. Előkotorta a cigit, meg az öngyújtót, és hosszan nézett a távolodó piros lámpák után, egészen addig, amíg el nem tűntek a kanyarban. Történelmi pillanat is lehetne, az elmúlás egyik képi stációja… persze az egyéni történetéé… a kezdettől a mostani végig. Nagyot sóhajtott, ezzel késszúrásként újult ki a fájdalom. Megszorította a kezében tartogatott új kötetet, és a parázsló cigivel együtt elindult az osztály felé. …Látszólag teljesen igazad van… Biztos voltál már olyan helyzetben, amikor gyorsan vagy lassan besötétedett körülötted minden. Nem látsz kiutat, eszközöket a folytatáshoz, a túlélésnek nevezett prog­ramhoz. Elég sokat foglalkoztam informatikával, talán ezért ugrik be sokszor programként a lét kérdése, sablonjaival együtt, amit már mond­tam. Ehhez a rendszerhez tartozik persze a depresszió is, hiszen erről van szó, ami a megfoghatatlan léleknek a kudarcát jelenti. Vala­miféle megélési kudarc, okkal vagy ok nélkül.

Gaál Csaba: Egy életút gondolatai / Sebészfilozófia – Nézeteim

Egy életút gondolatai - borítóOldalszám: 560
Kötés: Keménytáblás, matt fólia
ISBN: 9789633312810
Nyelv: magyar
Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió (2013)


Már mind írnak. A tábornok, aki megnyert egy ütközetet. A tábornok, aki elvesztett egy ütközetet. A díjazott rózsaszűz, és a díjazott kurva. A tyúkszemvágó, aki negyven éven át bütyköket metélt, elmondja emlékeit. A Bálna-vadász. Mind írnak. (Márai Sándor)

Nem az életem történetét mondom el, hanem a sebészettel kapcsolatos gondolataimról, meggyőződéseimről adok számot. Igaz, beleszőttem megélt szakmai életem élményeit, melyeket nem időrendben, hanem témák szerint iktattam be. Amikor saját életemről írok, azt mutatom, aki vagyok: nem tanult eszméket ismétlek. Úgy gondolom, ez a hitelesség egyedüli alapja. Mindezen túl kiviláglik véleményem számos kérdésről, nemegyszer olyanok, melyek a jelenlegi „divatos” irányzatokkal ellentétesek, de sokak számára talán éppen ezért gondolatébresztők.

Polgár Vera: Újratervezés

Újratervezés - borítóOldalszám: 247
Kötés: Puhatáblás fényes fóliával
ISBN: 9789633312797
Nyelv: magyar
Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió (2013)


Kedves Olvasó! Ön most engem tart a kezében. Szögletes, kicsit kemény, de színes vagyok, és nem túl nehéz. Örülök a találkozásnak. Terveim Önnel a következők: megmosolyogtatom, elgondolkodtatom, néha bosszankodásra ingerlem, és talán egy könnycseppet is kicsalok a szeméből. Ha így lesz, ne bánja, hiszen a történetek rólunk szólnak: Önről, rólam és a többiekről, akik jelen voltak, vannak, lesznek életünkben...
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés